Nieuwe sieraden en stenen ingekocht

Joan

Het was me even een druk weekje wegens vakantie, maar nu is iedereen weer thuis en zijn we weer volop bezig. Zelf was ik net voor het vertrek van de rest van de familie nog even naar Engeland gevlogen. Ik heb niet alleen veel nieuwe sieraden ingekocht, maar tot mijn grote verbazing ook nog veel andere stenen. Zoveel, dat deze op pallets naar ons onderweg zijn. Onze vriend had in zijn zaak net een paar pallets uit Namibië binnengekregen. Hij en ik konden niet wachten om alle schatten uit te pakken. Dus aan het einde van de dag, nadat ik alle sieraden had uitgezocht en zijn personeel naar huis was, zijn we begonnen met het uitpakken van de stenen. De pallets stonden buiten, maar het was gelukkig prachtig weer toen ik daar was. Zo fijn om in de avondzon al het moois te bewonderen dat Moeder Aarde ons met zoveel liefde schenkt. Dit om onze harten te raken, vreugde en steun te geven en om ons te helpen door moeilijke processen heen te gaan. Zo mooi om te zien dat in iedere laag, nieuwe ader, de stenen weer een eigen identiteit hebben. Deze keer zagen we bij de Brandberg kristallen dat het bij deze partij vooral om kleine puntjes of scepters ging, waarvan de onderste helft bergkristal en naar boven toe Amethist waren. Het zijn veelal kleine clusters, maar ik had ook het geluk dat ik drie grote exemplaren mocht meenemen naar Nederland. Eentje is een grotere cluster, de andere twee zijn grote Elestialen. Het enorm grote exemplaar wat ook uit Rook Amethist bestaat is een dubbeleinder. Wat hebben deze stenen uit Brandberg, Namibië toch een krachtige energie.

Brandberg Kristallen

Dit zijn allemaal Meesterkristallen en worden in Namibië gevonden. Dit kristal is een fantastisch cadeau van het Rijk van de Kristallen om je ziel terug te vinden en te laten openen. Het kristal hoort bij de belangrijkste Aquarius Kristallen die ons begeleiden in deze tijd. Het kristal heeft een zeer oude ziel en een extreem hoge vibratie en voelt als vloeibaar licht. Het verbind je met het multidimensionale raster waar het genezing in vorige incarnaties kan uitvoeren. Het kristal straalt oneindig veel mededogen uit naar de schepping. Heel vaak zitten er amethist en/of rookfantomen in dit kristal, soms ook belletjes met water. Perfecte steen voor vergeving en diepgaande genezing van de ziel. Een brandberg rook-amethistfantoom is zeer geschikt voor het verwijderen van implantaten, aanhechtingen, zielsbezetenheid en mentale invloeden. Bij uitstek geschikt voor bewuste transformatie en ook heel goed tijdens het stervensproces. Het rookkwarts erin is namelijk een van de effectiefst kristallen die aarden en beschermen. Het neutraliseert allerlei soorten negatieve energie en leert u datgenen achter u te laten wat niet langer nuttig is. De steen heeft een positieve invloed op vitaliteit, herstel na ziekte, straling gerelateerde aandoeningen, chemotherapie, uitputting, immuundeficiënties, ME.   

Onze vriend liet me vol trots de mooiste Chrysocolla’s zien die hij en ik ooit gezien hadden, zo prachtig turkoois blauw van kleur. Ik heb er best veel van gekocht, veel kleinere en middelgrote, maar hij had er ook 2 grote stukken van liggen, deze zijn best kostbaar maar ik kon ze niet weerstaan. Toch altijd even overleggen met het thuisfront bij de duurdere uitgaven. Even een foto geappt en het thuisfront zei gelijk: Kopen! Deze exemplaren komen uit Congo. Ik had ze in een doos op de grond apart gelegd, later hoorde ik van Amanda, die daar werkt, dat een andere klant die ze zag liggen, ze ook wel had gewild, dus wij waren niet de enige die ze mooi vonden. Hun kleur is echt onweerstaanbaar. In de volgende blog zullen we de beschrijving en de foto’s laten zien. Ik heb ook weer ruwe Shattukiet uit Namibië kunnen bijkopen. Maar waar ik bijna van ging huilen is dat er een pallet lag met Luna Rose. Deze bleken nog in het ‘warehouse’ in Namibië te hebben gelegen, onze vriend wist dat ook niet meer, wat een geluk. Dus voor wie er nog niet heeft, er komen weer nieuwe grote, maar ook kleine ruwe exemplaren van. Dit zullen waarschijnlijk echt de laatste zijn, of er moet als een wonder weer een ader van gevonden worden. En er komen ook weer hele grote blokken Rozenkwarts aan. Tijdens het schrijven van deze blog zijn ze er nog niet, maar als deze geplaatst wordt liggen deze stenen uit Namibië al in de winkel, of waarschijnlijk buiten ha ha. Volgende week gaan we grote Rozenkwartsen uit Madagaskar ophalen. We hebben hier 2 of 3 jaar op moeten wachten, maar ons geduld wordt beloond😀. Eindelijk was er een plekje over in de container. Maar hier ook meer over in de volgende blog. 

