Nieuwe sieraden en wat trommelstenen, waaronder Eye of the Storm Jaspis en Lithiumkwarts, ingekocht.

Joan

Zo fijn om voor de feestdagen genoeg prachtige sieraden gezet in Sterling Silver in de winkel en op de webshop te hebben. Natuurlijk hebben we ook leuke armbandjes met een elastiekje die niet veel kosten. Ook dit zijn superleuke cadeautjes, maar wil je een geliefd iemand, of jezelf verwennen met een echt sieraad, dan zijn deze gezet in Sterling Silver echt een juweel. We hebben in de winkel een aardige collectie hangers, oorhangers en armbanden. De vorige keer had ik 3 zilveren lotusbloemen met in het hart een cabochon geslepen steentje meegenomen, deze werden gelijk hetzelfde weekeinde verkocht. Omdat meer mensen deze graag wilden hebben, heb ik onze vriend gevraagd ze voor ons te maken. Toen ik bij hem was kwam er die eerste dag een blik vol sieraden binnen en tot mijn grote vreugde zaten deze prachtige verfijnde lotusbloemen erbij. Deze liggen op dit moment in de winkel. In allemaal zitten er een ander steentje in het midden. We zijn druk bezig om nieuwe sieraden op de webshop te zetten, zodat voor de mensen die onze winkel niet kunnen bezoeken, er toch iets moois te bestellen is. Voor wie geen interesse in sieraden heeft, misschien de mannelijke lezers ha ha, ga naar de onderkant van deze blog, waar ik over de trommelstenen schrijf.

Een nieuw ontwerp is een klein Vera Cruz Amethist puntje gezet in zilver en daar ook oorhangers van. Zo schattig om te zien, maar tevens een hele krachtige energie. Bij Vera Cruz Amethist geldt de uitdrukking: ‘klein maar krachtig’. Deze kristalpuntjes, die eigenlijk de Lemurische lasertjes van de Amethist wereld zijn, zijn verbonden met de Violette Vlam van transformatie.

Vera Cruz Amethist

Dit is een amethist met een zeer hoge vibratie die is afgestemd op de Violette Vlam van transformatie. Deze steen zuivert, vooral op spiritueel niveau. Het is een beschermende steen die veilige buitenlichamelijke ervaringen en spirituele reizen mogelijk maakt. Naar verluidt brengt dit kristal je meteen in een bètaritme wat de meditatie, de trance en spiritueel reizen bevordert. Het stimuleert de profetische vermogens, helpt paranormale gaven te openen. Een krachtig instrument voor sjamanisme op hoog niveau. Op de zielensterchakra heeft hij toegang tot de vibratieniveaus waar zielen elkaar ontmoeten en versmelten. Hij activeert en reinigt alle chakra’s, vooral de bovenste. Hij is behulpzaam bij het begrijpen van verslavingen en helpt deze te doorbreken en helpt onvoorwaardelijk lief te hebben en de andere ziel zijn eigen reis te laten maken. Eigenlijk zijn het de Lemurische lasertjes onder de Amethisten. Lasers zijn bijzondere kristallen die taps toe lopen en werden gebruikt als instrumenten in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Ga op je gevoel te werk, het kristal zal je helpen hoe te gebruiken. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus en door hun paarse kleur zijn de Vera Cruz Amethisten verbonden met de Violette Vlam van transformatie die hoort bij Meester Saint Germain. De ribbeltjes aan de zijkanten bevatten informatie en coderingen. Als je met je vinger over deze gaat, kan de informatie tot je komen. Deze Amethist lasertjes helpen op ons pad naar ascensie. Ze helpen je bij het transformeren van alles wat nog niet in balans is omdat ze werken met de etherische blauwdruk en verfijnd DNA voor diepe interdimensionale cellulaire healing.

Blue John Fluoriet is een favoriete steen van veel van onze klanten. De patronen van de cabochons zijn zo mooi, het zijn echte plaatjes. Als ik inkoop mag ik altijd door de hele voorraad heen gaan en de vorige keer zag ik geen stenen die mijn hart deden zingen. Stenen zijn een natuurproduct en de ene keer komen er mooiere uit de aarde dan de andere keer. Deze keer waren ze prachtig, dus heb ik er best veel mee naar huis genomen. Vroeger kocht ik van iedere steen er maar een paar, tegenwoordig koop ik ook van de sieraden in welke mooi zijn. De ene keer zullen dat er veel zijn en de andere keer misschien geen eentje. Dat voelt heel fijn, meegaan in de flow en niet wat er in je hoofd allemaal moet. Want als je dan soms een volgende keer er weer een paar wilt hebben dan kan het zijn dat deze een lange tijd niet meer geleverd worden en dan heb je spijt dat je niet meer gekocht hebt. Dat is nu het geval niet meer, omdat ik sieraden net zoals we stenen en kristallen inkopen wat er op dat moment is en welke ons ‘raken’. Dit voelt heel fijn.

