Nieuwe sieraden ingekocht

Joan

Voordat ik in deze blog zal vertellen welke sieraden ik allemaal weer heb ingekocht even iets over de drie stenen waar ik het in de vorige blog over had. De ruwe blauwe Aquamarijn, de Geelgouden Calciet met Bariet en de diep roze Rozenkwarts. Wim had ze in de winkel heel mooi naast elkaar gelegd en het zag er prachtig uit. Toen Natascha naar het werk kwam zei ze: Jeetje dat ziet er mooi uit, wist je dat dit de kleuren zijn van de driekleurige of drievoudige Vlam van Lemurië. Dit is de Vlam van Verlichting. Wow, nee dat wisten wij niet. We hebben vroeger toen we nog veel workshops gaven best veel workshops over Mount Shasta en Lemurië gegeven, maar nog nooit van deze Vlam gehoord. Wel van alle losse Vlammen en de opgestegen Meesters die daarbij horen. Zo apart, want van binnen voelde ik ergens dat deze drie bij elkaar hoorden en iets fantastisch deden, maar had geen idee wat. Daarom dacht ik, voordat ik aan de sieraden opsomming zou beginnen, dat dit misschien wel leuk was om even te delen. Op internet vond ik meer informatie over deze Vlam. 

Deze drievoudige Vlam bestaat uit de blauwe Vlam of straal die verbonden is met het keelchakra en staat voor de Kracht via de wil van God, het kristal wat hierbij hoort is blauw Saffier, maar ik voelde dat deze ruwe Aquamarijn er ook voor gebruikt kon worden en kristallen als Ioliet of Tanzaniet. Aquamarijn is sterk verbonden met de waterwereld, waardoor de energie net iets anders is. Deze drie ruwe kristallen resoneerden zo mooi bij elkaar en stralen zoveel liefde uit, maar je kunt natuurlijk ook een combinatie van kleine getrommelde stenen maken en dan als het voelt de Aquamarijn door een Saffier of andere blauwe steen vervangen. Het is zo belangrijk in deze tijd om helemaal op je eigen gevoel af te gaan. 

De 2e straal in deze Vlam is de Goudgele straal, verbonden met de chakra’s boven je kruin, maar ook met je zonnevlecht. En die staat voor Wijsheid, Verlichting, Alchemie, Vrede en Vrijheid. De kristalen die hierbij horen zijn Geel/gouden Calciet en Goud Topaas. 

De 3e Vlam is die van de roze straal, verbonden met je hartchakra en is die van onvoorwaardelijke Liefde, Vrede en Toewijding voor alles wat leeft. Het kristal dat daarbij hoort is Rozenkwarts. Natuurlijk horen hier ook andere roze stenen bij zoals Morganiet of Tugtupiet. Eigenlijk geldt dit voor alle kristallen die jij bij elkaar uitzoekt, volg je hart, je gevoel, je weten, welke voor jou de beste combinatie zijn, die het krachtigst met jouw energie resoneren.

Als je met deze driekleurige combinatie mediteert of deze bij je draagt of bij je in je bed legt, ook hier weer wat voor jou het beste voelt, dan zal deze energie je helpen in bewustzijn te groeien. Als je mediteert, visualiseer dan deze Drievoudige Vlam in je hartchakra. Je zult krachtiger worden in gevoel van eigen liefde, meer verbonden met de liefde in je hart. Je zult meer en meer deze energie als mens gaan uitstralen. Dit is ook de energie van de God en Godin in jou. Deze heilige Vlam van Lemurië is de directe verbinding van jouw hart en die van het Goddelijke in afstemming met de bron van Lemurië. 

Wat ook nog een hele mooie combinatie is voor de driekleurige of drievoudige Vlam van Lemurië, is de combinatie van Aquamarijn, Heliodoor en Morganiet. Dit zijn eigenlijk blauwe, gele en roze Beril.

Dit is iets over deze Vlam en de kristallen, voor iedereen die meer informatie wil, op internet is er genoeg te vinden.

Nu terug naar waar ik eigenlijk over zou schrijven in deze blog en dat zijn de nieuwe sieraden gezet in Sterling Silver die ik weer heb kunnen inkopen. Het was deze keer best veel, zowel voor in de winkel als op de webshop. Het zijn weer veel oude bekenden die heel erg geliefd zijn en die weer aangevuld dienden te worden en ook weer nieuwe stenen. Het is altijd de vraag wat ik ga aantreffen. Omdat stenen een natuurproduct zijn, verschillen kwaliteiten best veel en omdat wij verwend zijn koop ik alleen als de stenen prachtig zijn. Anders wacht ik liever totdat er weer mooiere exemplaren opduiken. Dit was deze keer het geval met de blauwe Labradoriet hangers. Al een aantal keer heb ik geen Labradoriet hangers meer ingekocht, maar deze keer had onze vriend prachtige exemplaren met een diepblauwe gloed. Ik heb er gelijk ook meer mooie exemplaren van ingekocht. Ook heb ik er oorhangers en een paar armbanden van. 