Waar we denk ik, behalve onszelf, ook veel mensen blij mee zullen maken is de nieuwgevonden Fluoriet met een zeldzame vorm van Amethist uit Namibië. Deze steen was al een tijdje uitverkocht en al een jaar werd deze niet meer gevonden. Op de plek van de ader vonden ze alleen nog wat blauwe Fluoriet, dus niet de groene Fluoriet combinatie met de Amethist. Nu hebben ze via deze ader een nieuwe kleine ader aangeboord en er weer een kleine hoeveelheid van gevonden en bij deze ader is de Fluoriet blauw. Wow wat ontzettend mooi en fijn zijn deze stenen. Dus voor wie net als ons dol is op deze steen, we hebben er nu van met blauw i.p.v. groen Fluoriet. Dank je wel lieve Moeder Aarde. Als laatste wat ik toch nog even wil melden is dat er weer nieuwe Amethist Geodes onderweg zijn. Deze zullen we in het ‘pakhuis’ tentoonstellen. Maar ook meer hierover in de volgende blog. Deze blog zou eigenlijk alleen over de nieuw ingekocht sieraden gaan ha ha, maar ik kan het toch in mijn enthousiasme niet laten om even te delen wat er nog aankomt en waarschijnlijk als deze blog geplaatst wordt al binnen is gekomen.

Er ligt hier een mandje vol met sieraden voor me die allemaal op de ‘webshop sieraden’zijn geplaatst, de rest van mijn nieuwe inkopen liggen allemaal al in de winkel. Voor de liefhebber hebben we een hanger en oorbellen facet geslepen van Gouden Labradoriet ook wel Bytowniet genoemd. Gouden Labradoriet zijn altijd kleine stenen die heel erg op Citrien lijken en daarom zijn deze grotere geslepen, glasheldere exemplaren echt uniek. In de winkel heb ik alleen maar een paar druppelvormige oorhangers. Deze stenen zie je niet vaak en zeker niet als sieraad.

Gouden Labradoriet (Bytowniet)

Deze steen werkt zeer krachtig op je zonnevlechtchakra en leert je om je kracht en wil op de juiste wijst te gebruiken. Deze steen is niet alleen verbonden met de energie van de zon, maar ook met de centrale zon van ons Universum, wat de thuisbasis, het spirituele centrum en de oorsprong van bewustzijn in de kosmos is.  Als je mediteert en je verbindt met de Gouden Straal in dit kristal kun je hiermee in contact komen en ook met de Engelen die hierbij horen en de muziek der sferen die vanuit dit domein klinkt.  Hij geeft vreugde en kinderlijke speelsheid.  Gouden Labradoriet brengt moed, vitaliteit, uithoudingsvermogen, helder denken, innerlijke kracht, mentale activiteit, spirituele focus en doelgerichtheid. Deze steen helpt je het Goddelijke Patroon van het leven te zien, kalmeert je emoties en helpt je acties te ondernemen, vooral als je de neiging hebt om dingen uit te stellen. Goed voor hen die onzeker zijn in nieuwe situaties. Gouden Labradoriet sterkt je zelfrespect maakt je talenten zichtbaar. Goed voor de nieren, de galblaas, de milt en voor de spijsvertering. Het reinigt en ontgift het lichaam. Ook behulpzaam bij bedplassen. 

Een klant had de laatste keer alle Paraiba Aura hangertjes gekocht, dus ik was heel bij dat onze vriend er weer had laten maken. We hebben er nu weer hangers en oorhangers van in de winkel. Zelf ben ik ook heel blij met een setje oorhangers die ik van onze vriend cadeau kreeg. De naam komt van de unieke Paraiba Toermalijn, de enorm kostbare Turkoois blauwe Toermalijn die kostbaarder is dan diamant. Wij hebben deze Toermalijnen vorig jaar mogen bewonderen. De Aura kwartsen, die uit geslepen Bergkristallen van de helderste kwaliteit bestaan, zijn bestoven met edelmetalen en door verhitting hechten deze aan het Kwarts en geven de unieke blauwe kleur. We hebben ook facet geslepen sieraden van Aqua Aura. 

