Nieuwe stenen uit de opslag gehaald

Joan

Omdat er waarschijnlijk de komende tijd geen inkoopbeurs zal plaatsvinden en wij weer wat ruimte in de winkel en het Pakhuis hebben zijn Wim en Nikki de opslag ingedoken. Nikki had vorige week een aantal dozen met Apofylliet open gemaakt. Zo heerlijk om weer verrast te worden wat we in januari allemaal voor moois hadden ingekocht. Ze heeft een aantal grote exemplaren van Apofylliet, veelal met Stilbiet, maar ook Engelen Chalcedoonkwarts uitgepakt en in het Pakhuis uitgestald. Kleinere en middelgrote exemplaren zijn in de winkel bijgevuld. Wij merken dat veel mensen zich meer bewust zijn van de trilling die kristallen in een ruimte uitstralen en dat ze steeds gevoeliger voor energie worden. We hebben de afgelopen weken van veel klanten gehoord hoe de energie verandert als ze een groter kristal voor hun huis hebben gekocht en omdat ze nu niet op vakantie gaan geld besteden aan een groter stuk, omdat ze daar zoveel plezier van hebben en hoe heerlijk hierdoor hun huis aanvoelt. Dit is zo fijn om te horen, zo fijn als klanten gelukkig van hun aankopen worden en dat onze kristalvriendjes ook voor hen veel betekenen. In deze tijd van veel thuis zijn is het dan helemaal fijn om te genieten van dingen waar je blij van wordt en die van je huis nog meer een thuis maken.

Apofylliet met Stilbiet

Apofylliet bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha-kronieken. Engelen voelen zich aangetrokken tot het licht en de hoge vibraties die worden uitgestraald door heldere Apofylliet. Je kunt deze steen ook gebruiken om in contact te komen met je Beschermengelen en spirituele Gidsen, of om de hogere Engelendomeinen te bezoeken. Een of meer van deze stenen in een ruimte zorgen voor een sfeer van zuiverheid en creëren een hoge trilling in je huis, of werkruimte. Als je in een huis een kristal in alle windrichtingen leg en een vijfde in het midden ontstaat er een krachtig geometrisch energieraster dat de vibraties van een hele ruimte of huis reinigt en zuivert. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Ook helpt hij je te reizen naar vorige levens. Deze spirituele steen, die ook wel ‘spiegelsteen’ genoemd, wordt zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. Het is een steen van waarheid die zorgt voor erkenning van iemands ware zelf en die helpt bij onbalans. Apofylliet werkt kalmerend, is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest en tevens helpt hij je onzekerheden accepteren. Apofylliet is hét hulpmiddel bij meditatie, reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker. 

Stilbiet

Deze steen wordt vaak samen gevonden met Apofylliet, ze behoren samen tot de familie van de zeolieten. Het is een creatieve steen die je intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt nl. spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermd tevens.

Engelen Chalcedoonkwarts

Engelen Chalcedoonkwarts zijn prachtige heldere stukjes of komen voor in de vorm van een Chalcedoon-stalactiet begroeid met kwartspuntjes. Het is een bijzondere nieuwetijdssteen gevonden in India, die ons behulpzaam is, in deze tijd van heling van oude stukken/pijnen en die helpt om weer volledig in je Kracht te gaan staan. Met deze krachtige maar ook rustige, liefdevolle steen kun je voorbij velden reizen. Engelen Chalcedoonkwarts is multidimensionaal, werkt in een heel groot veld en draagt de energie van de Beyond. Dit kristal is een echte tijdsreiziger. Hij neemt je ook mee naar het verleden en de toekomst. Je kunt daar delen ophalen die zijn blijven liggen of die je bent verloren, deze neem je mee naar het Nu. Al de kleine kwartspuntjes werken individueel, stralen alle kanten uit. Als je overprikkeld bent, je hoofd vol muizenissen zit, laat Engelen Chalcedoonkwarts dit verdwijnen. De steen brengt rust en vult je met kalmte. Ook heel geschikt voor in groepen om balans en rust te brengen. Hij brengt je in een meditatieve staat, waardoor je weer kan relativeren, even kunt stilstaan en kijken vanuit een groot overzicht van waar je nu bent. Als een Adelaar vlieg je hoog in de lucht en kijk je neer op jezelf. Zoals de kwartspuntjes alle kanten op stralen, zo helpt de steen je naar alle kanten helder kijken. Bij hen die een stalachtiet-kern hebben vliegt je niet meer alle kanten op, omdat deze kern je in je centrum houdt, totaal verbonden met je hart. Hoewel de steen kalmte brengt is hij toch ook heel krachtig, laat alles stromen, wil leven, maar dan wel vanuit het hart. Hij brengt een prachtige balans van actie en rust, dus niet meer hyper de pieper alle kanten op. Engelen Chalcedoon helpt bij het ontladen van pijn en verdriet en werkt super samen met een Mookaiet of een andere aardende Jaspis. Deze helpen om wat deze steen doet te aarden en in je systeem te verankeren, zodat je deze rust in je dagelijkse leven kunt blijven voelen. De kristallen met een stalachtietvorm zijn verbonden met heilige seksualiteit. Vrijen vanuit liefde en verbondenheid. Het kristal helpt eeuwenoude pijnen en wonden van misbruik, jezelf weggeven of verloochenen, te helen. Alle pijnen op seksualiteit van vorige of het huidige leven van zowel mannen als vrouwen. Ook alle schaamte en schuldgevoelens hierop. Hij helpt de lading eraf te halen, zodat je weer met plezier gaat leven en liefde en licht vanuit je kern kunt uitstralen. 