Labradoriet

Labradoriet is een zeer beschermende en mystieke steen die het bewustzijn verhoogt en die een krachtveld door de aura heen creëert en deze beschermt en sterkt. Hij helpt projecties van anderen af te buigen en zorgt dat anderen jouw energie niet kunnen aftappen. Hij helpt je bewust te worden van oude denkpatronen, helpt deze verwijderen en energielekkages voorkomen. Het is een steen van magie die ons in contact brengt met ons innerlijke zelf en de hogere gidsen. Hij helpt een resonantie tot stand brengen tussen onze wereldse en spirituele kanten, waardoor onze totale energie in harmonie kan werken met ons hoogste doel. Wanneer we hiermee synchroon lopen, zal ons levensdoel zich voor onze ogen ontvouwen. Labradoriet vergroot onze mentale en intuïtieve vermogens zoals helderziendheid, telepathie, astraal reizen, aurareadings, toegang tot vorige levens, communicatie met hogere gidsen en stelt je in staat om steeds meer synchroniciteiten in je leven waar te nemen. Het is een interdimensionale steen die je helpt om bewust door de sluier heen te kijken. Ook helpt hij je om meer over jezelf te ontdekken. Voor sjamanen en magiërs is het een beschermsteen die hen helpt om op een veilige manier tussen werelden te vertoeven. Labradoriet helpt angsten en onzekerheden te overwinnen en vergroot het vertrouwen in het universum. Het is een goede steen als je door veranderingen heen gaat. Hij geeft kracht, volharding en eenheid die je helpt door de geestelijke werelden heen te bewegen terwijl je je energieën zuivert in het licht. Door zijn kleurschakeringen is hij goed op verschillende chakra’s te gebruiken. Fysiek kan Labradoriet helpen om onbewuste en onderbewuste patronen en overtuigingen die je emotioneel onstabiel maken naar boven te halen, hij maakt je bewust van wat er aan iets ten grondslag ligt, waardoor je bewust kan worden waar een ziekte vandaan komt. Labradoriet zoekt blokkades en brengt weer balans. Helpt bij hyperventilatie en helpt organen ter hoogte van de zonnevlecht zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen te reinigen. Helpt hormonen in balans te brengen. Ondersteunt bij emotionele blokkades, slaapproblemen, bij reumatiek en jicht. Ook helpt hij elektromagnetische straling te reduceren.

De vorige keer had ik voor het eerst Ancestralite hangers gezien, onze vriend had er zelf cabuchons van laten maken en deze gezet als hanger. Nu had hij er ook een paar oorhangers van. Deze unieke steen kwam in de belangstelling toen Judy Hall erover schreef. Het is energetisch een zeer krachtige steen die volgens Judy materiaal van de Sterren in zich heeft en die je energetisch mee neemt tot voor de creatie. Het is een steen van geboorte, dood en wedergeboorte. Het is een Nieuwetijdskristal die ons helpt om helemaal in onze kracht te komen en te stralen als het vrije, goddelijke wezen dat we zijn. 

Ancestralite

Ancestralite is een nieuw op de markt gebrachte steen die eigenlijk heel erg oud is, hij is ontstaan uit een Stromatoliet structuur, dit zijn versteende algen, één van de eerste levensvormen van onze planeet die zuurstof produceerden. Ze waren er al een paar honderd miljoen jaar voor er ander leven ontstond. Maar de aanwezigheid van Martiet, een Hematiet pseudomorf van Magnetiet, suggereert dat het gesteente in een later stadium bedolven is geraakt en andere chemische processen heeft ondergaan zoal het proces dat Martiet wordt gevormd in de kern van onze aarde. Dit zijn de glitters op deze steen. Deze unieke steen bevat materiaal van de Sterren in zich en dit neemt je energetisch mee tot voor de creatie. Deze steen vertegenwoordigt geboorte, dood en wedergeboorte. Ancestralite verbindt verleden, heden en toekomst in het Nu. De steen zakt letterlijk door alle lagen van het verleden tot het bij de kern komt. Het maakt de voorouderlijke tijdlijn schoon van trauma’s, drama’s en vastgeroeste emoties die generaties lang in families werden doorgegeven. Tegelijkertijd geeft Ancestralite de ziel inzichten over deze processen zodat deze uitgewerkt kunnen worden of alleen maar onder ogen gezien hoeven te worden, waardoor deze trauma’s transformeren en de voorouderlijke tijdlijn ‘licht’ wordt en patronen doorbroken zijn. Oud karma wordt dan niet meer doorgegeven aan toekomstige generaties. Het brandt letterlijk de etherische lichamen schoon, verwijdert de afdrukken van dit karma en het effect op je lichaam. De steen helpt je op eigen benen te staan, los van je familie. De steen helpt je om informatie uit de Akasha kronieken te halen, zorgt voor minder stress en geeft een comfortabel gevoel. Echt een Nieuwetijdskristal die ons helpt om helemaal in onze kracht te komen en te stralen als het vrije, goddelijke wezen dat we zijn. 

Een nieuwe steen die mij hard riep is een speciale Turkoois uit Cornwall, Engeland. Deze steen heeft een zachte, turkoois kleur met witte zwemen erin. De energie voelt zachter en meer etherisch dan de Turkoois uit Amerika of Tibet. Zo heerlijk om een vertrouwde steen die toch subtiel een andere energie draagt te kunnen laten zien.