Paraiba Aurakwarts

Paraiba Aurakwarts is bergkristal dat doormiddel van hitte en een vacuüm een permanent laagje Titanium met andere metalen heeft gekregen waardoor dit kristal een prachtige azuurblauwe kleur krijgt. Hoewel deze kunstmatig wordt geproduceerd, heeft het een intense energie die het alchemistische proces weerspiegelt waarbij edelmetaal op zuiver Kwarts wordt gehecht. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. De steen activeert het keel- en derde oog-chakra, stimuleert paranormale visie en telepathie en verbetert de communicatie. Hij helpt bij het verwoorden van gevoelens. Hij zorgt voor intense visionaire ervaringen en geeft toegang tot kosmisch bewustzijn. Dit kristal ondersteunt genezingsprocessen, reinigt en kalmeert de aura, stimuleert vergeving, en vermindert stress. Hij verwijdert tevens negatieve energie, doorbreekt oude, zelf-verlagende programma’s en zorgt dat uw hoogste potentieel wordt aangesproken. Hij wekt verdraagzaamheid jegens anderen en heeft affiniteit met gevoelige mensen, tevens geeft hij steun aan iedereen die gebukt gaat onder verantwoordelijkheid.  Deze Aurakwarts helpt te beschermen tegen occulte of psychische aanvallen en schenkt diepe rust tijdens meditatie. In combinatie met andere kristallen versterkt deze Aurakwarts hun genezende eigenschappen.    

Malachiet is een steen die in zoveel verschillende kwaliteiten op de markt komt, sommige zijn dof en egaal, maar soms zie je ook de meest prachtige patronen en, mits goed gepolijst een hele mooie glans. De cabuchons die onze vriend allemaal zelf uitzoekt zijn echt van topkwaliteit. Deze keer had hij zichzelf overtroffen, wat een beauty’s! Ik kon het niet laten om er een aantal mee te nemen, zo mooi zijn ze. Er staan wel 4 prachtige hangers in de webshop te koop, dit omdat ik niet kon kiezen, de rest ligt in de winkel.

Malachiet

Krachtige reiniger van het emotionele lichaam die trauma’s uit een vorig leven of jeugd helpt op te heffen. Zeer belangrijke steen voor bescherming tegen negatieve energieën, straling en vervuilende stoffen uit de omgeving. Hij vult de aura met positieve vibraties en sterkt deze bij het uitfilteren van negatieve energie. Dit is een van de weinige groene mineralen die het element vuur bevat. De steen bevat de ‘mannelijk’ of Yang energie van koper die de steen groen kleurt. Deze energie helpt ons om actie en ideeën vorm te geven en om te creëren. Malachiet stimuleert de zonnevlecht en bevordert afstemming op dit chakra waardoor je wensen en dromen kunt creëren en manifesteren. De steen maakt zelfverzekerd en ondernemend, geeft vastberadenheid om moeilijkheden te overwinnen en de integriteit om trouw te blijven aan je eigen koers. Malachiet herinnert ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn. Goede steen voor mensen die maar zitten te wachten tot hun werkelijkheid verandert omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Hij geeft je de kracht om welbewust je verantwoordelijkheid te nemen om je leven te leven zoals je graag wilt. Hij leert je om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Hij helpt je te aarden en stappen te nemen om je dromen in de fysieke werkelijkheid te verwezenlijken. Geneest aarde energieën en heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische rijken. Goed tegen machtsmisbruik op zowel geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Malachiet helpt emotionele verwarring op te heffen. De steen geeft kracht na ziekte en operatie en helpt bij de opbouw of heling van weefsel. Helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en is dus ondersteunend tijdens het ontslakken of reinigen van het lichaam. Goed bij krampen en vergemakkelijkt een bevalling. Hij resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen. Goed bij astma, artritis, epilepsie, verlaagd de bloeddruk, tumoren, wagenziekte en duizeligheid, versterkt het immuunsysteem en goed bij diabetes. Goed voor de spijsvertering omdat het de maag en dikke darmfunctie stimuleert.

Erg geliefd zijn ook de sieraden van Robijn en die van Saffier. Deze edelstenen zijn al sinds de oudheid geliefd door hun prachtige kleuren en geneeskracht. Saffier met zijn koele, blauwe kleur is meer geliefd in het westen, terwijl Robijn die voor passie staat meer in de zuidelijke landen gewaardeerd wordt. Ook hiervan staan er nieuwe exemplaren op de webshop en liggen er in de winkel.

Saffier

Saffier staat bekend als de steen van wijsheid; elke kleur heeft zijn eigen bijzondere wijsheid. Hij focust en kalmeert de geest en verdrijft ongewenste gedachten en geestelijke spanning. Hij schenkt gemoedsrust en sereniteit, zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak en herstelt het evenwicht in het lichaam. Als er één steen is die het derde oog activeert dan is het de saffier. De paranormale vermogens worden op een rustige en duidelijke manier geactiveerd. Je kunt weer in contact met jezelf en/of je gidsen komen. De steen versterkt de eigen mening en laat je inzien wat belangrijk is. De saffier kan ook als talisman of amulet gebruikt worden, hij zorgt voor bescherming. Deze steen heft depressies en spirituele verwarring op en bevordert de concentratie. Saffier brengt voorspoed en trekt allerlei geschenken aan. Op de keel geplaatst heft hij frustraties op en vergemakkelijkt hij zelfexpressie. Ook helpt hij bij problemen met praten, stotteren, slikken, amandelen en de schildklier. Hij kalmeert overactieve lichaamssystemen en reguleert de klieren. Hij geneest de ogen, verwijdert onzuiverheden en gaat stress tegen. Hij behandelt bloedstoornissen en vermindert overmatige bloedingen, versterkt de aders en verbetert hun elasticiteit. De saffier staat voor onvoorwaardelijke liefde.