Van de week liep ik de winkel in waar Wim dingetjes aan het veranderen was, eigenlijk verbeteren ha ha. Hij heeft een mooi plankje bij de kassa gemaakt waarop de rollen met touw voor hangertjes nu heel mooi zichtbaar zijn uitgestald. De man is zo creatief. Nikki was bestellingen aan het doen. Ik zag toen meerdere hele grote Groene- en Regenboog- Calciet op tafel staan. Ik zei: wow wat zijn die mooi, ik begrijp niet dat deze nog niet verkocht zijn. Nikki en Wim lagen in een deuk, want deze bleken net uit dozen uit het magazijn gehaald te zijn. Ze weten hoe verstrooid ik soms ben, dat ik soms een verandering denk te zien die er al maanden is. Normaal vergeet ik stenen niet, maar nu dacht ik dat deze ergens in het Pakhuis boven op een kast hadden gestaan. Maar heerlijk dat we nog zulke mooie exemplaren hebben. 

Groene Calciet

Deze krachtige en toch zachte calciet kan heel veel voor je groei naar verlichting betekenen. Hij helpt bij vernieuwing en bewust worden van de eigen mogelijkheden. Deze kan alleen via het hartchakra plaatsvinden, dus vanuit de eigen kern. Deze calciet soort helpt je om heel diep in je eigen hart te komen en daar al je lichtmogelijkheden te ontdekken en te ontplooien. Hij brengt ook rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. Deze calciet is een krachtige reiniger van energie, die negatieve energieën uit de omgeving verwijdert en je energie-niveau verhoogt. Groene calciet brengt diepgaande healing met zich mee, met name om oude, vastzittende patronen los te laten, maar ook om je dichter bij je gevoel te brengen. De steen bevordert overgave en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Dit kristal is verbonden met de zachte helende Engelenkrachten die kunnen inwerken op je hartaspecten, voor healing en bewustwording. Groen Calsiet verbindt ook je hart met Moeder Aarde en de natuurrijken der Elfen en Deva’s. Ondersteunend bij vermoeidheid, rugpijn en versterkt de spieren. Hij zorgt voor een betere doorstroming van onder naar boven. Hij ordent het hoofd en helpt bij duizeligheid, flauwvallen, slaapproblemen, hartproblemen en/of hartritmestoringen. Ook goed bij spanningshoofdpijn en nek en schouderpijn. Bij afvallen is het een prima stimulator.

Regenboog Calciet

Dit is een prachtige combinatie van Calcieten, deze hebben de kleuren rood, groen en wit sterk in zich vertegenwoordigt. Door deze kleurencombinaties, samen met de zwarte zeer aardende randjes erin zijn zowel de lagere en de hogere chakra’s in dit kristal vertegenwoordigt, alsmede het hartchakra door de groene kleur. Dit maakt deze Calciet zo bijzonder, hij werkt krachtig op je gehele lichaam. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn dat onze groei en ontwikkeling versnelt. Rood calciet doet de energie toenemen, verheft emoties, helpt de wilskracht en opent het hartchakra. Het verwijdert stagnerende energie, inclusief constipatie en heft blokkades op. Het resoneert met de basischakra’s, geeft ze energie en geneest ze. Vrees ruimt het uit de weg door inzicht in de oorzaak te bieden. Op fysiek niveau geneest het problemen met de heupen en benen en maakt het gewrichten los, op een verfijnd niveau verwijdert het blokkades die uw voortgang in het leven belemmeren. Deze krachtige en toch zachte calciet kan heel veel voor je groei naar verlichting betekenen. Hij helpt bij vernieuwing en bewust worden van de eigen mogelijkheden. Deze kan alleen via het hartchakra plaatsvinden, dus vanuit de eigen kern. Deze calciet soort helpt je om heel diep in je eigen hart te komen en daar al je lichtmogelijkheden te ontdekken en te ontplooien. Hij brengt ook rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. Deze calciet is een krachtige reiniger van energie, die negatieve energieën uit de omgeving verwijdert en je energie-niveau verhoogt. Groene calsiet brengt diepgaande healing met zich mee, met name om oude, vastzittende patronen los te laten, maar ook om je dichter bij je gevoel te brengen. De steen bevordert overgave en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Dit kristal is verbonden met de zachte helende Engelenkrachten die kunnen inwerken op je hartaspecten, voor healing en bewustwording. Groen Calciet verbindt ook je hart met Moeder Aarde en de natuurrijken der Elfen en Deva’s. Ondersteunend bij vermoeidheid, rugpijn en versterkt de spieren. Hij zorgt voor een betere doorstroming van onder naar boven. Het witte element zorgt ervoor dat de goddelijke lichtkracht, vervuld van Engelen energie op zeer zachte wijze enorm diepe transformaties teweegbrengt. Ze opent je bewustzijn en verhoogt je lichttrilling. Brengt diepgaande healing en nieuwe hoop, kracht en moed. Deze kristallen zijn vrijwel altijd sterk verbonden met de regenboog van het volgende universum. Ze helen alle lichtlichamen. De vrouwelijke, zachte Lemurische krachten kun je ook in deze kristallen tegenkomen. Wit Calciet helpt je, opdat je een ware Meester en God over jouw bewustzijn mag worden. Dit is een bijzondere leermeester van hoog licht in een fysiek kristallen jasje.                                                                                               