Blue John Fluoriet

Blue John is een zeer zeldzame Fluoriet uit Derbyshire, het is de enige fluoriet die de kleur blauw bevat zonder groen erin. Ze bevatten ook de kleur wit en geel. Buiten alle eigenschappen van ‘gewoon’ Fluoriet is Blue John is een perfecte steen voor hoog sensitieve mensen of mediums die te veel hebben gegeven of die te veel van anderen opnemen. Hij geeft je weer kracht, gezondheid en energie. Dit is een katalysator voor persoonlijke groei, hij moedigt je aan te experimenteren, te groeien, maakt je spontaan en hij helpt je te begrijpen. Het is een krachtige leraar die ook helpt bij het reizen buiten je lichaam en helpt je innerlijke krachten te ontwaken en wat je wenst te manifesteren en tevens helpt hij om bewust contact te maken tussen het zelf en ons etherisch dubbel. Samen met Magnetiet helpt hij de ruggengraat uit te lijnen. Blue John is hoofdzakelijk verbonden met het derde oogchakra, de zonnevlecht en met de kruinchakra’s. Hij resoneert met het teken Schorpioen. Hij wordt gebruikt voor planetair bewustzijn en helpt de stratosfeer van de aarde te helen. Hij laat je als een toeschouwer in de toekomst kijken en leert je te leven volgens je hoogste goed. Zeer krachtig bij vermoeidheid en behulpzaam bij het opnemen van mineralen. Ondersteunend bij koorts, onderkoeling en pijnlijke gewrichten en spieren.

Ook van Pietersiet heb ik deze keer meer hangers en oorhangers meegenomen. Deze steen uit Namibië is heel erg krachtig. Het is een steen die behalve vrouwen ook mannen aanspreekt. Hij helpt bij burn-out klachten, helpt hardnekkige blokkades opheffen en geeft troost. Hij helpt je ook liefde te geven en te ontvangen. Spiritueel stimuleert Pietersiet het derde oog en de pijnappelklier, tevens verbindt hij je weer met jouw innerlijke bron en wijsheid.

Pietersiet

Deze steen is in de 20e eeuw ontdekt in Outjo, Namibië. Naar verluidt bevat het ‘de sleutels van het koninkrijk der hemelen’. Hij verbindt je alledaags bewustzijn met het spirituele en herinnert je eraan dat je een spiritueel wezen op een menselijke reis bent. Deze steen bezit het vermogen je in je etherische lichaam te aarden. Dit maakt spirituele reizen gemakkelijker, vooral die met als doel de Akasha-kronieken te lezen en kennis te nemen van je vorige incarnaties. Pietersiet versterkt je eigenwaarde, twijfelaars geeft hij zelfvertrouwen. Hij geeft je ruggengraat. Bij personen met een burn-out versterkt hij de realiteitszin en brengt ze weer terug bij hun kern. Hij brengt ook evenwicht en versterkt de intuïtie in gevoelszaken. Daarnaast maakt hij personen losser en toegankelijker voor de medemens, zodat liefde eenvoudiger gegeven en ontvangen kan worden. Deze steen geeft ook troost. Pietersiet werkt krachtig met het lichaam tijdens beweeglijke meditaties en heeft snel toegang tot een zeer hoge staat van veranderd bewustzijn. Hij stimuleert het derde oog en de pijnappelklier. Pietersiet heft de illusie van afgescheiden zijn op en overtuigingen en conditioneringen die door anderen zijn opgelegd verwijdert hij. Hij verbindt je weer met de bron van je eigen innerlijke leiding. Hij heft hardnekkige blokkades op en maakt een einde aan verwarring. Ook die uit vorige levens. Hij helpt oude conflicten en onderdrukte gevoelens te verwerken. De steen verhelpt ongemakken bij mensen die uitgeput zijn en geen tijd hebben om te rusten. Hij werkt positief op de maag, darmen, lever en de blaas, hij stimuleert het hele gebied van de zonnevlecht. Hij ontspant nek en schouders en dus hoofdpijn wat hierdoor ontstaat. Bij huilbaby’s of driftige mensen brengt hij de nodig rust en ontspanning. Huiduitslag en allergieën werken positief op het drinken van een elixer van deze steen. Hij verbetert de coördinatie bij een wankel evenwicht en duizeligheid. Hij stimuleert de hypofyse en zorgt voor evenwicht in het endocriene stelsel en voor de productie van hormonen die de stofwisseling, de bloeddruk, de groei, seks en temperatuur regelen, dus ook goed bij opvliegers. Hij is ook goed voor de longen, de benen en de voeten.

Ik heb ook een paar mooie sieraden van Toermalijn kunnen kopen, veelal roze en soms samen met groen Toermalijn. Behalve hangers ook oorhangers en armbanden. Toermalijn is krachtig verbonden met het hartchakra. Als je erg gevoelig bent is dit een hele fijne steen, omdat hij je hart helpt beschermen tegen het leed van de wereld om je heen, maar ook helpt hij je te vertrouwen en in liefde te kunnen leven. 

Rubelliet (roze toermalijn)

Bezit een grote liefdeskracht die bijzonder diepgaand kan helen. Hij heelt niet alleen oude pijnen (ook uit vorige levens) en verdriet, maar aardt deze ook, zodat je het een plek kunt geven en de inzichten kunt benutten in je dagelijkse leven en groei. Roze toermalijn helpt je dichter bij je eigen hart te blijven. Het laat je inzien om van jezelf te houden en jezelf alle ruimte tot groei te geven. Het is ook een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van uzelf moet houden voordat u kunt verwachten dat anderen van je houden. Roze toermalijn bevordert vrede en ontspanning, verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën. Dit kristal is goed voor hart, longen en huid en brengt balans in een gebrekkig functionerend endocrien stelsel.

