Nog een inkooptripje

Joan

Het was me even een drukte hier, net weer thuis van een inkooptripje en die week daarop weer op pad. Nu zijn we druk bezig alles te prijzen zodat we niet achter raken. We hebben deze keer weer armbandjes ingekocht, maar ook kristallen en Madagaskar stenen. Het is te veel voor in een blog dus zal er nog eentje komen. Alles ligt al wel in de winkel, maar we willen ook via deze blogs niet overvoeren, te veel informatie is ook niet alles ha ha. 

Een kristal wat op ons pad kwam, wat we helemaal niet verwacht hadden op de plek waar we waren, zijn fantastische clusters van Tibetaans bergkristal veelal met Bariet erop uit Sichuan. Wat raakte deze steen ons. De grootste van de clusters die we gekocht hebben riep ons letterlijk. Want ze stonden op een vrij rommelige plek waar ze eigenlijk niet echt opvielen. Maar deze steen had zoiets speciaals, je moest hem wel opmerken en dat gebeurde dus ook. Door deze steen gingen we de anderen goed bekijken. Wat een unieke exemplaren, allemaal zo anders, zo liefdevol en mooi. Wij dachten eerst aan Bergkristalclusters uit Peru, omdat de opbouw daarop leek. Kleine naalden en veelal helemaal rondom begroeid, maar erop zagen we heldere rechthoeken of hoekjes. Dit bleek Bariet te zijn. Toen we hoorden dat de stenen Tibetaans kwarts waren uit Sichuan begrepen we de unieke energie. Wij hadden hier nog nooit grote clusters van gezien. De kleine punten, vaak dubbeleinders of self-healers zijn al moeilijk aan te komen, laat staan zulke grote exemplaren. De eigenaar vertelde dat hij ze zo’n 20 jaar geleden gekocht had en dat er een halve meter stof op de pallets lag, maar dat hij voelde dat hij ze moest kopen. Af en toe met mooi weer pakt hij een pallet uit en maakt hij de stenen helemaal schoon. Dit zijn voor ons echt schatten die bewaard zijn gebleven en nu hun licht mogen laten schijnen. Wat een cadeau! We hebben ook nog van de kleine punten gekocht, al hadden we er nog in de zaak, deze kans ze te kunnen kopen konden we niet laten schieten. De hele grote exemplaren hebben we voorzichtig in wollen dekens ingepakt en veilig op de achterbank gelegd. De kleinere konden in kratten. Toen moest onze inkoop eigenlijk nog beginnen. Onze dag kon al niet meer stuk. Ook het idee dat we ze ooit weer bij kunnen kopen als ze verkocht zijn maakt ons  heel blij.

