Wat nieuwe kristallen

Joan

We zijn met zijn allen druk bezig met het uitzoeken en prijzen van de stenen en kristallen die we in Denver hebben ingekocht. Alles ligt in dozen of al uitgestald in het Pakhuis en sommige al in de winkel. Dit zijn voor ons drukke tijden, zelf vlieg ik deze week weer even op en neer om sieraden in te kopen en over 2 weken gaan we ook alweer naar de beurs in München. Vrijdag rijden we dan alweer naar huis en zaterdag en zondag zullen we gewoon met de winkel open zijn. Het weekeinde van 2 en 3 november zijn we gesloten, omdat we dan de hele winkel weer gaan leeghalen en schoonmaken en alle nieuwe stenen een plekje geven. Dit is altijd een grote ‘operatie’ die veel tijd vergt. Vandaar dat we even moeten sluiten. Maar daarna is het weer feest, want dan liggen alle stenen uit Denver en München, samen met de stenen die we al hadden, te stralen en zijn ze klaar om naar iedereen toe te gaan. In deze blog zullen we wat stenen vermelden die we al geprijsd hebben en die al een plekje in de winkel hebben gekregen.

Als eerste willen we een steen uit India die we al een aantal jaren tussen de Apofylieten vinden in het zonnetje zetten. We hadden deze nooit een naam gegeven, maar nu was het waarschijnlijk tijd voor deze steen, die aangaf dat hij vooral in deze tijden van in sneltreinvaart helen van oude pijnstukken een belangrijke rol heeft. De kracht van de steen ligt in het centreren van jezelf, weer in je kracht gaan staan, het brengen van balans en rust, ook in groepen en het helen van pijnen en wonden die er zijn op alles wat met seksualiteit te maken heeft. Waarschijnlijk was het nu pas echt tijd dat deze krachtige, liefdevolle steen letterlijk en figuurlijk bij ons uit de kast kwam.

Engelen Chalcedoonkwarts

Engelen Chalcedoonkwarts is een Chalcedoon-stalactiet begroeid met kwartspuntjes. Het is een bijzondere nieuwetijdssteen gevonden in India, die ons behulpzaam is, in deze tijd van heling van oude stukken/pijnen en die helpt om weer volledig in je Kracht te gaan staan. Met deze krachtige maar ook rustige, liefdevolle steen kun je voorbij velden reizen. Engelen Chalcedoonkwarts is multidimensionaal, werkt in een heel groot veld en draagt de energie van de Beyond. Dit kristal is een echte tijdsreiziger. Hij neemt je ook mee naar het verleden en de toekomst. Je kunt daar delen ophalen die zijn blijven liggen of die je bent verloren, deze neem je mee naar het Nu. Al de kleine kwartspuntjes werken individueel, stralen alle kanten uit. Als je overprikkeld bent, je hoofd vol muizenissen zit, laat Engelen Chalcedoonkwarts dit verdwijnen. De steen brengt rust en vult je met kalmte. Ook heel geschikt voor in groepen om balans en rust te brengen. Hij brengt je in een meditatieve staat, waardoor je weer kan relativeren, even kunt stilstaan en kijken vanuit een groot overzicht van waar je nu bent. Als een Adelaar vlieg je hoog in de lucht en kijk je neer op jezelf. Zoals de kwartspuntjes alle kanten op stralen, zo helpt de steen je naar alle kanten helder kijken. Maar je vliegt niet meer alle kanten op, omdat de stalachtiet-kern je in je centrum houdt, totaal verbonden met je hart. Hoewel de steen kalmte brengt is hij toch ook heel krachtig, laat alles stromen, wil leven, maar dan wel vanuit het hart. Hij brengt een prachtige balans van actie en rust, dus niet meer hyper de pieper alle kanten op. Engelen Chalcedoon helpt bij het ontladen van pijn en verdriet en werkt super samen met een Mookaiet of een andere aardende Jaspis. Deze helpen om wat deze steen doet te aarden en in je systeem te verankeren, zodat je deze rust in je dagelijkse leven kunt blijven voelen. De steen is ook verbonden met heilige seksualiteit. Vrijen vanuit liefde en verbondenheid. Hij helpt eeuwenoude pijnen en wonden van misbruik, jezelf weggeven of verloochenen, te helen. Alle pijnen op seksualiteit van vorige of het huidige leven van zowel mannen als vrouwen. Ook alle schaamte en schuldgevoelens hierop. Hij helpt de lading eraf te halen, zodat je weer met plezier gaat leven en liefde en licht vanuit je kern kunt uitstralen. 