Turkoois

Deze steen van de indianen draagt heel veel oude wijsheden met zich mee. Het is een zeer efficiënte genezer, hij biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis al als talisman gebruikt. Turkoois bevordert spirituele afstemming en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het derde oog geplaatst versterkt hij de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft hij oude geloften en verboden op. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Hij schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt hij de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Hij is heel goed bij regressie, omdat hij herinneringen, emoties en verdriet van vroeger terug haalt en je de kracht geeft ze op een rustige manier te verwerken. Hij heft een martelaarshouding of zelfsabotage op en bevordert creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert turkoois stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde. Fysiek werkt hij goed bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Hij verbetert het immuunsysteem, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen. Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Hij remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn. 

Toen ik aan het inkopen was kwam er net een nieuwe lading binnen. Dit is altijd feest en heel spannend als zo’n blik dan opengaat. Zo benieuwd wat er allemaal inzit. Dat hebben de vrouwen die daar werken ook nog altijd, ze weten nooit precies wat er opgestuurd wordt. Dit maakt ons vak zo leuk, altijd is het Kerst of Sinterklaas, het voelt als uitpakken van cadeautjes.

Er zaten deze keer ook weer nieuwe Stalactiet Amethist plakjes in. Hier was ik heel blij mee, want die we hadden waren allemaal al verkocht. Ook nu heb ik de mooiste uitgezocht en mee naar Nederland genomen. Er liggen er in de winkel en er staan er op de webshop sieraden. In de winkel ligt er ook een Prasioliet of groene Amethist en twee van Roze Amethist. Het zijn net zonnetjes. Ze hebben een kern en dan als zonnestraaltjes mooie kristalpuntjes naar buiten. Het zijn plakjes die een krachtige, stralende energie bevatten. Ze zijn best bijzonder, worden niet heel veel gevonden.

Amethist

Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Amethist samen met Sugiliet helpen je om slechte gewoonten of verslavingen te doorbreken. Een groot stuk of een geode in huis of in je praktijk geeft je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit geloofd of niet. In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water.  De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden en helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen.

Ook in deze vorm hebben we Rhodochrosiet plakjes. Deze zijn ook zo prachtig, echte kunstwerkjes. 

Rhodochrosiet

Deze steen staat voor onzelfzuchtige liefde en mededogen. Hij geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en vermindert stress. Hij laat zien wie je bent en wat je richting is. Hij breidt je bewustzijn uit en integreert het spirituele met materiële energieën. Deze steen zorgt voor een dynamische en positieve houding. Bij verslavingen, trauma’s of vastzitten door emoties kan men het beste een Rhodochrosiet nemen als beginnende steen om dit te doorbreken. Hij brengt je meer bij jezelf. Het is een steen van groei op velerlei gebied. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen. Het is de steen bij uitstek voor het genezen van seksueel misbruik. Hij is een ideale steen om de communicatie te bevorderen en voor mensen die niet goed uit hun woorden kunnen komen door emotie, verdriet of shock. Rhodochrosiet trekt een liefdespartner aan en leert het hart pijnlijke gevoelens te accepteren zonder dicht te klappen. Hij reinigt de chakra’s en helpt het doel achter pijnlijke ervaringen te zien. De steen confronteert je met de waarheid over jezelf en die van anderen, maar doet dit met liefde. Mensen die een hekel aan deze steen hebben, onderdrukken in zichzelf iets wat ze niet onder ogen willen zien. De steen confronteert hen met irrationele angsten. Hij leert je de dingen minder negatief te zien. Dit kristal moedigt een positieve houding aan en stimuleert droomtoestanden en creativiteit. Hij verbindt je met de hogere geest en helpt je om nieuwe informatie te integreren. Emotioneel moedigt hij de spontane expressie van gevoelens aan, ook hartstochtelijke en erotische. Hij verbeterd depressieve stemmingen en maakt het leven lichter. Hij reinigt de longen en is goed bij verkoudheid, keel-, hoofd -en oorpijn, misselijkheid en hyperventilatie. Hij maakt je paranormaal gevoeliger, bevordert het helder weten en denken. Als elixer is hij goed bij vermoeide ogen en staar, bij infecties en voor de huid. Dep met het water en/of neem het in. Ook brengt hij de schildklier in evenwicht. Hij zuivert de bloedsomloop en de nieren, normaliseert de bloeddruk, stabiliseert de hartslag en stimuleert de geslachtsorganen. Omdat hij de bloedvaten verruimt, verlicht hij migraine.

Al een half jaar vraag ik aan onze vriend of hij een keertje oorhangers en hangertjes van een feloranje Carneool voor ons wil laten maken. We zijn per slot het land van Oranje en je ziet eigenlijk nooit sieraden in deze kleur die zo vrolijk is. En tot mijn geluk zaten deze bij de nieuwe stenen. We hebben gelijk een aantal hangers en oorhangers ingeslagen en ook een setje op de webshop gezet. Wat word ik vrolijk van deze blije kleur. Deze steen werkt ook krachtig op je onderste chakra’s. 