We zijn wel op trommelstenen inkoop in Duitsland geweest, het was weer nodig om deze aan te vullen. We hebben deze keer ook 10 kg zakken met mini trommelsteentjes ingekocht, dit wordt ook wel split of chips genoemd. Deze zijn perfect voor in Orgonite producten te verwerken, maar ook voor hen die andere creatieve dingen met steentjes doen ideaal. We hebben een keer een klant gehad die dit soort steentjes in schilderijen verwerkte, anderen gebruiken ze in mozaïeken of in sieraden die ze maken. We hebben 6 verschillende soorten. Rozenkwarts, Bergkristal, Amethist, Carneool, gemengde Maansteen en een stenenmix. We verkopen ze in zakjes van 250 gram voor € 6,50, je kunt ze ook vinden op de webshop trommelstenen op hun naam in het alfabet. 

We hebben ook 3 voor ons nieuwe trommelstenen ingekocht, eentje daarvan is de prachtig heldergele Agaat, deze zal het weekeinde al in de winkel liggen, van de andere twee moeten we nog een beschrijving maken. Deze gele Agaat is echt een zonnetje en werkt zoals zijn kleur al laat zien, heel krachtig op de zonnevlecht. Dit is ook een fijne steen voor kinderen die last van spannings-buikpijnen of maagpijn hebben, of frustraties ervaren, omdat ze zich niet begrepen voelen.

Gele Agaat

Gele Agaat uit India geeft zelfvertrouwen in nieuwe situaties en vertrouwen in je eigen gevoel. Deze aardende steen is een krachtige reiniger, vooral rondom de zonnevlecht. Hij geeft wilskracht en helpt je om fysiek, emotioneel en intellectueel in balans te zijn. Het is een echt zonnetje die vreugde brengt en helpt om nieuwe projecten op te starten, om ideeën op aarde te zetten, maar ook om je dag met een mooie intentie te beginnen. Deze heldergele stenen geven je een gevoel van vreugde en helpen je om in je kracht te gaan staan en daardoor enthousiast het leven te leven. Deze steen zorgt voor zelfacceptatie en meer te leren van je fouten uit het verleden. Ook bevordert hij een zuivere bewustzijnstoestand en geeft innerlijke ontspanning in je denken. Gele Agaat werkt kalmerend, rustig aan, maar geeft veel kracht. De steen helpt je om beter te concentreren en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Gele Agaat helpt bij innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt agaat het bewustzijn en verbindt je met de eenheid van het leven. Agaat transformeert negatieve energieën. Gele Agaat werkt positief op de spijsvertering, de maag, bij voedselallergieën, ogen en de baarmoeder. Reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en goed bij huidaandoeningen. Ook een fijne steen voor kinderen die last van spannings-buikpijnen of maagpijn hebben of frustraties ervaren, omdat ze zich niet begrepen voelen. De steen helpt om spanning van de maag en de buik los te laten. Deze steen stimuleert creativiteit en zou welvaart en geluk in ons leven versterken.

Gele Agaat 100 gram € 7,-

In een volgende blog zullen er nog de twee andere, voor ons nieuwe trommelstenen genoemd worden, omdat nu de beschrijving nog niet klaar is. Het weekeinde zullen we weer van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn.

Agenda: (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

2 en 3 mei (zaterdag en Zondag)

8, 9 en 10 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag) 

16 en 17 mei (zaterdag en Zondag)

22, 23 en 24 mei (vrijdag, zaterdag en Zondag) 

30, 31 mei en 1 juni (zaterdag en 1e en 2e Pinksterdag)

Menu