Tibetaanse kwarts met Bariet uit Sichuan

Omdat de bergen zo hoog zijn kunnen alleen Tibetanen deze unieke kristallen mijnen. De Himalaya is een heel krachtig spiritueel centrum van Moeder aarde. De wezens die met deze kristallen verbonden zijn, zijn zeer hoog geëvolueerd. De kristallen zijn eonen lang voor ons verborgen gehouden door oude wijze beschermers. De Tibetanen die deze stenen mijnen, zeggen dat ze miljoenen jaren geleden door sterrenwezens op aarde geplaatst zijn, net zoals Lemurisch zaad kristallen en dat het nu tijd is dat ze gevonden worden. Met deze steen heb je makkelijker toegang tot de Akasha kronieken en hij resoneert met de oude heilige esoterische kennis en cultuur van het Oosten. Tibetaanse kwarts heeft een zeer hoge vibratie die geest en materie integreert. Hij wordt gebruikt bij (shamanistische) rituelen, healing, meditatie, channeling en hij activeert de genezende eigenschappen van andere kristallen. Ook creëert de steen een bol van beschermend licht om je lichaam. Hij verbindt de voorhoofd- en kruinchakra’s en opent deze. Hij geeft innerlijke visie en stimuleert helder-zien, telepathie, zielencommunicatie en contact met gidsen en wezens uit de hogere dimensies. Spiritueel is Sichuankwarts verbonden met de Witte Vlam van zuiver bewustzijn. De wezens verbonden met dit kristal werken via je basis chakra omhoog tot je hogere etherische lichamen, ze schonen ze op en lijnen ze uit. Tijdens healing harmoniseert hij de verfijnde lichamen met het fysieke lichaam en overbrugt energiekloven langs de chakralijn en ruimt chakra blokkades op. Emotioneel doorbreekt hij ingesleten patronen, afhankelijkheidsrelaties en wijst op oorzaken van psychosomatisch ongemak. Hij geeft diepe healing van de biomagnetische mantel, de etherische blauwdruk en zorgt voor multidimensionale cellulaire regeneratie. Het is een echte Meestergenezer die diepe fysieke genezing op gang brengt, heel krachtig samen met andere stenen die bij een specifiek proces horen, kies deze op je gevoel. Ze zijn heel nuttig bij healing, omdat ze negativiteit absorberen en helpen verslavingen te overwinnen. Ze integreren voorheen geblokkeerde delen van het zelf. Hij helpt je om je te centreren. Het is een zeer krachtig kristal om elektromagnetische vervuiling of radioactiviteit op te schonen. Hij brengt energiemeridianen op één lijn, stimuleert het cellulair geheugen, waardoor de cellen weer volgens de originele blauwdruk uitgelijnd worden en zorgt voor multidimensionale healing.      

Bariet: Dit prachtige heldere kristal met zijn rechthoekige vorm stimuleert dromen en het herinneren ervan. Als voor rituelen anonimiteit en onopvallendheid vereist zijn, zorgt Bariet daarvoor en leidt hij u veilig terug. Hij reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Psychisch versterkt hij autonomie. Hij helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is Bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is Bariet weldadig voor platonische vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan. Hij helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Hij bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Uit Madagaskar hebben we weer verschillende stenen ingekocht, we hebben ook weer wat exemplaren van Sacred heart, Agnitiet of Pink Fire Azeztuliet en Golden healer vlammen en bollen in kunnen kopen. Ooit hadden we hier enorm grote exemplaren van. Soms vragen klanten of we deze nog hebben. We vroegen nu aan onze vriend uit Madagaskar of hij deze nog wel eens tegen komt, omdat wij deze nooit meer zien op beurzen, ook niet bij andere Madagaskar handelaren. Hij vertelde dat het gebied waar deze gevonden worden op dit moment erg gevaarlijk is, dat er zoals hij het noemde struikrovers zijn. Dat ze handelaren die met geld naar het gebied reizen om stenen te kopen overvallen. Hierdoor durft bijna niemand daar meer heen te gaan. Dit soort dingen zijn voor ons toch bijna niet in te denken. Dan besef je in wat voor een veilig land wij eigenlijk wonen.