Robijn

Robijn geeft wijsheid, inzicht en een eigen mening. Deze steen van overvloed helpt je om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Hij versterkt de eigenwaarde en hij laat zien en voelen wat goed en niet goed is. Bij stress of nare situaties helpt hij je bij jezelf te blijven. Hij brengt je hart in verbinding met je hoofd, brengt het voelen en denken dichter bij elkaar, zodat je orde op zaken kunt stellen. Je kunt dan afscheid nemen van het verleden zonder rancune en verdriet. Hij geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht, maar kan prikkelbare of overgevoelige mensen te veel stimuleren. Deze steen is een krachtig schild tegen psychische aanvallen en het stelen van je hartenergie. Hij bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties en stimuleert de pijnappelklier. Hij maakt een einde aan woede of negatieve energie, hij helpt deze te transformeren. Hij moedigt een positieve houding aan en verscherpt je bewustzijn en verbetert je concentratie. Hij voedt de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan. In fysiek opzicht overwint hij uitputting en lethargie en schenkt hij potentie en kracht, maar tevens kalmeert hij hyperactiviteit. Hij ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, goed bij koorts en besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Hij stimuleert de nieren, bijnieren, voortplantingsorganen en de milt. Hij werkt goed op het gehele verteringssysteem. Hij reinigt de lever en darmen en helpt bij galaanvallen. Je kunt de steen dragen, maar ook een elixer ervan drinken. Omdat deze steen je zo goed aardt, is hij heel goed bij misselijkheid of wagenziekte. Ook goed bij diabetes en fantoompijn. Ook bij allerlei soorten huiduitslag, zoals een koortslip, zweren, wratten, jeugdpuistjes, acne of eczeem. Je kunt naast het te dragen ook het elixer drinken.   

We hebben ook hele mooie hangers en oorhangers van de beroemde Amerikaanse Turkoois uit de Sleeping Beauty mine kunnen kopen, een setje van de oorhangers die in de winkel hangen zijn een mooie, grotere, soort waaiervorm. Een uniek sieraad.

Turkoois

Deze steen van de indianen draagt heel veel oude wijsheden met zich mee. Het is een zeer efficiënte genezer, hij biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis al als talisman gebruikt. Turkoois bevordert spirituele afstemming en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het derde oog geplaatst versterkt hij de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft hij oude geloften en verboden op. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Hij schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt hij de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Hij is heel goed bij regressie, omdat hij herinneringen, emoties en verdriet van vroeger terug haalt en je de kracht geeft ze op een rustige manier te verwerken. Hij heft een martelaarshouding of zelfsabotage op en bevordert creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert turkoois stemmingswisselingen en stimuleert de romantische liefde. Fysiek werkt hij goed bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Hij verbetert het immuunsysteem, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen. Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Hij remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn. 

Omdat er steeds meer vraag is naar Shungit en Edelshungit door hun krachtige beschermende en reinigende werking willen mensen hier ook graag hangers van hebben. We hebben weer een paar hele mooie Edel of Nobel Shungit hangers en oorhangers ingekocht. Mensen die erg gevoelig zijn voor straling van mobiele telefoons hebben vaak baat bij deze steen. Omdat de steen er heel stoer uitziet dragen ook mannen deze met veel plezier.

Zilver of Noble Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstofmoleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap en als je homeopathische medicijnen inneemt. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door te veel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden. 

Ook had hij gelukkig weer Ocean Blue sieraden gemaakt. Hangers en oorhangers die bestaan uit een combinatie van Larimar, facet geslepen blauwe Topaas, blauwe Maansteen en/of Parel. De steen heet Ocean Blue, omdat de Turkoois blauwe Larimar verbonden is met de zee en Dolfijnen en Walvissen en de Parel natuurlijk ook.