Welke ook heel snel verkoopt op het moment is de Ancestralite en Nobel of Edel Shungit, deze laatste, omdat de steen beschermend zou werken tegen elektrosmog, maar ook door zijn krachtige reinigende en genezende eigenschappen.

Zilver of Noble Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstofmoleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap en als je homeopathische medicijnen inneemt. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door teveel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden. 

De Ancestralite is voor velen een onbekende steen. Hij is eigenlijk bekend geworden, omdat Judy Hall er uitgebreid over geschreven heeft. Een vriend van ons uit Duitsland was de eerste die ruwe stenen getrommeld heeft. We hebben hele mooie exemplaren in de winkel. Onze vriend in Engeland heeft er cabochons van laten maken, waardoor hij deze krachtige steen in sieraden kon verwerken. Ook deze steen is op dit moment erg geliefd. Iedereen die hem voelt heeft zoiets van: ‘jeetje’ die is krachtig, alsof je dit niet verwacht als je de steen ziet. Het is een hele oude steen die krachtig verbonden is met de kern van Moeder aarde, maar tevens bevat het materiaal van de Sterren in zich. Dit maakt hem zo geschikt in deze tijd voor iedereen die door heftige transformatieprocessen heen gaan. Wij hebben al een paar mensen gesproken die de steen gebruiken in helingsprocessen met Moeder Aarde en het openen van kanalen. Gelukkig kon ik er weer wat hangers en een paar oorhangers van inkopen. 

Ancestralite

Ancestralite is een nieuw op de markt gebrachte steen die eigenlijk heel erg oud is, hij is ontstaan uit een Stromatoliet structuur, dit zijn versteende algen, één van de eerste levensvormen van onze planeet die zuurstof produceerden. Ze waren er al een paar honderd miljoen jaar voor er ander leven ontstond. Maar de aanwezigheid van Martiet, een Hematiet pseudomorf van Magnetiet, suggereert dat het gesteente in een later stadium bedolven is geraakt en andere chemische processen heeft ondergaan zoal het proces dat Martiet wordt gevormd in de kern van onze aarde. Dit zijn de glitters op deze steen. Deze unieke steen bevat materiaal van de Sterren in zich en dit neemt je energetisch mee tot voor de creatie. Deze steen vertegenwoordigt geboorte, dood en wedergeboorte. Ancestralite verbindt verleden, heden en toekomst in het Nu. De steen zakt letterlijk door alle lagen van het verleden tot het bij de kern komt. Het maakt de voorouderlijke tijdlijn schoon van trauma’s, drama’s en vastgeroeste emoties die generaties lang in families werden doorgegeven. Tegelijkertijd geeft Ancestralite de ziel inzichten over deze processen zodat deze uitgewerkt kunnen worden of alleen maar onder ogen gezien hoeven te worden, waardoor deze trauma’s transformeren en de voorouderlijke tijdlijn ‘licht’ wordt en patronen doorbroken zijn. Oud karma wordt dan niet meer doorgegeven aan toekomstige generaties. Het brandt letterlijk de etherische lichamen schoon, verwijdert de afdrukken van dit karma en het effect op je lichaam. De steen helpt je op eigen benen te staan, los van je familie. De steen helpt je om informatie uit de Akasha kronieken te halen, zorgt voor minder stress en geeft een comfortabel gevoel. Echt een Nieuwetijdskristal die ons helpt om helemaal in onze kracht te komen en te stralen als het vrije, goddelijke wezen dat we zijn.

Opalen worden steeds populairder, wij hebben een grote collectie verschillende Opalen in de winkel. Als sieraad hebben we de Ethiopische Opaal en Triplet Boulder Opaal. Deze triplet Opaal uit Australië bestaat uit 3 laagjes. Omdat een Boulder Opaal meestal een heel grillig oppervlak heeft, de Opaal loopt in aders door de bruine Boulder, heeft men bij de triplet Opaal een laagje Opaal genomen en deze op een laagje meestal Onyx bevestigd met daar overheen een laagje kwarts. Dit betekent dat het hele sieraad uit het prachtige, sparkelende Opaal bestaat, je ziet dan geen bruin Limoniet van de Boulder. Van deze Triplet Opaal hebben we nu weer hangers en oorhangers kunnen inkopen. Er staan er ook op de webshop sieraden.