Sacred Heart Crystal

Sacred Heart Crystal is een naam die wij geven aan een heel bijzonder combinatiekristal, het is een combinatie van Pink Fire Azeztuliet met een Golden Healer en Maria Magdalena kristal. Dit prachtige kristal geeft toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, welke zich in het centrum van ons hart bevindt. Deze unieke steen helpt je om dit licht in jou te doen ontwaken waardoor je hart krachtig wordt en je liefde in kracht zal toenemen. De liefde voor jezelf, maar ook de liefde voor alles om je heen. De liefde van je heilige hart die zich iets boven je hartchakra bevindt. Dit is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als deze plek is geactiveerd zal het Roze Vuur hier altijd uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken. De steen zorgt voor passie, moed en liefde, voor de expressie van onvoorwaardelijke liefde. Tevens is het verbonden met de zachte liefdevolle vrouwelijke energie, de straal of Vlam die verbonden is met de lijn van Godinnen zoals Maria, Isis en Quan Yin die door deze kristallen heen werken. Ze hebben een reinigend en helend effect op de ziel en alle lichamen. Ze werken via het licht van ‘Al Wat Is’, doorbreken oude patronen en verbinden je met het hoogste niveau van wie jij bent. Oude, beperkende denkpatronen worden in het licht van dit kristal getransformeerd, vitaliteit neemt toe en je hart zal vol vreugde zijn. Dus heel goed bij het helen van traumatische ervaringen of bij schuldgevoelens. Dit kristal geeft diepe innerlijke vreugde. Het opent het ‘innerlijk weten’ en helpt ons herinneren dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie van ons Universum. Dit kristal straalt tot in onze cellen en leert dat liefde de sleutel tot genezing van lichaam en ziel is, daardoor is dit Sacred Heart Crystal een echt Nieuwe Tijdskristal. Het kristal is verbonden met alle chakra’s van het eerste tot de kosmische, het zorgt ook voor een krachtige verbinding tussen ons aardse deel en het Goddelijk deel dat we in wezen zijn. Het helpt ons weer herinneren en om in onze werkelijke creatiekracht te stappen en te gaan leven wie we werkelijk zijn. Dit is een prachtig Meesterkristal dat nu is gevonden omdat het ons kan helpen de Nieuwe Aarde gestalte geven. 

We hebben bij hem ook weer Freeform Labradoriet ingekocht en trommelstenen van Spectroliet Labradoriet. Deze laatste komen veel minder voor maar zijn prachtig van structuur.

Labradoriet

Labradoriet is een zeer beschermende en mystieke steen die het bewustzijn verhoogt en die een krachtveld door de aura heen creëert en deze beschermt en sterkt. Hij helpt projecties van anderen af te buigen en zorgt dat anderen jouw energie niet kunnen aftappen. Hij helpt je bewust te worden van oude denkpatronen, helpt deze verwijderen en energielekkages voorkomen. Het is een steen van magie die ons in contact brengt met ons innerlijke zelf en de hogere gidsen. Hij helpt een resonantie tot stand brengen tussen onze wereldse en spirituele kanten, waardoor onze totale energie in harmonie kan werken met ons hoogste doel. Wanneer we hiermee synchroon lopen, zal ons levensdoel zich voor onze ogen ontvouwen. Labradoriet vergroot onze mentale en intuïtieve vermogens zoals helderziendheid, telepathie, astraal reizen, aurareadings, toegang tot vorige levens, communicatie met hogere gidsen en stelt je in staat om steeds meer synchroniciteiten in je leven waar te nemen. Het is een interdimensionale steen die je helpt om bewust door de sluier heen te kijken. Ook helpt hij je om meer over jezelf te ontdekken. Voor sjamanen en magiërs is het een beschermsteen die hen helpt om op een veilige manier tussen werelden te vertoeven. Labradoriet helpt angsten en onzekerheden te overwinnen en vergroot het vertrouwen in het universum. Het is een goede steen als je door veranderingen heen gaat. Hij geeft kracht, volharding en eenheid die je helpt door de geestelijke werelden heen te bewegen terwijl je je energieën zuivert in het licht. Door zijn kleurschakeringen is hij goed op verschillende chakra’s te gebruiken. Fysiek kan Labradoriet helpen om onbewuste en onderbewuste patronen en overtuigingen die je emotioneel onstabiel maken naar boven te halen, hij maakt je bewust van wat er aan iets ten grondslag ligt, waardoor je bewust kan worden waar een ziekte vandaan komt. Labradoriet zoekt blokkades en brengt weer balans. Helpt bij hyperventilatie en helpt organen ter hoogte van de zonnevlecht zoals nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen te reinigen. Helpt hormonen in balans te brengen. Ondersteunt bij emotionele blokkades, slaapproblemen, bij reumatiek en jicht. Ook helpt hij elektromagnetische straling te reduceren.

https://www.lichtpuntjekristallen.nl/product/spectroliet-labradoriet-paars-erin-5/