We hebben ook de dozen met Apofylliet al geprijsd, een aantal liggen op dit moment in het Pakhuis te stralen, de rest hebben we weer in dozen ingepakt. Zo leuk als we moeten bijvullen en weer een doos openmaken, dan is het net alsof je cadeautjes mag uitpakken.

De prachtige ruwe blauwe Aquamarijn ligt ook in de winkel samen met de nieuwe topkwaliteit Rozenkwarts brokjes, ze kleuren zo mooi naast elkaar. Toen we ze aan het prijzen waren pakten we zelf een Geelgouden Calciet met Bariet erbij, ze vormen zo’n mooie drie eenheid. Ze combineren energetisch de zonnevlecht met het hart en het keelchakra. In deze chakra’s verwerken we zoveel emoties. Zo mooi om te zien dat ook een aantal klanten deze combinatie maakte. Daardoor werd het voor ons duidelijk dat deze drie stenen op dit moment voor velen van ons een hele fijne energie geven.

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk. Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid. 

Groene Aquamarijn heeft alle eigenschappen van de blauwe, maar is wat meer verbonden met het hartchakra. Het stimuleert de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Het is de steen van loslaten. Helpt je te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie. 

Rozenkwarts

Dit is een steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Hij brengt evenwicht op het lichamelijke als op het psychische vlak. Hij is heel goed voor het hart en hartchakra en leert je de ware essentie van liefde. Hij zuivert en opent het hart op alle niveaus en zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Hij kalmeert, stelt gerust en helpt bij trauma’s. Hij helpt je bij het aantrekken van liefde, leg hem daarvoor bij je bed of in de relatiehoek van je huis (als je de voordeur binnenkomt, rechts achterin). In bestaande relaties zal rozenkwarts vertrouwen en harmonie herstellen. Hij vervangt negatieve energie door liefdevolle vibraties. Hij versterkt empathie en gevoeligheid en helpt om noodzakelijke veranderingen te accepteren. Deze steen bevordert de ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid. Emotioneel bevrijdt hij onderdrukte emoties en verdriet, verandert conditioneringen die geen nut meer hebben, verzacht pijn en vult verlies aan. Als je nooit liefde hebt ontvangen, opent rozenkwarts je hart, zodat je ontvankelijker wordt. Bij een onbeantwoorde liefde troost hij je verdriet. Hij leert je van jezelf te houden en moedigt je aan jezelf te vergeven en te accepteren. Hij geeft een gevoel van eigenwaarde. Goed voor het hart en de bloedsomloop. Op de thymus geplaatst helpt de steen bij borst- en longkwalen. Goed voor de nieren en bijnieren en helpt bij duizeligheid. Rozenkwarts zou de vruchtbaarheid vergroten. Behulpzaam bij de ziekte van alzheimer, parkinson en dementie.

Geel/gouden Calciet met Bariet   

Geel/gouden Calciet met Bariet is weer een recente vondst uit Mexico. Deze stralende Calciet is verbonden met de Gouden Vlam van het Christusbewustzijn en het Licht van de Grote Centrale Zon. Hij werkt op de hoogste frequentie van het hart en de hogere hartenergie. Deze steen verbonden met Engelen is zeer liefdevol. Hij schenkt sereniteit en wijsheid en diepe kracht. Hij werkt tevens bijzonder transformerend rondom de zonnevlecht. Daar verwarmt en verzacht hij oude pijnstukken en helpt deze te helen. Ook is  dit kristal verbonden met de Zonnekracht waardoor je zelf weer in je eigen lichtkracht komt. Bij meditatie brengt hij je in een zuivere bewustzijnstoestand. Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het je energieniveau. Deze spirituele steen is verbonden met je hogere bewustzijn en versnelt je ontwikkeling en groei. Op psychisch niveau verbindt het de emoties met het intellect, geeft hoop en motivatie en bestrijdt luiheid en helpt energieker te worden. Tevens kalmeert het de geest en versterkt het je geheugen. Ook verlicht het emotionele stress en vergroot de steen je zelfvertrouwen. Goede chakra reiniger die ze weer in balans brengt en energie geeft. Calciet is goed voor het skelet, de botten en gewrichten en brengt verlichting bij darm- en huidziekten en stimuleert het bloedstolling en helpt het bij weefstelherstel. Versterkt het immuunsysteem.