Boulderopaal

Boulder Opaal is een prachtig, maar vaak kostbaar kristal uit Australië die intensiteit en puurheid uitstraalt. De intensiteit van het Opaalgedeelte brengt helderheid in problematische situaties en zorgt dat je gecentreerd blijft in tijden van stress en wanneer je beslissingen moet maken. Boulder Opaal kalmeert de ziel, brengt mentale en emotionele balans en werkt erg goed voor het hart. Het helpt je om vanuit je ziel niveau te leven en jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. Boulder Opaal is een steen van vooruitgang, expansie en ontwikkeling. Het verheldert de aura en stimuleert genezing van gebieden waar de aura donker is, ook lijnt hij de meridianen uit en verbindt ze met de etherische lichamen. Boulder Opaal bevordert de communicatie tussen je Oorspronkelijke Zelf, Hogere Zelf en je persoontje en helpt je duidelijk te krijgen wat je doel op aarde is, wat je verlangens hier zijn. Ook wordt deze Opaal gebruikt om verbinding met de Sterren te krijgen, communicatie tussen de Aardse- en de Sterren wezens. Het stimuleert contact met buitenaardse intelligenties en geeft inzichten en kennis over het ontstaan van de Creatie. Ook wordt Boulder Opaal gebruikt om makkelijker in contact te komen met je spirituele gidsen en je dieren gidsen. Hele fijne steen voor medicijnwiel ceremonies om energie te stabiliseren en om in contact met gidsen te komen. Deze Opaal geeft stabiliteit in ons leven, vooral in tijden van verandering. Hij zorgt ervoor dat je je pad helder blijft zien. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen. Hele goede steen voor homeopathie en remedies omdat het helende energie bevordert. Boulder opaal is een echte Opaal die ons jong houdt. Opaal confronteert je met je eigen innerlijk en je schaduwzijde. Voor mensen die liever onwetend willen blijven en hun innerlijk niet willen transmuteren wordt hij daarom soms als negatief ervaren. Leg een opaal af en toe in water, omdat ze uit kunnen drogen en barsten. Het is een delicate steen met een fijne vibratie. Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Opaal is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek. Opalen kunnen genezing naar het energieveld van de aarde sturen, waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk opnieuw van energie wordt voorzien. Opaal versterkt de wil om te leven, het zou verlichtend werken bij de ziekte van Parkinson, infecties en koorts en verbetert het geheugen. Opaal werkt ondersteunend voor het bloed en de nieren en zou het insulinegehalte reguleren.

Een steen waar veel vrouwen blij van worden is de verfijnde, facet geslepen blauwe Topaas. Deze keer heb ik er ook voor op de webshop en voor in de winkel een baguette geslepen hanger en oorhangers van. Deze stoerdere rechthoekig vorm zal een ander type vrouw aanspreken dan die alleen van ronde of peervormen houdt. Zelf ben ik heel blij met deze, helaas had hij maar twee hangers en oorhangers. We hebben er ook in de ronde briljant geslepen vorm als hangertje, oorhangers en oorstekers. En armband.

Blauw Topaas

Blauw topaas verbind je met de hogere Engelensferen, het opent je hart om vanuit deze een verbinding en communicatie te hebben met de Engelensferen en van hieruit heling te ontvangen. De Engel die bij deze steen hoort is Aartsengel Haniël die staat voor goddelijke communicatie door heldere waarneming. De zachte blauwe straal helpt je zacht en voorzichtig je keelchakra te openen en je te verbinden met je hart. Het verwijdert blokkades uit deze chakra’s en helpt je helder te spreken. Vanuit deze verbinding gaat je groei in een sneltreinvaart en zal helderhorendheid bevorderd worden. Deze energie die overwegend vrouwelijk is, is er ook een van zachtheid en acceptatie. Topaas leidt energie naar plekken in het lichaam waar het nodig is en verzacht, geneest, stimuleert, herlaadt en brengt het lichaam weer in balans. Hij maakt ook een einde aan twijfel en onzekerheid en geeft vreugde en overvloed en een goede gezondheid. Topaas reinigt je aura en vermindert spanning op elk niveau. In geestelijk opzicht helpt hij je problemen op te lossen en transformeert negativiteit in vreugde. Hij versterkt de zenuwen en bevordert de stofwisseling, stimuleert de spijsvertering en ondersteunt bij anorexia.

Een speciale steen die niet veel voorkomt is Prairie Tanzaniet. Van dit zeldzame steentje heeft onze vriend ook sieraden gemaakt. Ook van deze staan een hanger en oorhangers op de webshop.

Prairie Tanzaniet

Prairie Tanzaniet bevat roze Zoïsiet gemengd met Jade die gevonden is in en rond de Jadevelden van Wyoming, USA. Op een paar plaatsen zijn stenen gevonden waar violet tot paars in voorkomt. Tot nu toe zijn er nog geen kristallen gevonden die op Tanzaniet lijken, maar door de prachtige kleur van deze stenen, noemen ze deze Prairie Tanzaniet, ter ere van de Zoïsiet van Tanzania en omdat deze gevonden is op de prairie van Wyoming. Deze steen voelt voor ons zeer liefdevol maar ook krachtig, vrouwelijk, maar ook verbonden met Engelenwezens en Natuurwezens. Het straalt zuiverheid en sereniteit uit. Het is een steen die het hartchakra verbindt met de hogere chakra’s en die liefde en verzorging stimuleert. De steen is ook verbonden met de roze straal die verbonden is met de Goddelijke vrouwelijke energie en liefde. Prairie Tanzaniet is een steen met een hoge, liefdevolle vibratie die verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere bronnen. De steen helpt je om de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Prairie Tanzaniet zet je vol liefde in je eigen kracht helpt grenzen te stellen en om je eigen zelf te manifesteren in plaats van te voldoen aan de normen en waarden van anderen. Prairie Tanzaniet maakt je zorgeloos, liefdevol, geeft rust en balanceert yin en yang. Dit is een beschermend kristal die de drager beschermd, voor harmonie zorgt en die je helpt om oude patronen los te laten. Hij transformeert negatieve energieën in positieve en brengt onderdrukte gevoelens en emoties aan de oppervlakte. Het Jade element zorgt ervoor dat dit een hele fijne droomsteen is, die inzichten geeft en je aanmoedigt om te gaan leven wie je werkelijk bent. Fysiek werkt de steen reinigend, helpt gifstoffen af te scheiden, bevordert vruchtbaarheid, versterkt het immuunsysteem en is goed voor het hart, milt, alvleesklier en longen.