Spectroliet

Spectroliet, een hogere resonantie van Labradoriet, omhult de ziel op elk gebied met een beschermende mantel. Deze beschermende en mystieke steen verhoogt ons bewustzijn en buigt ongewenste energieën en projecties van anderen af, verwijdert ze en helpt energie lekkages te voorkomen. Deze steen verhoogt het bewustzijn en maakt reizen in multi- en innerlijke dimensies mogelijk. Hij bevat diepe esoterische wijsheid, neemt u mee naar andere levens, verwijdert psychisch afval van vorige teleurstellingen en versterkt uw vertrouwen in het universum. Als steen van transformatie bereidt hij lichaam en ziel voor op opklimming. Als je hem draagt, voorkom je energielekkage. Spectroliet verbant onzekerheden en angsten en haalt je kracht naar boven. Hij vergroot de empathie en acceptatie van individuele verschillen. Hij is door zijn kleurschakering op verschillend chakra’s te gebruiken. Hij zoekt een blokkade in het lichaam op en geeft daar balans. Hij heeft een reinigende functie op de organen, vooral die vanaf de zonnevlecht omhoog t/m het keelchakra; de nieren, gal, pancreas, lever, milt en darmen, hart, longen en keel. Hij zorgt ook voor een betere ademhaling en maakt de longen sterker. Ook goed bij reumatiek en jicht, brengt de hormonen in balans, bij emotionele blokkades, slaapproblemen en geeft rust en inzicht.

We hebben bij hem ook weer veel Versteend Hout plakjes ingekocht. In de winkel hebben we hele grote plakken, die van de stam van een grote boom, veel kleine plakjes maar ook stammetjes. Deze laatste zijn heel laag van prijs. Als volgende maand bij onze vriend weer een nieuwe container binnenkomt, reizen we weer naar hem af. Hij vertelde dat er ook weer van die stammetjes bij zullen zitten. Zo bijzonder om een stukje van een boom van miljoenen jaren oud in je huis te hebben. Sommige mensen gebruiken de plakjes als onderzetters voor drankjes. Hun liefdevolle energie straalt dan door in je drankje.

Versteend hout

Deze steen heeft een rustige, liefdevolle en blije energie en is voor iedereen goed. Daarom is het een goede steen om zomaar aan iemand cadeau te doen. Het is een steen voor zieners en een steen van wijsheid. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angst hieromtrent weg. Hij is goed voor de algehele doorstroming en is goed voor de aderen. Versteen hout werkt goed voor de botten en wervels en versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere, stabiele houding. Verder is hij goed voor keel, oren, ogen, holtes, tanden, kiezen en werkt hij reinigend op de lever. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen. Dep de huid met een elixer van de steen als deze jeukerig of geïrriteerd is. Het is ook een talisman en amulet. Versteend hout laat je zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Hij zet ook aan tot ondernemen. Hij is heel goed voor apathische, angstige en/of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust ook bij vastzittend emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun. 

We hebben ook weer verschillende Ammonieten bij hem ingekocht. Vuistgrote exemplaren van topkwaliteit, ze zijn prachtig rood iriserend. We hebben er ook weer wat met een gekarteld uiteinde. Dit zijn ook echt hele speciale.