Bariet stimuleert dromen en het herinneren ervan. Hij reinigt het hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans. Bariet helpt je je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Deze steen overwint verlegenheid en bevordert interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Als sterk motiverende steen is Bariet weldadig voor mensen wier energieën versnipperd of uitgeput zijn. Geestelijk ondersteunt hij het geheugen en vergroot je vermogen om dingen te organiseren en je gedachten uit te drukken. Emotioneel is hij weldadig voor vriendschappen en moedigt hij intimiteit en inzicht in allerlei relaties aan.  Hij helpt bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Hij bevordert vitaliteit, is weldadig voor het geheugen, de hersenen en het gezichtsvermogen. Hij werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en helpt bij chronische vermoeidheid, ontgifting, verslaving en keelpijn.

Ook liggen de prachtige zachtgroene Calciet hartjes uit Pakistan in de winkel. Hun zachte, smaragdgroene kleur laat ook de energie van de steen zien. Ze zijn allemaal net iets anders, heerlijk om degene die jouw hart raakt eruit te pikken. Ook een hele fijne steen om iemand cadeau te geven.

Groene Calciet

Deze krachtige en toch zachte calciet kan heel veel voor je groei naar verlichting betekenen. Hij helpt bij vernieuwing en bewust worden van de eigen mogelijkheden. Deze kan alleen via het hartchakra plaatsvinden, dus vanuit de eigen kern. Deze calciet soort helpt je om heel diep in je eigen hart te komen en daar al je lichtmogelijkheden te ontdekken en te ontplooien. Hij brengt ook rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en groei te kunnen integreren. Deze calciet is een krachtige reiniger van energie, die negatieve energieën uit de omgeving verwijdert en je energieniveau verhoogt. Groene calciet brengt diepgaande healing met zich mee, met name om oude, vastzittende patronen los te laten, maar ook om je dichter bij je gevoel te brengen. De steen bevordert overgave en geeft inzichten vanuit het hart en de universele liefde. Dit kristal is verbonden met de zachte helende Engelenkrachten die kunnen inwerken op je hartaspecten, voor healing en bewustwording. Groen Calsiet verbindt ook je hart met Moeder Aarde en de natuurrijken der Elfen en Deva’s. Ondersteunend bij vermoeidheid, rugpijn en versterkt de spieren. Hij zorgt voor een betere doorstroming van onder naar boven. Hij ordent het hoofd en helpt bij duizeligheid, flauwvallen, slaapproblemen, hartproblemen en/of hartritmestoringen. Ook goed bij spanningshoofdpijn en nek en schouderpijn. Bij afvallen is het een prima stimulator.

Wim en Cyrille zijn, zoals je in een vorige blog kon lezen, in Amerika bij de Herkimer Diamond mijn geweest in de staat New York. Ze hebben ook een aantal top exemplaren meegenomen. Deze zijn helaas best kostbaar, maar omdat ze zo’n krachtige energie uitstralen en ook zo prachtig om te zien zijn hebben ze deze mee naar Nederland genomen. Vroeger kochten we nooit zulke kristallen, maar nu passen deze zo in de winkel, en ook bij de energie ervan, dat ze echt mee moesten. Sommige zijn alleen helder en andere zijn Golden Healer. Er zijn Twins maar ook clusters van. Voor de Herkimer Diamond liefhebber zijn ze een droom. Wij zijn heel gelukkig dat ze bij ons in de winkel liggen te stralen. We hebben ook weer kleinere stenen kunnen inkopen, deze moeten we nog prijzen, maar dat is niet erg want er liggen nog genoeg kleintjes in de winkel. Ik hoop dat ik tijdens mijn inkooptripje er ook weer sieraden van kan inkopen. Losse Herkimers of gecombineerd met Moldaviet.