Een andere speciale steen die veel mensen aanspreekt is Stalactiet Rhodochrosiet. Dit zijn plakjes gezaagd uit Stalactieten van Rhodochrosiet. Dit zijn de meer kostbare vormen van de krachtige, liefdevolle Rhodochrosiet. In deze plakjes zie je de natuurlijke vorm en kleurenspel van de steen. Het is een prachtige en speelse steen om te zien die heel veel liefde in je doet ontwaken. Zowel voor jezelf als voor anderen.

Rhodochrosiet

Deze steen staat voor onzelfzuchtige liefde en mededogen. Hij geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en vermindert stress. Hij laat zien wie je bent en wat je richting is. Hij breidt je bewustzijn uit en integreert het spirituele met materiële energieën. Deze steen zorgt voor een dynamische en positieve houding. Bij verslavingen, trauma’s of vastzitten door emoties kan men het beste een Rhodochrosiet nemen als beginnende steen om dit te doorbreken. Hij brengt je meer bij jezelf. Het is een steen van groei op velerlei gebied. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen. Het is de steen bij uitstek voor het genezen van seksueel misbruik. Hij is een ideale steen om de communicatie te bevorderen en voor mensen die niet goed uit hun woorden kunnen komen door emotie, verdriet of shock. Rhodochrosiet trekt een liefdespartner aan en leert het hart pijnlijke gevoelens te accepteren zonder dicht te klappen. Hij reinigt de chakra’s en helpt het doel achter pijnlijke ervaringen te zien. De steen confronteert je met de waarheid over jezelf en die van anderen, maar doet dit met liefde. Mensen die een hekel aan deze steen hebben, onderdrukken in zichzelf iets wat ze niet onder ogen willen zien. De steen confronteert hen met irrationele angsten. Hij leert je de dingen minder negatief te zien. Dit kristal moedigt een positieve houding aan en stimuleert droomtoestanden en creativiteit. Hij verbindt je met de hogere geest en helpt je om nieuwe informatie te integreren. Emotioneel moedigt hij de spontane expressie van gevoelens aan, ook hartstochtelijke en erotische. Hij verbeterd depressieve stemmingen en maakt het leven lichter. Hij reinigt de longen en is goed bij verkoudheid, keel-, hoofd -en oorpijn, misselijkheid en hyperventilatie. Hij maakt je paranormaal gevoeliger, bevordert het helder weten en denken. Als elixer is hij goed bij vermoeide ogen en staar, bij infecties en voor de huid. Dep met het water en/of neem het in. Ook brengt hij de schildklier in evenwicht. Hij zuivert de bloedsomloop en de nieren, normaliseert de bloeddruk, stabiliseert de hartslag en stimuleert de geslachtsorganen. Omdat hij de bloedvaten verruimt, verlicht hij migraine.

Ik zal het hierbij laten, er zijn zoveel mooie sieraden om in het zonnetje te zetten, maar wie interesse in ze heeft kan op de ‘webshop sieraden’ bekijken welke we online verkopen. Voor wie ze allemaal wil zien: “kom gezellig naar de winkel”. Nu zal ik nog even vertellen over de stenen die ik heb meegenomen. 

Toen ik daar was kwam onze vriend vol trots met een zak ‘formaat broodzak’ in zijn handen aanlopen. Hier bleken trommelstenen van de zeer zeldzame Grandidieriet in te zitten. Een tijdje terug hadden wij ze voor het eerst in zeer kleine ruwe stukjes, daarna in wat grotere trommelstenen en nu liet hij er dus weer zien, deze keer van een iets kleiner formaat trommelsteen, wat heel mooi was. Hij zei lachend tegen mij dat ik de helft mocht kopen, hij zag waarschijnlijk de blik in mijn ogen dat ik ze heel graag wilde. We hadden er al veel van verkocht en konden er weer gebruiken. Hij zei dat ik de helft mocht, omdat hij er op dit moment ook niet meer aan kon komen. Natuurlijk zou ik alles mogen kopen, maar dan betaal ik zijn normale verkoopprijs, nu kreeg ik de ‘speciale’ prijs. Wij nemen ook regelmatig unieke stenen die wij hebben ingekocht voor hem mee. Zo leuk om elkaar blij te maken en enthousiast nieuwe stenen te delen. 