Carneool

Carneool is een oranjekleurige variëteit van Chalcedoon. Carneool aardt en verankert je in de huidige werkelijkheid. Geeft veel energie, motiveert en stimuleert creativiteit, helpt je in actie te komen en zorgt voor een betere doorstroming in zowel aderen als organen en lymfe. Hij geeft je moed om ‘de sprong te wagen’, dingen te manifesteren en helpt je een nieuw pad te gaan. Ook helpt hij mensen die slecht kunnen beslissen om beslissingen te nemen. Carneool is ook heel behulpzaam als we psychisch vast zitten, vooral als we ons moedeloos of depressief voelen. Deze steen zorgt voor positiviteit en motiveert tot succes. Carneool helpt bij alle vormen van misbruik en geeft weer zelfvertrouwen. Goed bij meditatie. Carneool activeert de 1e, 2e en 3e chakra, maakt deze wakker, wat je levenslustiger en gedurfder maakt. Het is een krachtig instrument voor als je wilt werken aan je zelfvertrouwen, moed, passie en kracht. Tijdens een meditatie kan de steen je helpen te doorgronden hoe je ideeën kunt verwezenlijken. Ook je seksualiteit kan baat hebben bij Carneool. Emotioneel is het een krachtige beschermer tegen jaloezie, woede en wrok, zowel die van jezelf als van anderen. Carneool versterkt het fysieke lichaam en herinnert ons aan de waarde van lichamelijke kracht en gezondheid. Goed voor de spijsvertering, vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, rug, reumatiek, artritis en depressies.

We hebben nu ook weer 2 supermooie appelgroene Lizardiet hangers op de webshop staan. Deze steen uit Noorwegen is een vorm van Serpentijn, maar omdat deze zo’n prachtige kleur heeft word ze ook wel Noorse Jade genoemd.

Lizardiet (serpentijn uit Noorwegen)

Deze steen heeft een prachtige heldergroene kleur en wordt ook wel de Noorse Jade genoemd. Wetenschappers hebben ontdekt dat serpentijn het oudste mineraal op aarde is. Het wordt gevormd als zeewater het aardoppervlak raakt. Dit mineraal is de sleutel tot leven. Lizardiet reinigt de chakra’s en opent ze. Op het kruinchakra helpt het paranormale vermogens te openen en helpt je om de spirituele basis van het leven te begrijpen. Op psychisch niveau helpt hij je om meer grip op je leven te krijgen. Hij brengt je geestelijk en emotioneel weer in balans en stuurt genezende energieën naar probleemgebieden. Ook zeer krachtig voor het hartchakra. Dit één van de krachtigste stenen om de kundalini energie te laten stijgen. Als je kundalini is ontwaakt, dan kun je intense spirituele ervaringen hebben. Als deze stijgt, activeert hij alle chakra’s waar hij langs gaat. Op meridiaanpunten verheldert deze steen blokkades en zorgt hij voor een betere doorstroming en een goede gezondheid Heel fijn om samen met de Noorse Thuliet te gebruiken. Deze stenen hebben complementerende kleuren en versterken elkaar. Zeer krachtige combinatie voor genezing en herstel.

Gelukkig had hij ook weer wat nieuwe Larimar en Ocean Blue sieraden binnen gekregen. Deze verkopen wij altijd heel erg goed. In de Ocean Blue sieraden zit behalve Larimar ook een facet geslepen blauwe Topaas samen met een Parel en/of een Maansteen. Heerlijk sieraden met de energie van de Zee en krachtig verbonden met Walvissen en Dolfijnen. 

Larimar (dolfijn/Atlantissteen)

Zeer spirituele steen die nieuwe dimensies opent en daarmee de evolutie van de aarde stimuleert. Larimar is sterk verbonden met de vrede van de zachtblauwe straal, maar ook met Atlantis. Het brengt de energie van harmonie en hogere zijnsaspecten in de chakra’s zodat je vanuit je hogere zijnsaspect kunt gaan leven. Hij herstelt de goddelijke verbinding tussen denken en voelen, waardoor negatieve gevoelens, innerlijke conflicten en vertroebelingen in je geest opgelost en verhelderd worden. Hij helpt je je eigen Engelen-zelf beter herinneren en is hierdoor ook erg geschikt voor nieuwetijdskinderen. Deze steen geeft spirituele kracht en leidt de ziel op zijn ware levensweg. Hij vergemakkelijkt het contact met Engelen en de communicatie met andere gebieden, ook goed als je een zielsverwant zoekt, hij vergemakkelijkt de genezing van relaties in vorige levens of van een gewond hart. Op psychisch vlak verwijdert Larimar blokkades en beperkingen, maakt ook een einde aan zelfvernietigend gedrag. Hij helpt bij het verlichten van schuldgevoel en angsten. De steen zorgt voor sereniteit en evenwicht. De dolfijnen energie maakt een mens weer speels en geeft hem vreugdevolle, kinderlijke energie. De steen geneest trauma’s van het hart. Ook goed voor het keelchakra.

Van blauwe Topaas had hij al meer dan anderhalf jaar geen nieuwe sieraden. De laatste keer vroeg ik of hij wilde kijken naar mooie facet geslepen Topaas om te zetten en hij bleek ze gevonden te hebben, want er waren weer wat sieraden van aangekomen. We hebben in de winkel weer oorknopjes, hangers, maar ook een prachtige armband. Ook op de webshop staan nu weer deze prachtige sieraden wat eigenlijk meer de titel juweel moet krijgen.