Herkimmer-Diamant (New York)

Deze kristallen hebben een enorme lichtkracht en zijn krachtige healers. Het zijn manifestaties van spiritueel licht dat vaste vorm heeft aangenomen. De donkere insluitsels helpen dit licht te aarden. Herkimers zijn verbonden met het helderwitte licht van de Goddelijke Essentie en stralen een heel helder kristallicht uit die je energieveld zuivert. Als je een Herkimer diamant draagt dan kun je een voortdurende, bijna onmerkbare verbondenheid met de hogere spirituele werelden ervaren. Je komt hierdoor gemakkelijker in contact met de Engelenwerelden. Deze steen geeft energie en bevordert creativiteit. Zeer krachtig kristal om mee af te stemmen. Het stimuleert helderziendheid, telepathie en spirituele visie en roept leiding op uit hogere dimensies. Ze zijn zeer behulpzaam bij het herinneren en duiden van dromen, omdat ze je helpen in de droom bewust te blijven terwijl je dat fysiek niet bent. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het astraal reizen, verplaatsingen tussen dimensies en interdimensionaal werk. De steen bevrijdt en transformeert en brengt het doel van uw ziel naar boven.  Door hun vorm zijn ze ideaal om zowel energie uit te zenden als te ontvangen. Ze ontgiften en beschermen krachtig tegen electrosmog, radioactiviteit, straling en besmettelijke ziekten. Ze maken je aura glashelder en je energie schoon. Deze kristallen geven je een gevoel van gelukzaligheid en verhogen je trilling en helpen je op je pad naar ascensie, terwijl je toch in je fysieke lichaam blijft en verbonden blijft met de aarde. Dit is het proces waarbij materie van geest wordt doordrongen en waarvoor velen nu geïncarneerd zijn. Ze worden ook gebruikt om vortexen tot stand te brengen voor heling van Moeder aarde of om een ruimte te reinigen. Je kunt een kristal ook onder een behandeltafel leggen om de vrijgekomen energieën te zuiveren. Ze zijn goed voor de ogen en kunnen je algehele fysieke uithoudingsvermogen en energie peil ondersteunen.

Eindelijk hebben we ook de Zen Amethist uit Guerrero, Mexico in de winkel. Een aantal klanten had er al om gevraagd, maar toen hadden we ze nog niet geprijsd. Altijd fijn om een nieuwgevonden kristal mee naar Nederland te nemen. Als meer mensen dit bijzondere kristal willen, dan kunnen we er altijd eind januari in Tucson nog bijkopen. 

Zen Amethist

Zen Amethist is een naam gegeven door Robert Simmons aan een nieuw ontdekt kristal uit Guerrero, Mexico. Het tweekleurige kristal heeft een unieke groeivorm, het hart bestaat uit een paarste Amethist die met een dikke laag, soms met meerpuntige kristalletjes is begroeid, net zoals een Kaarskwarts of Zielkwarts. Het lijkt ook op Kathedraalkwarts. Zen Amethist is een kristal met een hoge vibratie, die een diepe stilte, zuiverheid en innerlijk licht bevat. Het is een van de beste stenen om mee te mediteren, omdat deze de toegang biedt tot enorme gebieden van innerlijk schouwen en je helpt je bewustzijn te vergroten. Deze kristallen verdienen echt de naam ‘Zen’, omdat ze je brengen naar een plaats voorbij woorden, een plaats waar je één wordt met het Al. Zen Amethist is een kristal verbonden met het Engelenrijk. Het samensmelten van Amethist met witte kwarts in dit kristal zorgt ervoor dat het kristal een energie uitstraalt die je aura vult met zuiverheid en licht, waardoor je makkelijker in contact kunt komen met je Engelengidsen en andere helpers. Voor hen die interdimensionaal reizen is het kristal heel behulpzaam, omdat deze je helpt je frequentie en energieveld te verhogen, waardoor dit soort reizen een stuk gemakkelijker gaan. Zen Amethist is tevens een krachtig helings-kristal die helpt negatieve aanhechtingen uit je aura te verwijderen. Een auraveld zonder aanhechtingen is essentieel om innerlijke disharmonie uit de weg te ruimen die weer zou kunnen lijden tot het krijgen van een ziekte. Zen Amethist ondersteunt de hersenen en het zenuwstelsel. Je kunt het gebruiken om alle chakra’s schoon te maken als voorbereiding om ze volledig te kunnen activeren. Dit kristal is ook krachtig verbonden met het kruinchakra en ondersteunt allerlei vormen van paranormale vermogens, het is perfect voor mensen die readings geven, medium zijn, voor bij psychometrie, schouwen in de toekomst of bij astraal reizen. Als je met een Zen Amethist slaapt dan stimuleert deze heldere dromen en helpt je om makkelijker uit je lichaam te treden. Dit kristal is zo uitermate geschikt voor dit allemaal, omdat hij zo’n krachtig, zuiverend energieveld uitstraalt waardoor het tijdens energiewerk of tijdens het uittreden je energieveld helpt te zuiveren. 