Larimar (dolfijn/Atlantissteen)

Zeer spirituele steen die nieuwe dimensies opent en daarmee de evolutie van de aarde stimuleert. Larimar is sterk verbonden met de vrede van de zachtblauwe straal, maar ook met Atlantis. Het brengt de energie van harmonie en hogere zijnsaspecten in de chakra’s zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven. Hij herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen, waardoor negatieve gevoelens, innerlijke conflicten en vertroebelingen in je geest opgelost en verhelderd worden. Hij helpt je je eigen Engelen-zelf beter herinneren en is hierdoor ook erg geschikt voor nieuwetijdskinderen. Deze steen geeft spirituele kracht en leidt de ziel op zijn ware levensweg. Hij vergemakkelijkt het contact met Engelen en de communicatie met andere gebieden, ook goed als je een zielsverwant zoekt, hij vergemakkelijkt de genezing van relaties in vorige levens of van een gewond hart. Op psychisch vlak verwijdert Larimar blokkades en beperkingen, maakt ook een einde aan zelfvernietigend gedrag. Hij helpt bij het verlichten van schuldgevoel en angsten. De steen zorgt voor sereniteit en evenwicht. De dolfijnen energie maakt een mens weer speels en geeft hem vreugdevolle, kinderlijke energie. De steen geneest trauma’s van het hart. Ook goed voor het keelchakra.

Blauw Topaas

Blauw topaas verbind je met de hogere Engelensferen, het opent je hart om vanuit deze een verbinding en communicatie te hebben met de Engelensferen en van hieruit heling te ontvangen. De Engel die bij deze steen hoort is Aartsengel Haniël die staat voor goddelijke communicatie door heldere waarneming. De zachte blauwe straal helpt je zacht en voorzichtig je keelchakra te openen en je te verbinden met je hart. Het verwijdert blokkades uit deze chakra’s en helpt je helder te spreken. Vanuit deze verbinding gaat je groei in een sneltreinvaart en zal helderhorendheid bevorderd worden. Deze energie die overwegend vrouwelijk is, is er ook een van zachtheid en acceptatie. Topaas leidt energie naar plekken in het lichaam waar het nodig is en verzacht, geneest, stimuleert, herlaadt en brengt het lichaam weer in balans. Hij maakt ook een einde aan twijfel en onzekerheid en geeft vreugde en overvloed en een goede gezondheid. Topaas reinigt je aura en vermindert spanning op elk niveau. In geestelijk opzicht helpt hij je problemen op te lossen en transformeert negativiteit in vreugde. Hij versterkt de zenuwen en bevordert de stofwisseling, stimuleert de spijsvertering en ondersteunt bij anorexia.

Parel (koningin van de zee)

Dit is eigenlijk geen echte steen, maar een product van de zee. Op grond van haar schoonheid wordt zij sinds eeuwen als edelsteen beschouwd. Parels worden gevormd in schelpen, eigenlijk door irritatie. Als een korreltje zand wordt zij door de schelp omhuld met een kalkachtige substantie. Zo groeit de parel in de schelp, veilig en beschermd. Dit is tevens de psychische werking op de mens. Zij schenkt ons geborgenheid, veiligheid en beschermt vooral het vrouwelijke, ontvankelijke deel in ons. Parels worden ook wel de “tranen van geluk” genoemd, zij ondersteunt diepe emotionele reinigingsprocessen. Zij zijn ook verbonden met de maan, onze emoties. De zachte en zuiverende energie van parel brengt je warmte, zachtheid, rust, vrede en verlichting. Ze maakt het hoogste liefdeswezen in je wakker. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen). Tevens helpt een Parel stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens te absorberen en verdriet weg te nemen. Ze stimuleert de innerlijke groei en het besef dat we een Goddelijk wezen zijn die alles kunnen creëren. Fysiek heeft Parel een positieve werking op het hele buikgebied, goed bij maagklachten, stimuleert de milt en de opname van calcium waardoor het goed voor de tanden is. Goed voor de gewrichten en bij reumapijnen. Ook heeft Parel een gunstige invloed op de zwangerschap en borstvoeding. Van wege haar ronde vorm en haar ondoorgrondelijke glans is zij in veel culturen het symbool van de eeuwigheid.

Regenboogmaansteen

Regenboogmaansteen wordt ook weleens blauwe maansteen genoemd, als de iriserende kleur voornamelijk blauw is. Deze prachtige stenen stralen grote vitaliteit, levenskracht en uitbundige vreugde uit. Ze fungeren als een prisma dat energie door je aura verspreidt. Ze helpen ons om in onze kracht te blijven en door transformaties heen te gaan. Ze helpen ook om de heldere zintuigen en het denken te reinigen en geven innerlijke vrede en harmonie. Regenboogmaansteen beschermt je aura tegen negativiteit, vooral een goede geestelijke beschermer. De steen activeert al je chakra’s en stemt deze op elkaar af, tevens zorgt deze dat je goed geaard blijft. Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Het wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Helpt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Nieuw zijn een aantal hangers en oorhangers van cabuchon geslepen Aardbeienkwarts. Zo leuk dat we niet lang geleden ook al armbandjes van deze steen hebben kunnen inkopen en nu dus ook sieraden gezet in sterling zilver. Helaas had hij er niet veel exemplaren van. Vaak is Aardbeienkwarts glas met rode zwemen erin, maar deze die wij hebben zijn de echte.