Blauw Topaas

Blauw topaas verbind je met de hogere Engelensferen, het opent je hart om vanuit deze een verbinding en communicatie te hebben met de Engelensferen en van hieruit heling te ontvangen. De Engel die bij deze steen hoort is Aartsengel Haniël die staat voor goddelijke communicatie door heldere waarneming. De zachte blauwe straal helpt je zacht en voorzichtig je keelchakra te openen en je te verbinden met je hart. Het verwijdert blokkades uit deze chakra’s en helpt je helder te spreken. Vanuit deze verbinding gaat je groei in een sneltreinvaart en zal helderhorendheid bevorderd worden. Deze energie die overwegend vrouwelijk is, is er ook een van zachtheid en acceptatie. Topaas leidt energie naar plekken in het lichaam waar het nodig is en verzacht, geneest, stimuleert, herlaadt en brengt het lichaam weer in balans. Hij maakt ook een einde aan twijfel en onzekerheid en geeft vreugde en overvloed en een goede gezondheid. Topaas reinigt je aura en vermindert spanning op elk niveau. In geestelijk opzicht helpt hij je problemen op te lossen en transformeert negativiteit in vreugde. Hij versterkt de zenuwen en bevordert de stofwisseling, stimuleert de spijsvertering en ondersteunt bij anorexia.

Er wordt veel geschreven over Shungit, hoe krachtig deze steen reinigt en ook dat deze ons tegen straling beschermd. Wij merken dat, doordat er meer om deze unieke steen uit Rusland gevraagd wordt. Je hebt de gewone wat zachtere Shungit en de Zilver of Edel Shungit. We hadden er al een tijdje hangers en oorhangers van, maar nu heb ik er ook armbanden van kunnen kopen. Gezet in Sterling Silver is het dan een echt sieraad die je draagt. Er hangt er eentje in de winkel en er staat er eentje op de webshop.

Zilver of Noble Shungit

Dit is een unieke steensoort uit het Noordwesten van Rusland, in Karelië aan de Zhunga rivier. En is minstens 2 miljard jaar oud.  Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd. Het bijzondere bij Shungit is dat de koolstof moleculen waaruit hij bestaat water zuiveren en reageren als krachtige antioxidanten. De molecuulvorm wordt “fullerenes” genoemd. Wetenschappelijk is er zeer veel interesse in deze fullerenes op het gebied van de weerstand van het lichaam tot de behandeling van kanker. Er wordt gespeculeerd dat fullerenes een relatie heeft met de oorsprong van leven. Er zijn astronomen die denken dat buckyballs(fullerenes) van buitenaardse oorsprong zaden bevatten die leven op aarde brachten. Fullerenes wat in je lichaam komt, door bv Shungit water te drinken, gedraagt zich als de meest krachtige en langwerkende antioxidant op het gebied van vrije radicalen. Veel doctoren hebben goeie hoop bij fullerenes. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten, vooral die van het spierskelet systeem en bij huidaandoeningen. Als je het water drinkt waar hij in heeft gelegen, zou dit helpen bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen. Ook hebben Russische wetenschapers die de steen hebben onderzocht gemerkt dat door het water van de steen te drinken het helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungit water. Als je enkele stenen in bad legt, krijg je heel geneeskrachtig badwater, dat gezuiverd en in energie verhoogd is. Zeer zuiverend en een krachtige beschermer bij geopatische belasting. Het vermindert ook stress en reinigt het lichaam van ballast door slechte omgevingsenergie. Ook brengt de steen verlichting bij hoofdpijn, rugpijn, reuma, slaapproblemen en stabiliseert het bloed. Gebruik het niet in de laatste fase van de zwangerschap en als je homeopathische medicijnen inneemt. De steen absorbeert negatieve energie die het omzet in positieve. Shungit werkt op moleculair niveau, het bevrijdt je atomen van negatieve verbindingen, patronen en energieën. Shungit bereid de atomen en moleculen van het lichaam voor om hoog spiritueel licht te kunnen ontvangen. Je lichtlichaam kan zich nl niet volledig ontwikkelen als het niet samensmelt met het fysieke lichaam. Bij de meeste mensen gaat dit nog niet door teveel aan negativiteit die zich in het lichaam bevindt. Shungit kan hierbij helpen. Je kunt de steen op een zieke plek dragen, of ermee mediteren. Shungit zorgt er ook voor dat je beter aardt. Dit is een steen van de “waarheid”. Als je de steen draagt en je spreekt niet de waarheid, dan zal je je daar ongemakkelijk over voelen, dit komt omdat Shungit negativiteit verwijdert en veel spiritueel licht brengt. De steen helpt dus ook bij negatieve patronen, slachtofferschap en sabotage van het zelf. Emotioneel helpt het bij diepe angsten, schuldgevoel en schaamte. Het hoogste doel van Shungit op aarde is dat wij op aarde menselijke wezens van licht worden. 

Ook van Mangano Calciet hebben we nu een armband, van deze liefdevolle steen hadden we alleen hangers en oorhangers. Van de hemelsblauwe Tanzaniet hetzelfde verhaal. Ook van deze hebben we nu weer armbanden in de collectie. Deze steen is ook erg geliefd in de juweliers sector, omdat het meer een half edelsteen is zoals Robijn en Saffier. 