Grandidieriet

Grandidieriet doet zijn naam eer aan. Ondanks zijn veelal kleine formaat is de steen Grand, ofwel groots. Het is een Meester Helingskristal, specifiek voor de gebieden vanaf het hartchakra naar de hogere Chakra’s. Als je de steen vastpakt, voel je op een rustige, vredige manier een vreugdevolle energie door je lichaam stromen. Hij komt rechtstreeks binnen in je hart, het voelt als een liefdevolle aanraking door de Goddelijke Bron zelf. Alle muizenissen in je hoofd, de ruis op de lijn, maakt hij schoon en tevens helpt hij jezelf en de ander vergeven. Grandidieriet brengt helderheid. Hij werkt op je zintuigen, verandert hoe je dingen hoort of zegt. Niet meer vanuit zwaarheid, pijn en lading, maar leert je luisteren en spreken vanuit je hart, vanuit je ‘zijn’. Het is een Aquarius steen met een hoge trilling/vibratie, verbonden met de zee en de liefdevolle energie van Walvissen en Dolfijnen. Grandidieriet helpt om vastgeroeste patronen, overtuigingen, conditioneringen, lading en angsten te helen en achter je te laten. Al onze ervaringen zijn in ons aanwezig, maar worden geschoond van alle lading. De energie van het Aquarius bewustzijn, dat ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd wordt staat voor: Transformatie, eenheid, heelheid, liefde, acceptatie, naastenliefde, compassie, vrijheid, en vrije wil ervaren. Als een zee spoelt hij alles schoon. Bevrijding van oude, pijnlijke emoties, van conditioneringen en ervaringen uit het verleden. Hij laat je weer zien dat je een prachtig, goddelijk wezen bent, dat je niet beschadigd, maar heel bent. Ook laat hij je voelen dat we allen één zijn, maar dat toch ieder persoon zijn unieke blauwdruk heeft. Het is een hele krachtige steen die de hogere chakra’s met het hart verbindt. Het kristal verbindt ons weer met onze Goddelijke oorsprong. Hij opent je ogen en je hart om de schoonheid in alles om je heen te zien. Hij helpt je de focus te richten op vreugde, liefde, vrijgevigheid van de menselijke geest i.p.v. dat we maar bezig blijven met kracht te geven aan negativiteit. Hij zal blokkades met laserachtige precisie openbreken, chakra’s voorzichtig en liefdevol reinigen, activeren en uitlijnen. Grandidieriet inspireert ons om op een vreedzame en positieve manier naar anderen uit te reiken, bewust te blijven, met mededogen te handelen, zachtaardig en vriendelijk te zijn. Je zult in de ander de positieve spiegels gaan zien i.p.v. de negatieve. Als je het gevoel hebt dat je je passie of doel kwijt bent geraakt, als je je geblokkeerd of belemmerd voelt, laat Grandidieriet je leiden. Hij zal je direct verbinden met het Goddelijke in je, je Hogere zelf, de Engel die je bent. Als je erg moe of lusteloos bent, weinig energie hebt zal de steen je weer nieuwe energie geven. Energetisch lijkt de steen wel familie van de Lemurisch Aquatine Calciet, want ook Grandidieriet helpt ons weer de energie van Lemurië herinneren. Dit krachtige Aquarius kristal helpt je je Bewustzijn op aarde te leven.

Waar hij ons blij mee maakte was een zakje met de bijzondere Jaspis waar Judy Hall al jaren geleden over schreef, maar die wij nog nooit tegen gekomen waren. De naam van de steen is Eye of the Storm Jaspis. 

Eye of the Storm Jaspis

Eye of the Storm is de naam die Judy Hall aan een bepaalde Jaspis met een unieke energie heeft gegeven. Dit is een steen van dynamische stilte, die je helpt het grotere geheel te zien en geaard en pragmatisch in plaats van zweverig te zijn. Deze steen neemt je mee en geeft je de blik van een vogel, leert je kijken naar een breder perspectief voorbij situaties, emotie of ingewortelde reactiepatronen zoals angst of paniek. Van daaruit kun je keuzes maken en actie ondernemen. De steen heeft de naam ‘Eye of the Storm’, omdat als je deze vasthoudt het net is alsof je in het oog van een storm staat, dat terwijl alles om je heen turbulent is, rond je wervelt, jij je in een kalme, objectieve ruimte voorbij angst of paniek bevindt. In deze ruimte worden oplossingen duidelijk. Je kunt boven de trechter van het oog uitstijgen om een ​​hoger, algeheel perspectief te krijgen, maar je verliest je verbinding met de aarde niet. Hier worden kwesties ter sprake gebracht om na te denken en actie te ondernemen. Het herinnert je eraan dat het grotere geheel vloeiend is en verandert, afhankelijk van de genomen acties en genomen beslissingen. Een alternatieve naam zou Zep Tepi zijn. In het oude Egypte betekent dit ‘de eerste keer’, de oorspronkelijke gouden eeuw van onschuld en vreugde. Deze rustige steen neemt je mee terug naar een tijdperk waarin mens en natuur in harmonie waren, evenals lichaam en ziel. Middelen waren er in overvloed en werden verstandig gebruikt. Eye of the Storm Jaspis helpt het lichaam om een ​​gevoel van gebrek of verlies te herprogrammeren in overvloed. De steen laat zien dat dingen niet alleen naar je toekomen, maar dat er een gelijke uitwisseling van energie hoort te zijn. Voor mensen die gevoelens van te kort hebben, die het gevoel hebben dat de wereld hun van alles verschuldigd is, helpt het de waarde van een eerlijke beloning in te zien. Voor degenen die geen gevoel van eigenwaarde hebben helpt deze steen hen te laten zien wat ze waard zijn. De steen laat zien waar je per ongeluk schijnbare problemen hebt opgelopen tot een niveau waarop je zo geobsedeerd bent dat je het grotere plaatje hebt gemist. Het verliezen van een baan kan bijvoorbeeld het beste zijn dat je is overkomen, omdat het de weg opent voor het realiseren van de perfecte taak. Het benadrukt ook dat waar je je op concentreert, is wat je ziet, maar dat als je even boven het drama uitstijgt je het grotere beeld herkent dat daarachter ligt. Wanneer je in deze ruimte bent, kun je worden geleid naar de juiste oplossing voor je hoogste goed, eentje overeenkomstig je zielsplan. Deze Jaspis helpt je in te zien wat moet worden losgelaten om dit te bereiken. Als je aan heling van moeder aarde werkt kan de steen fungeren als een levens ondersteunend systeem voor de planeet. Eye of the Storm Jaspis helpt ook het fysieke lichaam te aarden, waardoor je makkelijker door veranderingen heen kunt gaan. De steen geeft rust bij stress en ondersteunt de nieren, waardoor het uitscheiden van gifstoffen makkelijker gaat. Deze steen ondersteunt balans en evenwicht in organen, waardoor een energie-uitwisseling via voedsel, lucht en water optimaler wordt. De steen lijkt de vorming van nieuwe gezonde cellen energetisch aan te moedigen door de etherische blauwdruk in balans te brengen en vervolgens de ongerepte informatie in de celwanden door te geven als ‘etherische DNA’ codering. Je kunt met deze stenen ook je chakra’s helpen te balanceren, leg hierbij steentjes op elk van de chakra’s. In combinatie met Moldaviet werkt de steen als een router of printplaat die verbindingen maakt, maar ook als een horizon tussen hemel en aarde.