Veel mensen hebben de Super 7 Engelen en punten al weten te vinden, daar hebben we er al best veel van verkocht. Zo heerlijk als je iets inkoopt waar men dan blij van wordt, hier doen we het toch voor. We gaan onze Braziliaanse vriend vragen of hij er nog meer voor ons heeft als we januari naar Tucson gaan. Maar gelukkig zijn we nog niet uitverkocht hoor. We hebben van deze krachtige steen ook trommelstenen en prachtige hangers gezet in Sterling Silver.

Super 7

Combinatiesteen met een zeer hoge vibratie die bestaat uit bergkristal, amethist, rookkwarts, rutiel, goethiet, lepidokrokiet en cacoxeniet, die verbonden is met de hoogste bronnen van leiding en inspiratie. Deze steen troost en voedt en opent alle spirituele gaven. Hij ondersteunt en verhoogt de vibratie van alle andere kristallen. De steen zuivert, schenkt evenwicht, geeft energie aan alle chakra’s en aura’s en stemt ze af op de verfijndste vibraties. Deze krachtige steen helpt bij fysieke genezing en brengt de ziel weer in contact met het goddelijke. Het kleinste exemplaar bevat de vibratie van het geheel, ongeacht of alle mineralen erin aanwezig zijn. Hij helpt ons herinneren dat we allen deel uitmaken van het geheel. Op het spirituele vlak is deze steen met hoge vibratie een spirituele krachtcentrale met buitengewone helderheid. Naar verluidt verschuift hij het vibratieniveau van de planeet en alles erop en laat ons kennismaken met het tijdperk van waterman. Het is heerlijk om met dit kristal te mediteren. Emotioneel is dit een troostend en voedend kristal. De steen is heel nuttig om het lichaam te harmoniseren. Hij stimuleert de natuurlijke genezing van het lichaam en heelt het cellulair geheugen. Hij ondersteund het immuunsysteem, huid en botten.    

We hebben ook de speciale Lake Superior Sodaliet in de winkel. Bij een vriend in Duitsland hebben we een aantal exemplaren gekocht, hij mag ze Yooperliet noemen, omdat hij ze bij de Amerikaan gekocht heeft die deze naam geregistreerd heeft. Wij hebben er in Denver gekocht bij iemand anders die in Michigan woont en die ze ook gevonden heeft, maar dan moeten we ze Lake Superior Sodaliet noemen. Wat een gedoe toch allemaal, maar we hoorden dat als we deze Yooperliet noemen, dat we dan een flinke boete zouden krijgen. Nu dan hebben we beide in de winkel. Ze komen allebei van dezelfde oevers van Lake Superior in Michigan.