Tanzaniet

Tanzaniet is een lavendelblauw steen uit de Zoïsiet familie met een zeer hoge vibratie. De steen is verbonden met het rijk der Engelen, opgestegen Meesters en spirituele gidsen. Hij haalt informatie uit de Akasha-kronieken en vergemakkelijkt innerlijke reizen. Dit is een echte nieuwe tijdssteen die een heel hoge trilling bezit en brengt hiermee vele nieuwe verbindingen en energieën van je hogere zelf uit de hogere dimensies naar hier. Dit omdat hij ook verbonden is met de etherische chakra’s die helpen met boodschappen, beelden en informatie van hogere vibrationele bronnen. Hij is een zeer waardevolle spirituele steen omdat hij als geen ander zo effectief de energie van hoofd en hart kan integreren, de verbinding van deze vindt plaats bij het keelchakra. Dit helpt je om veel gemakkelijker de waarheid van het hart te spreken en te communiceren over de inzichten uit de hogere dimensies. Als je dit niet doet maakt de steen je daar bewust van. Hij stimuleert daarnaast het keel- en het kruinchakra en eventueel aanwezige mediamieke talenten. Dit kristal maakt een verbinding van het basischakra naar de hogere chakra’s en brengt zo de hogere geest in het fysieke lichaam. Alleen al door naar dit prachtige kristal te kijken helpt hij je spiritueel te ontwaken. Wil je op een dieper level met de steen werken, leg deze dan op je, heel krachtig is Tanzaniet op je 3e oog. Er zijn weinig kristallen die sterk op de achterzijde van het lichaam werken, maar Tanzaniet geeft daar energie. Het geeft veel ruimte en zuivering aan het achterhoofd, de nek en de schouders. Hier heelt het oude, soms karmische stukjes die je niet langer dienen. De steen zet je vol liefde in je eigen kracht, maakt je barmhartig, zorgeloos en liefdevol en balanceert yin en yang, links en rechts, tevens is het een goede meditatiesteen, die rust geeft. Ook geeft hij rust bij overactief denken, is goed bij een overactieve schildklier en uitgeputte bijnieren. Tanzaniet is een echt ascensiekristal.

We hebben ook weer wat hangers bijgekocht van andere favorieten en dat zijn van de mooie, vrij zeldzame Blue John Fluoriet uit Engeland en van de krachtige Pietersiet uit Namibië. Wat ik altijd doe is even bij de oude vertrouwde kijken en als ik dan supermooie exemplaren zie die eruit springen, dan neem ik ze toch mee. Ik weet inmiddels dat soms er een tijdje minder mooie gemaakt worden of dat er een steen even niet is, dus wat voorraad is dan heel fijn.

Pietersiet

Deze steen is in de 20e eeuw ontdekt in Outjo, Namibië. Naar verluidt bevat het ‘de sleutels van het koninkrijk der hemelen’. Hij verbindt je alledaags bewustzijn met het spirituele en herinnert je eraan dat je een spiritueel wezen op een menselijke reis bent. Deze steen bezit het vermogen je in je etherische lichaam te aarden. Dit maakt spirituele reizen gemakkelijker, vooral die met als doel de Akasha-kronieken te lezen en kennis te nemen van je vorige incarnaties. Pietersiet versterkt je eigenwaarde, twijfelaars geeft hij zelfvertrouwen. Hij geeft je ruggengraat. Bij personen met een burn-out versterkt hij de realiteitszin en brengt ze weer terug bij hun kern. Hij brengt ook evenwicht en versterkt de intuïtie in gevoelszaken. Daarnaast maakt hij personen losser en toegankelijker voor de medemens, zodat liefde eenvoudiger gegeven en ontvangen kan worden. Deze steen geeft ook troost. Pietersiet werkt krachtig met het lichaam tijdens beweeglijke meditaties en heeft snel toegang tot een zeer hoge staat van veranderd bewustzijn. Hij stimuleert het derde oog en de pijnappelklier. Pietersiet heft de illusie van afgescheiden zijn op en overtuigingen en conditioneringen die door anderen zijn opgelegd verwijdert hij. Hij verbindt je weer met de bron van je eigen innerlijke leiding. Hij heft hardnekkige blokkades op en maakt een einde aan verwarring. Ook die uit vorige levens. Hij helpt oude conflicten en onderdrukte gevoelens te verwerken. De steen verhelpt ongemakken bij mensen die uitgeput zijn en geen tijd hebben om te rusten. Hij werkt positief op de maag, darmen, lever en de blaas, hij stimuleert het hele gebied van de zonnevlecht. Hij ontspant nek en schouders en dus hoofdpijn wat hierdoor ontstaat. Bij huilbaby’s of driftige mensen brengt hij de nodig rust en ontspanning. Huiduitslag en allergieën werken positief op het drinken van een elixer van deze steen. Hij verbetert de coördinatie bij een wankel evenwicht en duizeligheid. Hij stimuleert de hypofyse en zorgt voor evenwicht in het endocriene stelsel en voor de productie van hormonen die de stofwisseling, de bloeddruk, de groei, seks en temperatuur regelen, dus ook goed bij opvliegers. Hij is ook goed voor de longen, de benen en de voeten.