Ik zag ook nog wat trommelstenen in meer hoekige vormen liggen van blauwe Paraiba kwarts uit Brazilië. De naam is gegeven doordat de blauwe kleur lijkt op Paraiba Toermalijn. Eigenlijk komt de lichtere blauwe kleur door Troilite en de donkere door Lazuliet. Wij hebben er geslepen punten, vlammen en hartjes van in de winkel. Op de webshop staan nog een aantal punten. Dus heel blij dat we nu ook wat kleine steentjes ervan hebben.

Blauwe Paraiba kwarts

Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen uit Brazilië die lichtblauwe vlekken erin heeft van Troilite en donkerblauw van Lazuliet. De steen wordt Paraiba kwarts genoemd omdat de blauwe kleur net zo prachtig is als die van de Paraiba toermalijn. Deze zeldzame, rustige steen helpt om op een gemakkelijke manier een spirituele metamorfose door te maken. Op het geestelijke vlak heft blauwe kwarts wanorde op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Blauwe Paraiba kwarts is een zeldzame steen, die turkooisblauwe vlekken bevat die je verbinden met Engelen van waarheid en wijsheid. Hij verbindt je met de turkooizen vlam van een zuiver, mededogend bestaan, verhoogt je bewustzijn en stimuleert dienstbaarheid aan de mensheid. Deze steen met een hoge vibratie brengt harmonie en licht en helpt de gave van spirituele evolutie te vinden. Hij stimuleert vergeving op multidimensionale niveaus en bevrijd je van je karmische verleden. Hij kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Op de keelchakra gelegd reikt hij naar anderen en helpt u uw spirituele aard te begrijpen. De steen is ook verbonden met de ‘normale’ blauwe straal, die voor de waarheid staat. Deze straal helpt bij het oplossen van oude blokkades en oude conditioneringen. Hij leert je mild en zacht en respectvol voor jezelf te zijn, zonder oordeel. Leert je houden van jezelf zoals van God. Deze energie brengt ook healing. De blauwe straal schoont het ego. De blauwe straal is verbonden met Neptunus en de Plejaden. Deze straal is verbonden met het keelchakra en helpt je hierdoor om tot je hogere zelf te spreken.

Waar we ook heel blij van werden is dat we aardig wat trommelstenen van Lithium kwarts hebben kunnen inkopen. We willen al een aantal jaren deze stenen kopen, maar waren ze tot nu toe niet meer tegengekomen. Het is een steen die een grote rust en ontspanning geeft aan zowel mens als dier. 

Lithiumkwarts

Lithium kwarts heeft alle eigenschappen van kwarts uit Brazilië, maar door het Lithium is het ook een uitstekend balancerend kristal dat je in evenwicht brengt en een natuurlijk antidepressivum is. De steen verlicht stress en kalmeert uitgeputte zenuwen. Lithiumkwarts brengt je terug naar vorige levens om de wortels van emotionele aandoeningen die door het huidige leven dringen los te maken. Zijn krachtige helende energieën brengen de reden van een depressie naar de oppervlakte. Als je een steen vasthoudt voel je de liefdevolle, krachtige energie door je lichaam gaan, waardoor je de wereld met een evenwichtiger hart benaderd. De steen helpt alle chakra’s te activeren, maar is het krachtigste verbonden met het hart- en derde oog chakra en die van de handen. Als deze je hartchakra opent ervaar je een blij gevoel. De steen helpt ook je derde oog te openen waarna je meer innerlijke beelden kunt krijgen en hogere bewustzijnstoestanden kunt bereiken. De vibratie van deze steen is er eentje van emotionele vrede, ontspanning, diepe heling en ontwaken van je hogere zelf. Door het Lithium in de steen helpt deze je emotioneel te openen, hierdoor zijn de stenen ook helend in relaties met anderen. Kristallen in je bad zorgen voor een vredig en ontspannen gevoel. De steen is ook heel goed voor kinderen, omdat ze er rustiger van worden. Leg een steen onder het kussen om beter en rustig te slapen, het geeft rust in je hoofd waardoor je minder piekert. Deva’s en natuurwezens worden tot deze steen aangetrokken, ook planten en dieren houden van deze steen, dus heel fijn om er in je tuin te leggen of bij een dier zijn slaapplaats. Een andere mooie eigenschap is dat Lithiumkwarts je overgave leert, je helpt te vertrouwen dat het ons hoogste goed zich manifesteert wanneer we er klaar voor zijn. Dit proces van overgave schenkt je emotionele vrede en geeft je heel veel rust. Deze eigenschappen maakt de steen ook heel geschikt voor terminale mensen of dieren. Lithiumkwarts ondersteunt een soepele overgang en geeft troost aan de stervende en de nabestaanden en geeft bewustzijn over het stervensproces. Deze steen zou met elke noot op de toonladder resoneren en een spiraal van gouden energie afgeven. 