Lake Superior Sodaliet of Yooperliet

Dit zijn kiezels die in 2017 voor het eerst gevonden zijn op de oevers van Lake Superior in Michigan. Onder UV licht zie je gouden vlekjes op de stenen verschijnen, dit komt door fluoriserend Sodaliet. Deze heeft een zeer fijne vibratie terwijl hij ook krachtig met de aarde verbonden is. Het is een steen die kracht en troost geeft en je helpt door te gaan na een moeilijke situatie. Hij snijdt banden op de verfijnde chakraniveaus door. Deze steen verenigt intuïtie met logica en heeft toegang tot de hogere geest en verbindt deze met het fysieke. Deze helpt bij faalangst, vergroot je zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen Hij stimuleert de pijnappelklier en verdiept meditatie. Hij helpt je te transformeren en maakt je bewust van je kwaliteiten, hij helpt je tevens vreugde en vrijheid te ervaren. Psychisch helpt de steen je situaties waarin je je bevindt beter te begrijpen, je schaduwkanten te accepteren en het nut van deze ervaringen in te zien. Hij verlicht angsten, fobieën, schuldgevoelens en helpt je soepeler te worden. De steen zorgt dat je trouw aan jezelf en je overtuigingen blijft, maar dat je tevens open staat voor nieuwe mogelijkheden, hij schept ruimte voor nieuwe inzichten. Hij werkt beschermend tegen Electro smog. De steen ondersteunt de stofwisseling, het lymfestelsel en het immuunsysteem. Ook goed voor de keel, stembanden en het strottenhoofd. Helpt bij slapeloosheid, de spijsvertering en de bloeddruk. Geeft kracht aan botten, tanden, kiezen en spieren. Mensen die last hebben van evenwichtsstoornis, flauwvallen of hyperventilatie kunnen verbetering ervaren.

Veel mensen in de winkel vertelden hoe blij ze waren dat we weer Healeriet brokjes hebben kunnen inkopen. Wat een heerlijke energie hebben deze ruwe steentjes uit Amerika en zo fijn dat ze zo betaalbaar zijn. De eerste keer, jaren geleden hebben we ze bij Robert Simmons ingekocht, maar toen waren ze 10x zo duur en dan is het zo fijn om ze super betaalbaar te kunnen inkopen en heel veel mensen blij met de steen te maken. Toen ze net in de winkel lagen kwam er een lieve klant binnen die dol op deze steen is, zij wist niet dat ze er waren en had een aantal stenen voor een worskhop nodig, ze was al aan het zoeken naar een vervanger voor Healeriet. Wat was ze blij toen wij zeiden dat deze er weer was. Heerlijk als mensen net zo blij van stenen worden als wij.

Healeriet

Deze prachtige lime groene steen is een nieuw ontdekte steen uit het Noordwesten van Amerika. Ze zijn gevonden in een afgelegen berggebied en met de hand uit de aarde gehaald. Als je de steen vasthoudt voel je zijn zachte energie. Healeriet is een krachtige healingssteen die op verschillende lagen werkt en die je chakra’s en meridianen weer uitlijnt. Hij werkt zowel in het fysieke lichaam als in de lichtlichamen en geeft je een heel goed en vredig gevoel. Hij resoneert krachtig met het hartchakra, de zonnevlecht en het 3e oog chakra. Healeriet verhoogt de trilling van je energieveld. Dit is een hele fijne steen voor healers, omdat hij een krachtige bondgenoot is. Hij geeft energie aan je vloeibare kristallen- lichtlichaam en revitaliseert op cellulair niveau. Healeriet brengt je cellen en je innerlijke systemen met elkaar in harmonie en lijnt ze uit met je Goddelijke Blauwdruk, waardoor je lichaam in perfecte balans kan komen. Op emotioneel niveau brengt hij vreugde, intimiteit en bewust te leven vanuit je hart. Hij optimaliseert je emotionele staat. Perfecte steen voor iedereen die oude pijnen en trauma’s wil helen, ook de onbewuste uit vorige levens. Healeriet helpt je dingen uit vorige levens herinneren en te leren van oude lessen en ook om oude patronen te doorbreken. Het is één van de meest zachte, heel-makende en balancerende energie stenen die er zijn. Hij helpt zodat er een verschuiving in je bewustzijn kan plaatsvinden. Op spiritueel niveau is het een steen van planetaire heling. Leg hem op plaatsen op Moeder Aarde waar trauma’s van oorlogen of rampen of vervuiling zijn. Healeriet helpt je bewust en ontvankelijk te worden voor de hoge helingsenergieën die in deze tijd naar de aarde gezonden worden. Je moet als mens wel bewust kiezen of je deze energie wilt ontvangen, zo ja, dan zal je spiritueel snel verder groeien. Healeriet werkt via de meridianen en vergroot je Chi of Levenskracht, dit is de reden waardoor de steen zo goed voor je is. Hij kalmeert de zenuwen en verhoogt je vitaliteit en energie en brengt innerlijke harmonie en spiritueel ontwaken. Door te werken met Healeriet kun je je jaren jonger gaan voelen. Hij opent je hart voor ‘Goddelijke Liefde’. Healeriet heeft een speciale verbinding met Shungit die de stroom van energie door de meridianen helpt versterken en je ook helpt om weer jonger te worden.