Merliniet is een steen waar ik bijna geen nee tegen kan zeggen. Van deze hebben wij denk ik de meeste voorraad ha ha. Onze vriend had ook deze keer weer de mooiste ruwe stenen ingekocht om cabochons van te maken. Toen ik door zijn nieuwe voorraad ging kon ik mezelf niet inhouden, wat een plaatjes zijn deze hangers. Het zijn net kleine landschapjes of Japanse tekeningen. Mijn fantasie gaat altijd op hol, zoveel kun je erin zien. Soms is het net of je vogels in een landschapje ziet vliegen. Omdat ze ook deze keer zo prachtig waren heb ik er weer veel meegenomen. Buiten de schoonheid van de steen vind ik ook de energie fantastisch. Ze doet me denken aan de magische werelden van Avalon, alchemisten, magiërs en Merlijn.

Merliniet

Deze steen zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dendritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Hij geeft toegang tot multidimensies en is nuttig gezelschap op reizen tussen de werelden. Merliniet ondersteunt sjamaanse praktijken of magische rituelen. Hij biedt blikken in het verleden of de toekomst en zorgt voor een succesvolle afronding van spirituele activiteiten. Het is een combinatie van Kwarts en Psilomelaan, die glanzend kan zijn en gloeiende vlammen kan bevatten. Hij is afgestemd op de elementen aarde, lucht en water. Hij is perfect voor het middelpunt van het medicijnwiel, als symbool van de eenheid en van de elementen en de werelden. Dit is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie. Het is de volmaakte steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar te brengen. Hij vermengt spirituele en aardse vibraties en aardt ze in het lichaam of de omgeving. Hij her-programmeert ingesleten gedragspatronen in de etherische blauwdrukken en zorgt voor diepgaande verandering. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet is zeer effectief voor karmische genezing en helpt overtuigingen en geloften die blokkades vormen te her-kaderen. In fysiek opzicht bevordert Merliniet de circulatie van energie en zuurstof om het lichaam. Zijn dendritische slierten resoneren met zenuwvezels en versterken de energiestroom langs de ruggengraat en door de hersenen. Hij kan helpen het zenuwstelsel af te stemmen op een instroom van hogere vibraties. Ook goed voor de ademhaling, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, darmen en het hart.

Ik heb ook weer hele mooie Maansteen armbandjes in verschillende vormen kunnen inkopen, ronde stenen, ovaal en ook een soort oogjes vorm. Tot deze steen van de Maan, energie van vrouwelijkheid voelen velen zich aangetrokken. Ook heel fijn dat de steen met alle kleding te combineren is.

Regenboogmaansteen

Regenboogmaansteen wordt ook weleens blauwe maansteen genoemd, als de iriserende kleur voornamelijk blauw is. Deze prachtige stenen stralen grote vitaliteit, levenskracht en uitbundige vreugde uit. Ze fungeren als een prisma dat energie door je aura verspreidt. Ze helpen ons om in onze kracht te blijven en door transformaties heen te gaan. Ze helpen ook om de heldere zintuigen en het denken te reinigen en geven innerlijke vrede en harmonie. Regenboogmaansteen beschermt je aura tegen negativiteit, vooral een goede geestelijke beschermer. De steen activeert al je chakra’s en stemt deze op elkaar af, tevens zorgt deze dat je goed geaard blijft. Maansteen is sterk verbonden met de energie van de maan en dus met intuïtie. De steen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering, zoals de maan ook wast en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Het wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht maansteen emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend. Goed bij spijsverteringsproblemen, voor de vrouwelijke voortplantingscyclus en werkt verlichtend bij menstruatieklachten en spanning. De steen neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Helpt vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

Een echt juweel is de Ethiopische Opaal. Wat een prachtige glitter en glans komt er van deze steentjes, geen wonder dat ze ook wel Edel Opalen genoemd worden. Ethiopische Opalen stralen iets magisch uit, ze hebben een hoge vibratie en bezitten oude wijsheden. Ze stimuleren paranormale gaven en helpen je in contact te komen met multi dimensies. De laatste tijd ontwaakt bij steeds meer mensen de energie van de Draak. Wij verkopen ook prachtige blauwe Avaloniet Draken in de winkel. Wat niet veel mensen weten is dat deze Ethiopische Opaal positieve Draken energie bevat en dat deze je onderste chakra’s reinigt en verbindt met je hart en je hoge chakra’s, je Kundalini energie activeert, zodat je je hoogste doel op aarde kunt verwezenlijken. We hebben er behalve hangertjes, oorhangers en oorstekers ook armbanden van. 