Aardbeikwarts

Het zeldzaam, natuurlijk aardbeikwarts is een krachtig elixer om liefde in het hart te brengen. Aardbeikwarts voelt als een Engel die haar vleugels om je heen slaat. Dit is een prachtig geschenk vanuit de Engelenwereld die ons beschermt. Kinderen voelen zich heel fijn bij dit kristal. Het helpt kinderen tijdens de geboorte te beschermen voor alle trauma’s die een geboorte teweeg kan brengen. Ook goed bij regressie en rebirthing. De steen zorgt ook voor een harmonieuze omgeving en helpt je om bewust te leven en te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Deze prachtige steen helpt je verborgen oorzaken van huidige situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Aardbeikwarts vermindert zelfbeperking, transformeert valse overtuigingen en helpt bij positieve affirmaties. Hij helpt bij het duiden van dromen en breng de verbinding van de aura met het fysieke lichaam in balans. Deze steen is goed voor het hart en bij psychische onrust. Kinderen voelen zich zeer geborgen bij deze steen.

In de winkel hebben we plakjes van Watermeloen Toermalijn uit Namibië, we hadden hier ook mooie hangers van, gezet in zilver, maar deze waren al heel snel verkocht. Gelukkig heb ik er weer een paar hele mooie van kunnen inkopen.

Watermeloentoermalijn

Dit is een combinatie van groene en roze toermalijn, die met elkaar versmolten lijken te zijn. Vaak omhult de groene toermalijn de kern van roze toermalijn. Doordat groene en roze toermalijn besloten om samen te werken bezit deze steen een enorme liefdeskracht en heeft hij een diepe impact op je hartengroei en –schoonmaak. Je kunt hem op elke chakra toepassen. Hij ontlaadt en werkt diepgaand helend. Dit is een super activator van het hartchakra, verbindt deze met het hogere zelf en koestert liefde, tederheid en vriendschap. Hij helpt karmische stukjes, die je nog steeds belemmeren in je groei, of die een diepe pijn of verdriet veroorzaken op te lossen.  Deze steen leert je geduldig, tactvol en diplomatiek te zijn. Watermeloentoermalijn ondersteunt je ascensieprocessen tot op de hoogste niveaus door zijn enorme liefdesfrequenties.  Hij geeft verlichting bij depressies en angsten en bevordert innerlijke zekerheid. Hij laat je situaties begrijpen en bedoelingen duidelijk verwoorden. Hij helpt bij emotionele gebreken, verzacht oude pijn en is weldadig voor relaties. Dit toermalijn heft eventuele weerstand tegen opnieuw ‘heel worden’ op. Hij bevordert het herstel van zenuwen, vooral bij verlammingen of multiple sclerose en is goed bij stress.

In de winkel hebben we 3 Amethist stalactiet plakjes, gezet in zilver, als hanger. Echt een heel bijzonder en opvallend sieraad. En nieuw, die helaas alleen in de winkel liggen, zijn hangers en oorhangers van de zeer zeldzame blauwe Plancheïet uit Congo.

Plancheïet

Plancheïet is een zeldzame blauwe zijdeachtige steen uit Congo. Deze bijzondere steen die een koperbasis heeft wordt vaak verward met Shattuckiet. Plancheïet is een energetische steen die vibraties verhoogd, ook die van de hogere chakra’s. Heel nuttig voor astrologen, mediums, healers, automatisch schrijven, maar eigenlijk voor iedereen die zijn paranormale gaven wilt ontwikkelen, omdat hij je makkelijker in contact laat komen met de stellaire en planetaire wezens in ons zonnestelsel en die daar voorbij. Tevens geeft hij grote mentale kracht en is zeer geschikt om iets op aarde weg te zetten. Ook een goede steen voor ontwerpers en designers. Hij geeft krach, moed, ondersteunt intellectuele gesprekken en helpt grote hoeveelheden informatie op te nemen. Plancheïet vergroot de intuïtie en helpt je om onorthodoxe, innovatieve oplossingen te bedenken. Fysiek is de steen ondersteunend bij aandoeningen zoals artritis, de amandelen en bij bloedstolsels.

Plancheïet is familie van Chrysocolla en Shattukiet

Er staan ook weer een paar hele mooie Blue John Fluoriet sieraden op de webshop, nu ook een paar wat grotere druppelvormige oorhangers met een prachtige tekening. Echt iets voor iemand die een uniek sieraad wil. We verkopen in de winkel gigantisch veel Maria Magdalena roze Opaalkwarts. Ruwe en getrommelde stenen, we hebben hier ook weer nieuwe sieraden van. 