Ammoliet/Ammoniet

Deze Ammonieten zijn iriserend, soms wittig met groenige glans of bruin met een rode gloed. Ammoliet activeert metafysische krachten en interdimensionaal onderzoek. Hij is vooral effectief op de somachakra(haarlijn) en het 3eoog. Hij staat voor het voltooien van een cirkel en een eerste verkenning van een plaats. Hij heeft het pad van de ziel gecodeerd in zich en is een goede ondersteuner van wedergeboorte. Op het spirituele vlak brengt deze steen je diep in je centrum tot voltooiing. Ammoliet activeert persoonlijke kracht en spirituele wil en zet negatieve energie om in een zacht vloeiende positieve spiraal. Op het 3eoog geplaatst heft deze krachtige karmische reiniger mentale obsessies uit vorige levens op. Psychisch stimuleert hij overlevingsinstincten en het besef dat je er wel komt, als je maar volhoudt. Op fysiek niveau is ammoliet uitstekend voor alles wat structuur en duidelijkheid nodig heeft. Hij verlicht een geboortetrauma die de craniosacrale stroom verstoort en is nuttig bij al het craniosacrale werk. Het is een effectieve aardehealende steen. Feng-shuimeesters noemen Ammoliet de Zeven Kleuren Voorspoed Steen. Volgens hen stimuleert hij de stroom van Qi(levenskracht) door het lichaam. Iedereen zou er volgens hen eentje in zijn huis moeten hebben voor welvaar, gezondheid, vitaliteit en geluk. In een bedrijf voor succesvolle transacties. Als je de steen draagt verleent hij charisma en sensuele schoonheid. Goed voor het algeheel welzijn, een lang leven en celstofwisseling. Behulpzaam bij depressie, osteomyelitis, botontsteking en oorsuizingen. Hij wekt kundalini-energie, verbetert het cellulaire geheugen, stabiliseert de hartslag en verhelpt degeneratieve stoornissen. Hij ondersteunt de schedel en het binnenoor, de longen en de ledematen. 

Waar we ook heel blij van werden is grotere Freeform (geslepen staande stukken) van Zwarte Toermalijn. Heerlijk om een groot stuk in huis of in kantoor te zetten. Ook zo beschermend tegen straling en andere vormen van negativiteit.

Zwarte toermalijn (schorl)

Beschermt je tegen alle soorten van negativiteit ook tegen elektromagnetische smog, straling, computers, telefoons. Hij creëert een verbinding met het basischakra, aardt energie en vergroot de fysieke vitaliteit, waarbij spanning en stress worden teruggedrongen. Hij moedigt een positieve houding aan, ongeacht de omstandigheden, leert je opkomen voor jezelf en geeft steun en daadkracht bij moeilijke situaties zoals een begrafenis of scheiding. Goed voor doorstroming van de aderen en alle chakra’s, helpt bij benauwdheid op de longen en maakt deze schoner. Ontspant nek, hoofd en helpt heel goed bij spanningshoofdpijn. Ontkrampt het gebied rondom de zonnevlecht. Helpt bij verslavingen, zoals stoppen met roken. Hij geeft aarde, balans en kracht.

We hebben ook nog voor een hele goede prijs mooie handgepolijste platte trommelstenen van Infinity stone en Serpentijn kunnen inkopen. Infinity stone is een lichtgroene Serpentijn. Serpentijn is een groene steen die niet altijd gelijk zal opvallen, maar de steen is erg krachtig en diep verbonden met onze Moeder aarde. We hebben er een aantal soorten van in de winkel, we hebben ook een Appelgroene Serpentijn, een Luipaard Serpentijn en de Stone of Life is ook een Serpentijn combinatie.