In de blog die ik in Denver had geschreven vertelde ik dat we bij een bevriende Braziliaan hele bijzondere geslepen kristallen mochten uitzoeken en kopen. In die blog noemde ik ze Amfibool kwartsen, maar toen ik ze ging prijzen zag ik dat ze bijna allemaal de speciale Garden kristallen waren, vaak met ook nog Rutielkwarts erin. We hebben er nu bij Amfibool en bij Rutiel gezet, maar het grootste gedeelte zijn Garden kristallen. Dus wie zich tot deze prachtige stenen geroepen voelt, ze staan onder deze naam. Wat een intense kleuren en energie stralen deze stenen uit Brazilië uit. We hebben kleintjes maar ook een paar grote exemplaren.

Garden Crystal (speciale Lodoliet)

Garden Crystal is een pas gevonden speciale Lodoliet uit Araçuai, Minas Gerais met een zeer hoge vibratie. De naam van dit unieke, zeldzame kristal is heel treffend omdat deze kristallen de energie van het Hof van Eden, het aardse paradijs uitstralen. Ze zijn een hele hoge trilling van Lodoliet en ook de inclusies zijn anders dan de traditionele Lodoliet. In deze komt ook Calciet en bij een groot aantal ook roze Toermalijn voor. Dit zorgt voor de hogere energie en liefde die het kristal laat vibreren. Het kwarts zelf bevat ook een hogere trilling en is te vergelijken met Amfiboolkwarts. Deze bijzondere en magische kristallen uit Brazilië worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen. Deze zeer heldere kristallen met inclusies en zwemen als engelenvleugels verhogen je trilling en versterken je communicatie met Engelen, Lichtwezens en Gidsen, maar ook met de Devische Rijken, de planten en dierenrijken van onze Moeder Aarde. Door in een Garden Crystal te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van de ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven. Deze kristallen hebben een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong, ook hebben ze een zeer vriendelijke en kalmerende energie. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je 3e oog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, anderen aarden, lossen negativiteit op en beschermen je aura. Fysiek zijn het krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die de vochthuishouding in evenwicht houden. Ook goed voor de spijsvertering. Ze zuiveren chemische gifstoffen en andere vervuilingen in het lichaam.

Al jaren verkopen wij Stellar Beam Calciet, maar de laatste jaren kwamen we er steeds minder tegen. We voelden ons heel gelukkig dat we er nu weer tegen kwamen. Deze kristallen hebben zo’n hoge vibratie en stralen zo’n krachtig gouden licht uit dat ze echte zonnetjes in de winkel zijn. Een soort buitenaardse zonnen die de energie van Sirius bevatten en die meehelpen onze ruimte in een hoog licht te zetten en te zuiveren. De grotere exemplaren zijn heel fijn om in een huis, praktijk of groepsruimte te plaatsen. We hebben er deze keer een aantal kleinere exemplaren van kunnen kopen. Ze zijn glashelder en deze kleinere zijn heel fijn om vast te houden en mee te mediteren, of mee te healen, het zijn instrumenten waar mensen etherische chirurgie mee kunnen doen, omdat hun energie als een laser werkt. 