Maria Magdalena Opaalkwarts

Deze zeldzame natuurlijke roze Opaalkwarts uit Brazilië is verbonden met de Engelensferen en de Roze Straal. Deze is verbonden met de lijn van de Godinnen zoals Maria Magdalena, Isis en Quan Yin. Zij werken door deze kristallen heen en verbinden je weer met je eigen goddelijke vrouwelijke energie. De regenbogen en de zwemen erin verbinden je met het Kosmische witte Licht dat alle kleuren bevat en daarom bevatten deze kristallen een heel bijzondere lichttrilling van het hele kleurenspectrum. Ze verbinden alle mensen op aarde in liefde en zo dragen we gezamenlijk de Nieuwe Kosmos en geven de Nieuwe Aarde gestalte. Dit is een kristal van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede die het hart en het hartchakra heelt, zuivert en zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Het helpt je liefde aantrekken. Mediteer ermee of leg hem in je bed. Maria Magdalena Opaalkwarts heeft een hoge liefdevolle vibratie en is emotioneel een zeer goede genezer. Het bevrijdt onderdrukte emoties en verzacht bij pijn en verlies. 

Bijna alle Phurba’s, Dorje en dubbele Dorje zijn verkocht, we moeten weer even wachten tot onze vriend naar India reist om deze weer zelf te gaan uitzoeken. Maar hij had wel hele kleine exemplaren gevonden en op het kopje een zetting met een oogje van sterling zilver gemaakt zodat deze kleine Phurba’s en Dorje gedragen kunnen worden. Ik vond ze zo schattig en tevens krachtig dat ik er best veel van heb ingekocht.

Phurba (Wapen van Licht)

Een phurba is een Tibetaanse rituele dolk waarmee negatieve krachten of emoties kunnen worden verslagen. Men zegt ook wel dat de Phurba het symbool van doorbrekend inzicht is. De dolk bestaat uit 3 zijden met elk een eigen gezicht en staat voor het overwinnen en transformeren van onwetendheid, begeerte en haat. Tevens staat het symbool voor het beheersen van tijd: verleden, heden en toekomst. De Phurba’s hebben een krachtige werking en zijn geschikt voor: – Healingen – Meditatie – Transformatieprocessen

De Phurba wordt ook wel de magische dolk genoemd. In het Sanskriet is de naam kilaya of kila, en in het Tibetaans phurba of phurpa. Phur wordt vertaald uit het Sanskriet kila en betekent pin of spijker. De phurba is een driekantige pin die gebruikt wordt in boeddhistische rituelen. Omdat Tibet steeds een nomadencultuur is geweest speelt de tent een voorname rol in het Tibetaanse leven, en het in de grond zetten van tentpinnen wordt altijd beschouwd als het heiligen van de aarde waarop de tent wordt neergezet. De vorm van de phurba zou afgeleid kunnen zijn van de pin die de tenten op hun plek houdt.

De driekantige stijl van de phurba werd in een ver verleden al gebruikt als Vedisch gereedschap om offergaven vast te zetten. De phurba heeft drie segmenten op het lemmet. De drie segmenten vertegenwoordigen de kracht van de phurba om negatieve energie om te vormen. Deze energie staat bekend als de drie ongeluksbrengers: gehechtheid, onwetendheid en afkeer. De drie kanten van de phurba vertegenwoordigen ook de drie geestelijke werelden. Het handvat van de phurba staat voor wijsheid, terwijl het lemmet staat voor methode. 

Bij Tibetaanse rituelen wordt de phurba vaak in een kom rijst of ander graan gestoken. Phurba’s kunnen gemaakt zijn van kristal, hout, been of metalen als koper of messing. Als er meer dan een metaal gebruikt wordt om een phurba te maken dan is dit steeds een combinatie van drie of negen metalen, die beide bepaalde waardevolle getalswaarden vertegenwoordigen.

Dorje of Vajra

Deze bliksemschicht is een van de talrijke hindoeïstische symbolen die werden overgenomen door deboeddhisten en die door hen van brede, metafysische dimensies werden voorzien. Het is een Tibetaans object dat symbolisch staat voor het hoogste principe, het symboliseert ook de weg naar verlichting, de essentie van het bestaan. Het behoort tot de basisuitrusting van de Tibetaanse monnik. De 8 delen beduiden de 8 deugden van het Boeddhisme (de 4 uiterlijke en 4 innerlijke wegen). De letterlijke vertaling is: onverstoorbare diamant. Hier verbindt de mens zich met de 8 hemelsrichtingen. Hij is een symbool van dediamantharde kern van de boeddhistische filosofie, de staat van nirvana die niet kan worden tenietgedaan. Een Dorje heeft 2 energiepolen yin en yang, er is dus een energiestroom van positief naar negatief. Sommige kunnen dit voelen. Het neemt de duistere energie in zich op en transformeert het in zich, in het nulpunt, naar zuiver licht. Neem de Dorje in je hand en richt een punt naar je toe, de energie stroomt nu naar je toe of van je af. Zelfs een klein exemplaar heeft al een grote werking. In het Hindoeïsme wordt het instrument een Vajra genoemd en volgens de traditie helpt het psychologische storingen op te lossen en demonen te verdrijven. Ook helpt het je Kundalini energie te ondersteunen en te versterken. Als hanger is het een amulet die energie geeft en je beschermt. Hij helpt de gebruiker te ontwikkelen en je energielichaam te reinigen. 