Serpentijn

Zoals DNA het leven op Aarde codeert, zo draagt Serpentijn de matrix van de evolutie van de aarde zelf in zich. De steen komt veel voor, maar de energie ervan is bepaald niet gewoontjes. Stem je af en je krijgt toegang tot de kennis en het evolutionaire verhaal van de hele natuur, de geschiedenis en verhalen van het elfenrijk, de devische domeinen en de koninkrijken van planten, dieren en mineralen in alle dimensies waarin de planeet aarde bestaat. Serpentijn bevat vaak magnetiet wat de steen geneeskrachtig maakt en die in verbinding staat met toekomstige verschuivingen en veranderingen in Moeder aarde. Tijdens meditatie met de steen kun je in contact komen met de geest en het hart van de natuur, dus heel geschikt voor aarde-healers en magiërs die helpen bij het transformatieproces van onze aarde. Ook helpt hij je de spirituele basis van het leven te begrijpen. Serpentijn is ook een zeer krachtige steen om de kundalini- energie te activeren. Deze ‘slangenkracht’ die zich in je basischakra bevindt kan na ontwaken gaan klimmen. Je kunt dan heldere, spirituele ervaringen krijgen. Hij activeert de chakra’s op zijn weg naar het kruinchakra. Het ultieme opklimmen zorgt voor ‘verlichting’. Mediteer met de steen of leg hem op chakra’s. Serpentijn is een activator van de kundalini en helpt deze op een veilige en evenwichtige manier op te wekken. Heel krachtig om samen met Shungit en/of Moldaviet te gebruiken. Deze beide prikkelen de latente kundalini energie. Ook is Serpentijn heel goed om op meridiaanpunten te plaatsen om geblokkeerde energieën vrij te maken en de gezonde, natuurlijke stroom te herstellen. Op psychisch niveau helpt hij je om meer grip op je leven te krijgen. Hij brengt je geestelijk en emotioneel weer in balans, helpt zware ervaringen los te laten en vol vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst te kijken, tevens stuurt Serpentijn genezende energieën naar probleemgebieden. Op fysiek niveau is hij zeer goed in het reinigen en ontgiften van het lichaam en met name van het bloed, vooral samen met Shungit. Hij helpt bij het verdrijven van parasieten en bij de opname van calcium en magnesium en is behulpzaam bij hypoglykemie en diabetes.

We hebben bij hem ook een aantal vlammen en freeform van Golden Healer met Epidoot kunnen inkopen, we hadden hier alleen nog trommelstenen van in de winkel. Dit is een unieke combinatie van twee hele fijne stenen en energie.

Golden Healer met Epidoot

Golden Healer met Epidoot is een prachtige combinatie van goud/geel met groen. Deze steen verbindt je zonnevlecht met je hartchakra en helpt je in liefde te leven vanuit je gevoel. Het Golden Healer deel van dit kristal geeft een hoge vibratie en is afgestemd op de Vlam van Opstanding die een goudgele, oranje gloed heeft. Het is een Meester Kristal en healer die spirituele overvloed brengt en de healing power van kwarts naar een ander niveau brengt. Het kristal helpt je om het Christusbewustzijn op aarde te leven zodat jouw hele wezen helpt Moeder Aarde te ascenderen. Het draagt ook de Goddelijke essentie van Al dat Is en bevat een hoge concentratie van de Universele levenskracht of Qi. Deze zeer actieve steen geeft kracht en creëert een multidimensionaal energetisch grid om de aarde. Golden Healer met Epidoot zorgt voor multidimensionale, interstellaire heling, tevens activeert en opent het je hogere kruinchakra’s. Het Epidoot in deze kwarts wordt ook wel droomkwarts genoemd. Steen van hoop. Deze combinatie biedt verjonging en herstel na grote inzinkingen of teleurstellingen en geeft nieuwe impulsen aan de ontwikkeling van de ziel en stemt af op het hoogste, waardoor dromen en potentieel zich ten volle kan manifesteren. Het kwarts versterkt de energetische, emotionele zuivering van Epidoot. Epidoot in Golden Healer Kwarts is zeer nuttig als je gemakkelijk ten prooi valt aan manipulatief gedrag van anderen. Dit is een echt Nieuwetijdskristal die je helpt op je pad naar ascensie.

Dat was het weer voor deze week. We zullen een aantal van de nieuwe stenen dit weekeinde ook op de webshop gaan plaatsen. We zijn dit weekeinde geopend, dus ook zaterdag met Koningsdag. We kregen al mailtjes of we zeker open waren en dat zijn we dus. 

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

27 en 28 april (zaterdag en Zondag)

4 en 5 mei (zaterdag en Zondag)

11 en 12 mei (zaterdag en Zondag)

18 en 19 mei (zaterdag en zondag) Winkel open, maar wegens vakantie kunnen wij bij drukte dit weekend helaas geen beschrijvingen meegeven.

Menu