Stellar Beam Calciet

Deze calciet wordt zo genoemd vanwege zijn multi- en interdimensionale eigenschappen en vermeende vermogen om contact met ruimteschepen en buitenaardse wezens te leggen. Op spiritueel niveau opent deze steen de hogere chakra’s en maakt afstemming mogelijk op goddelijke energie, hogere leiding en verhoogde bewustzijnsniveaus. Hij neemt je mee naar het hart van Alles Wat Is en helpt je te herinneren wat er gebeurt, zodat je spiritueel sneller kunt groeien. Hij vergemakkelijkt innerlijke reizen via doorgangen van heilige geometrische vormen, waardoor je toegang kunt krijgen tot de Akasha kronieken en andere, waar je spirituele geheimen kunt vinden ut oude beschavingen zoals Atlantis en Egypte (met zijn verbinding met Sirius).  Op het psychische vlak helpt hij oude patronen te doorbreken, inclusief spirituele overtuigingen of paden die je doel niet meer dienen. Hij helpt je het doel van je ziel en je leven te achterhalen. Hij haalt wijsheid en vaardigheden uit het verre verleden naar voren en stemt af op je zielengroep. Emotioneel helpt hij je in wederzijdse liefde, verlangen en tederheid onder te dompelen.  Het is een ideale beschermsteen, omdat hij als versterker en zuiveraar van energie reinigt hij al het negatieve dat je tijdens een spirituele reis of healingswerk hebt opgepakt. Stellar Beam calcieten zijn geweldige stenen voor psychische chirurgie, ze hebben een laserachtige precisie, waardoor heel nauwkeurig blokkades, entiteiten of andere verdichtingen in de aura kunnen worden verwijderd. Ze kunnen de etherische blauwdruk herstructureren en helen, om inbreuk te herstellen door toedoen van operatief ingrijpen. Letsel, verwijdering van een lichaamsdeel of een andere schending van de energetische blauwdruk van het lichaam. Dit kristal is een van de krachtigste middelen om een goud-wit licht op te roepen. De steen vult je aura en de ruimte om je heen met licht van een hoge frequentie, waardoor negatieve energie of gedachtevormen verdwijnen.

Als laatste in deze blog willen we vermelden dat we alles van de heerlijke Avaloniet uit Turkije nu in de winkel hebben. Dit is een blauwe Chalcedoon zonder de witte strepen die een magische energie en glans bevat verbonden met mystieke domeinen zoals Avalon en de energie van Merlijn. Ze nemen je mee op reis naar blauwe werelden en planeten zoals de Pleiaden, maar ook de wereld van de dieren van de zee. Deze steen werkt krachtig op je keelchakra waar deze blokkades helpt te helen en verdriet te verzachten. We hebben er nu trommelstenen en hartjes van, maar ook Draken en kleine schedeltjes. Als laatste hebben we er bij de mijneigenaar ook nog een aantal half gepolijste knolletjes van gekocht. In deze knolvorm worden de stenen gevonden. Dus de ronde energie die je voelt, dat is ook het natuurlijke uiterlijk van de steen. Een paar hebben we op een messing standaardje. Een aantal draakjes en schedeltjes staan ook al op de webshop.

Avaloniet (blauwe Chalcedoon)

Biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. Je maakt contact met elfen, feeën en deva’s en dus met oude magie, zoals in Avalon in de tijd van Koning Arthur en Merlijn. Dit kristal opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten. Je komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres) Avaloniet helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachtepatronen. Blauwe chalcedoon is een steen met grote helende eigenschappen en zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Hij is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Deze mystieke steen stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goed bij mensen die zich onbegrepen voelen. Dit is een steen die ondersteunt en voedt en woede, infecties en ontstekingen neutraliseert. Hij helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden zowel uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Deze steen lost oude patronen van onderdrukking op en moedigt een nieuwe manier van uiten aan. Bij alles op het gebied van de keel, keelontsteking, angina, verkoudheid, praten, slikken, emotie, verdriet kan deze steen uitkomst bieden. Ook goed voor de botopbouw, versterkt tanden en kiezen, maar ook bij reuma achtige pijnen. Ook goed bij problemen met de schouders en nek, een slecht werkende schildklier en het lymfestelsel. Werkt koortsverlagend en verwijdert blokkades in het zenuwstelsel. Bij genezing met geluid helpt deze steen te focussen en richt geluid naar de juiste plaats. Hij helpt je in het Nu te zijn. 

Dat was het weer voor deze blog. Als er weer nieuws te melden is dan zullen we weer een nieuwe blog schrijven. Nikki en Cyrille plaatsen regelmatig een berichtje op facebook als er weer een nieuwe steen in de winkel ligt, dat werkt heel snel. Een blog schrijven gaat wat meer tijd in zitten en is meer een overzicht.

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

12 en 13 oktober (zaterdag en Zondag)

18, 19 en 20 oktober (vrijdag, zaterdag en Zondag)

26 en 27 oktober (zaterdag en Zondag)

2 en 3 november gesloten (winkel wordt opnieuw ingericht na inkoopreis)

8, 9 en 10 november (vrijdag, zaterdag en Zondag)

16 en 17 november (zaterdag en Zondag)

Menu