De Dorje vertegenwoordigt compassie en is het mannelijke principe. Gaat meestal samen met de bel, die wijsheid en leegte symboliseert en ook het vrouwelijke principe, hoe verschijnselen echt bestaan. Het zijn rituele voorwerpen, die vooral tijdens de gebedsdiensten ofwel puja’s worden gebruikt.

Als laatste in deze blog willen we graag vertellen dat we weer armbanden van Herkimer diamant hebben, maar ook armbanden, hangers en oorhangers van de zeer krachtige combinatie van Moldaviet met Herkimer Diamant. Ik heb ze deze keer allemaal uit een nieuw binnengekomen partij uitgezocht. De Herkimer Diamanten zijn van de hoogste kwaliteit en ook de Moldavieten zijn van topkwaliteit. Meestal als ze bij onze vriend binnenkomen zijn ze binnen een week allemaal verkocht, dit zijn in Engeland en Amerika de meest geliefde sieraden. Maar nu had ik geluk dat ik alle keus had, dus gelijk maar goed ingeslagen. Er staan 5 nieuwe exemplaren op de webshop en de rest is in de winkel te bewonderen.

Moldaviet

Dit is een vorm van Tektiet en zou van buitenaardse oorsprong zijn, ooit gevormd toen een reusachtige meteoriet tegen de aarde sloeg. Het is een fusie tussen buitenaardse energieën en die van de aarde. De steen wordt langs de oevers van de Moldau gevonden. De steen wordt al sinds de steentijd gebruikt als talisman en amulet voor geluk en vruchtbaarheid. Het kan het effect van andere kristallen aanzienlijk versterken en deze tot hun hoogste vibratie opvoeren. Moldaviet brengt u in contact met uw hogere zelf en met buitenaardse wezens. Het heeft zijn eigen kosmische bewustzijn dat u in contact kan brengen met de opgestegen Meesters. Als u de steen tegen het licht houdt en erin kijkt, verandert dat uw bewustzijn. De steen neemt u mee naar de hoogste spirituele dimensies. Het is ook goed om u tijdens het werken met deze steen goed te aarden, dit kan heel erg goed met een paar boji-stenen. Het kristal heeft een zeer hoge vibratie, die de chakra’s opent, reinigt en op één lijn brengt en obstakels verwijdert. De steen integreert de goddelijke blauwdruk en versnelt de spirituele groei. Moldaviet resoneert met het kruinchakra, opent het zodat het de hoogste spirituele leiding kan ontvangen. Het is een steen die tijd overstijgt. Op het derde oog gelegd kan het u in staat stellen de toekomst in, of terug naar het verleden te gaan. Voor mensen die moeite hebben met hun incarnatie op aarde en lijden en intense emoties niet kunnen accepteren, is dit een nuttige steen. Zulke mensen zijn vaak sterrenkinderen die zijn gekomen om de aarde te helpen bij de overgang naar een nieuwe vibratie. Ze zijn niet gewend aan de zware energieën van de aarde. Samen met een aardende steen ondersteunt moldaviet hen goed te incarneren. Ook zeer goed op het hartchakra, heelt het heimwee gevoel naar ‘thuis’. Psychisch helpt het kristal u om u los te maken van wereldse zekerheden, zoals geld en zorgen om de toekomst. Moldaviet brengt u in contact met uw spirituele doel, zodat u het in uw aardse leven kunt integreren. Het ondersteunt eigenschappen zoals empathie en mededogen. Het is ook een steen die inspireert en onverwacht oplossingen naar voren brengt. De steen versnelt uw spirituele groei. Moldaviet maakt bewust van de oorzaak van ongemakken en ondersteunt het genezingsproces.

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven. Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen Electro smog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

We zijn nu weer allemaal thuis dus in de winkel krijgt iedereen weer alle briefjes bij de stenen die men inkoopt. Tijden de vakantie van Wim, Cyrille en Nikki is het ons gelukkig ook gelukt. Alle klanten kwamen geleidelijk binnen, dus dat was heel fijn.

Agenda (winkel van 10.00 toto 17.00 uur geopend)

1 en 2 juni (zaterdag en Zondag) 

8, 9 en 10 juni (zaterdag, Zondag en Tweede Pinksterdag) 

15 en 16 juni (zaterdag en Zondag) 

22 en 23 juni (zaterdag en Zondag) 

29 en 30 juni (zaterdag en Zondag) 

Menu