Ethiopische Opaal

Deze mooie steen met een hoge vibratie is een kristal van oneindige expansie die het karma van het verleden wegbrandt en de weg naar wedergeboorte opent. Hij bezit oude wijsheid en stimuleert alle metafysische gaven. Hij bevat een zielenholograaf die toegang verleent tot verleden, heden en toekomst en die bescherming biedt wanneer je door multidimensies of binnen in jezelf reist. Deze steen van diep inzicht is een voertuig voor de vuur- aardewezens, zorgt voor zuivering door een innerlijke ‘vuurloop’ en aardt de transmutatie in het fysieke lichaam. Hij laat je je diepste angsten onder ogen zien en transformeert ze tot je grootste gaven. De steen werkt me je ziel samen om situaties te creëren die diepere lagen van onderdrukte emoties, angst en trauma loslaten, ook die uit vorige levens. Hij de–energetiseert deze zodat er ruimte komt voor nieuwe patronen en groei. Dit kristal bevat positieve drakenenergie en reinigt en activeert je 1e en 2echakra zodat je creativiteit gestimuleerd wordt en deze verenigd wordt met de dynamische liefde van je hogere hartchakra en het alta-majorchakra, zodat je hoogste wil op aarde verwezenlijkt. Als je de steen onder en bovenaan de ruggengraat legt, activeert hij de kundalini-kracht en onder aan de schedel opent hij de alta-majorchakra. Midden op de schedel zet hij woede om in vreugdevolle wil en een verlangen naar vrede. Op krachtpunten van Moeder aarde ondersteunt hij de reiniging en herstel van het milieu en lijnt hij de meridianen uit, ook creëert hij een schild tegen negatieve vibraties. Deze opaal ondersteunt gewichtsverlies door de onderliggende psychische oorzaken aan te pakken, vooral als ze verband houden met kwetsbaarheid of diepe woede. Hij harmoniseert het hele lichaam. Reinig en laadt de steen regelmatig op, bv op kwarts in de zon of op seleniet. Door regelmatig met deze steen te werken wordt je gevoeligheid voor de energie van kristallen, mensen en de aarde vergroot. Ethiopische opaal werkt het best op het psychosomatische zielsniveau van healing. Hij zuivert en versterkt het biomagnetische omhulsel en emotionele lichaam en brengt de etherische blauwdruk in balans. Behulpzaam bij huidaandoeningen, vooral die met een psychosomatische basis.

Voor de liefhebbers van Aurakwartsen, we hebben weer prachtige blauwe Paraiba Aura en Aqua Aura hangers en oorhangers. De kristallen zijn facet geslepen en stralen je tegemoet. 

Aqua Aura

Hoewel aqua aura kunstmatig wordt geproduceerd, heeft het een intense energie die het alchemistische proces weerspiegelt waarbij goud en kobalt op zuiver kwarts wordt gehecht. Het is een krachtig antidepressivum dat de geest verheft en diepe vrede schenkt. De steen activeert het keel- en derde oog-chakra, stimuleert paranormale visie en telepathie en verbetert de communicatie. Het zorgt voor intense visionaire ervaringen en geeft toegang tot kosmisch bewustzijn. Dit kristal geneest, reinigt en kalmeert de aura, heft stress op en geneest “gaten”. Verwijdert tevens negatieve energie en zorgt dat uw hoogste potentieel wordt aangesproken. De steen beschermt je tegen occulte of psychische aanvallen en schenkt diepe rust tijdens meditatie. In combinatie met andere kristallen versterkt aqua aura hun genezende eigenschappen.   

Als laatste in deze blog wil ik het hebben over Morganiet. Zo mooi om met de steen te eindigen waar eigenlijk de winkel door ontstaan is. De steen die de liefde voor kristallen heeft laten ontwaken. Morganiet is een roze Beril, dus familie van Aquamarijn die een Blauwe Beril is. De sieraden zijn facet geslepen en ook deze zijn eigenlijk juweeltjes. Al een tiental jaren worden ze erg gezocht door grote juwelen huizen die ze verwerken samen met diamant en topkwaliteit roze Toermalijn, in sieraden die liefde uitdrukken. Wij hebben er hangertjes en armbanden van.

Dit is een roze variant van beril, de moeder der edelstenen, dit kristal is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en heeft een sterke verbinding met het hartchaktra, dat het reinigt en activeert. De bijzonder krachtige en liefdevolle energie van dit kristal is sterk verbonden met de Elohim engelen, maar ook met het regenbooglicht. Het brengt diepgaande healing en transformatie teweeg en werkt langzaam, zacht en liefdevol. Morganiet draagt een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is, waardoor dit kristal healing door je hele wezen brengt, tot in de aarde. Het helpt je om direct alles los te laten in vrede en acceptatie. Dit gebeurt onder leiding van het licht van de vele Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Omdat de steen liefde aantrekt en liefde binnen een relatie handhaaft is het zeer geschikt voor hen die zich afgewezen en onbemind voelen. Als je Morganiet op het hartchakra legt, kan er een diepgaande genezing ontstaan waardoor je kwetsende ervaringen uit het verleden kunt loslaten. De steen is verbonden met de roze straal, de helende vrouwelijke energie die weer verbonden is met Quan Yin, Isis en Maria. De energie van Quan Yin vult ons met universele liefde, genezing en geduld en maakt ons bewust van de zinloosheid van materialisme en het belang van onze spiritualiteit. Morganiet stimuleert een eenvoudige, kinderlijke kijk op de wereld.

Dit was het weer voor deze keer. Op dit moment zijn wij weer inkopen aan het doen. Het aanstaande weekeinde van 26 en 27 oktober zijn we nog geopend, maar het weekeinde daarna van 2 en 3 november zullen we gesloten zijn. We zijn dan druk bezig om alle nieuwe stenen van onze laatste inkoopreizen te prijzen en om de hele winkel weer schoon te maken, leeg te halen en opnieuw in te richten. Dit kost best veel tijd, vandaar dat we een weekje gesloten moeten zijn. Maar als we klaar zijn geeft het zoveel voldoening dat het al het werk waard is geweest.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

26 en 27 oktober (zaterdag en Zondag)

2 en 3 november gesloten (winkel wordt opnieuw ingericht na inkoopreis)

8, 9 en 10 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

16 en 17 november (zaterdag en Zondag)

23 en 24 november (zaterdag en Zondag)

Menu