Voordat ik deze blog afsluit willen we nog melden dat we weer wat middelgrote stukken Versteend Hout van de Sequaoia met bergkristalletjes erop uit Zwenkau, Duitsland hebben binnen gekregen. Bijna alles wat we onze laatste inkoopreis hadden ingekocht is al verkocht. Over een paar weken had de handelaar en wij pas tijd om elkaar te ontmoeten, dus hij was zo lief om ons al wat op te sturen, zodat wij er weer in de winkel hebben. Hij heeft echt prachtige stukken opgestuurd. Nadat we bij hem zijn geweest zullen we een speciale blog aan dit bijzondere Versteend Hout wijden.

Versteend hout van de Mammoetboom of Reuzen Sequoia met kwartskristalletjes

Dit Versteend hout van de Mammoetboom of Sequoia uit Zwenkau, Duitsland is zeer bijzonder. Ze lijken bestrooid met glitters wat in feite zeer fijne Bergkristalletjes zijn. Het Bergkristal versterkt de eigenschappen van het Versteend hout. Dit zijn de zwaarste bomen van de wereld, die levend wel duizenden jaren oud zijn om zo groot en dik te worden, ze worden ook wel de Godinnenboom genoemd. Ze hebben een krachtige maar ook rustige, liefdevolle en blije energie en zijn voor iedereen goed, daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Deze versteende Sequoia staat voor kracht van de hemel naar de aarde, toverkracht, mystieke eenheid met de natuur en wilde dieren en spirituele discipline. Deze unieke bomen zijn ontvangers van de energie van de zon, de aarde, het water en het mineralenrijk. Ze absorberen enorm veel licht en zonne-energie waardoor ze in essentie batterijen van vitale energie zijn. Door je met deze stenen te verbinden kunnen we onszelf ook weer leren opladen met de energie van de zon en met prana. Ze stralen de frequentie van de 5 elementen uit en zijn daarom heel goed voor Moeder Aarde en ons mensen. De energie van de gigantische Mammoetboom of Reuzensequoia is uniek, als geen andere boom op onze planeet. Ze bezitten een aura met meerdere lagen die lijkt op de structuur van die van een mens. Ze zijn zelfbewust en hebben zowel een individueel als een collectief bewustzijn en dat is uniek voor bomen. Het zijn de record keepers van het plantenrijk en dat zorgt ervoor dat ze de hele evolutie van de aarde kennen, ze zijn hierdoor heel erg verbonden zijn met mineralen, helemaal in deze versteende vorm. Ze zijn multidimensionaal en als je met ze mediteert kun je buiten de tijd gaan, uren kunnen minuten lijken en andersom, je kunt ook naar andere dimensies reizen, omdat deze bomen in levende lijven portalen naar andere dimensies zijn. Deze unieke bomen werden door oude wijzen tijdens verlichte beschavingen zoals die van Atlantis en Lemurië beschouwd als intelligente Goddelijke wezens, net zoals de Druïden dit in Engeland met de Eiken, Hulst en Taxus deden. De Reuzen Sequoia heeft het hoogste bewustzijn van alle van het Plantenrijk. In de tijd van Mu waren niet alle planten met de aarde verbonden, sommigen waren semi fysiek, hadden een etherische energie. Ze leefden van prana, zoals toen ook de mensen deden. Deze stenen zullen ons weer bewust van deze vermogens maken. De Lemurianen begrepen dat de Sequoia’s bepaalde golvende frequenties uitstraalden die verjonging en genezing gaven, daarom werd de energie van deze bomen gebruikt in healing therapie. In de loop van de tijd zullen onze wetenschappers erachter komen dat deze bomen energie condensatoren zijn. De energie die ze uitstralen brengt hun omgeving in een hogere frequentie. Deze giganten zijn al meer dan 144 miljoen jaar op deze aarde, het zijn zeer oude zielen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen en zuivert het bloed. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Deze Mammoet versteend hout helpt je te overleven in moeilijke situaties, deze bomen overleven branden, waarna er weer nieuw leven kan ontstaan omdat de zaden openspringen. Ze zijn zelf klonend waardoor ze exacte replica’s zijn, zowel geestelijk als spiritueel, zoals de eerste waren. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittende emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun. 

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Vrijdag 29 en zaterdag 30 november en zondag 1 december

Zaterdag 7 en zondag 8 december

Zaterdag 14 en zondag 15 december

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december

Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december

Zaterdag 4 en zondag 5 januari

Menu