Weer een jaar voorbij!

Joan

Het jaar is al bijna weer voorbij, wat is de tijd toch weer snel omgevlogen. Ook voor ons was het een bewogen jaar waarin veel veranderingen hebben plaats gevonden. Veranderingen zijn groei, soms doet groeien pijn en soms geeft het heel veel vreugde. Dit is zo de aarde, de prachtige blauwe planeet van dualiteit. Onze Moeder die ons zoveel geeft en waar veelal zo slecht voor gezorgd wordt. Maar gelukkig je ziet meer en meer bewustzijn ontstaan, meer mensen gaan beseffen dat als wij nog voor lange tijd van haar willen genieten, dat we ook respectvol met haar dienen om te gaan. In de winkel horen we vaak hoe frustrerend mensen het vinden hoe de politiek hier mee omgaat en hoeveel corruptie er is, maar wij kijken hier eigenlijk niet echt meer naar, al die negatieve berichtgevingen. Ze maken alleen maar verdrietig en verdriet is geen positieve energie. Wij geloven er heel sterk in om te beginnen bij jezelf, creëer je eigen paradijs op aarde. Leef je leven vanuit jouw liefde, loop het pad dat je vreugde geeft en als veel mensen zo gaan leven verandert je omgeving vanzelf.

Dit merken wij heel erg in de winkel. We voelen ons heel erg gelukkig dat we zoveel lieve mensen in Heerle ontmoeten, dat de winkel een plaats is waar de trilling zo fijn is, dat iedereen die daar komt voelt dat hij of zij op deze plek zichzelf kan zijn. De ene klant komt alleen een cadeautje voor iemand kopen, de ander zoekt iets voor zichzelf of komt zich laven aan de energie en komt weer even tot rust. We horen mensen dit vaak tegen ons zeggen, dat ze zich weer zo prettig voelen na een bezoekje aan de winkel. Ook zo fijn dat we veel mensen geregeld terugzien en dat het soms bijna een feestje lijkt waar je allemaal lieve vrienden voor hebt uitgenodigd. Het is ook een plek waar veel prachtige gesprekken vol lief en leed gedeeld kunnen worden. Deze ontstaan spontaan, tussen ons en de klanten of mensen onderling als ze aan tafel zitten met een kopje koffie of thee. We horen vaak dat mensen zich onbegrepen voelen in hun dagelijkse leven, dat hun familie, partner, omgeving of mensen op hun werk ze vreemd vinden, niet begrijpen. Dit kan heel eenzaam voelen. Ook denken mensen wel eens dat ze niet helemaal normaal zijn, omdat de buitenwereld zo anders is. Zelf merk ik dat de meeste mensen die onze winkel bezoeken erg gevoelig zijn, wat men tegenwoordig het etiket HSP geeft, op aarde houdt men de laatste jaren erg van labeltjes, eerst hadden we het jaren over ADHD, nu dus HSP. We zijn gewoon allemaal anders, de ene mens heeft een hoog IQ de ander een hoog EQ. Veel mensen die de winkel bezoeken zijn meestal het laatste. Een voordeeltje van de labels is dat als je de eigenschappen leest die bij een etiketje horen je soms denkt, jeetje dit slaat op mij. Dan weet je dat meer mensen hier ‘last’ van hebben en dat geeft vaak weer rust. Nu onze winkel is vaak vol met HSPers ofwel Hoog Sensitieve Personen. Eigenlijk is het toch prachtig dat je veel voelt, dat je niet meer afgestompt bent. Alle prikkels om je heen kunnen veel voor je zijn, maar het mooie is dat je veel meer dimensies om je heen waarneemt, zoveel moois ervaart, waar veel mensen aan voorbij lopen en eigenlijk is deze gevoeligheid normaal als we naar een hogere trilling gaan. En dat is toch wat we heel graag willen. Kristallen helpen ons op dit pad, helpen ons om onze trilling te verhogen, maar ook om blokkades op te heffen en om geaard te blijven. Ook beschermen sommige soorten je aura en andere beschermen je tegen negativiteit. Het zijn echte vrienden verbonden met de aarde en andere dimensies.

Ons maakt heel dankbaar dat wij op deze plek mogen wonen en werken, omringt door natuur en de beestjes, en dat niet alleen wij, maar ook onze klanten hiervan kunnen meegenieten. Dat we hier met zijn allen een plekje hebben gecreëerd waar iedereen zichzelf kan zijn en zich begrepen voelt. Dat er prachtige uitwisselingen plaatsvinden die ons allemaal weer verder brengen op ons pad. Zo prachtig ook om te zien als mensen binnen komen, de ene persoon komt binnen nog met aarzelende stapjes, onzeker over hoe moet ik nu een kristal kiezen en doe ik het wel goed, de ander vol zelfvertrouwen, omdat deze mens al langer het spirituele pad bewandelt of al weet hoe kristallen te kiezen. Wat een cadeau dat wij dit werk mogen doen, dat wij prachtige kristallen mogen inkopen en ze weer zien vertrekken naar hen die zich geroepen voelen door de pure, liefdevolle energie van de kristallen. Ook om te zien hoe er dan een match plaatsvindt, de vreugde of ontroering te mogen zien als hij of zij het kristal vindt die voor dit moment in de evolutie zo bij hun past.

Terwijl ik deze blog aan het typen ben heb ik nog geen enkel idee welke stenen er nu gaan komen, alles wat we nieuw hebben ingekocht hebben we al vermeld. Dus ga ik maar achter de computer zitten, ben leeg in mijn hoofd en zie wel welke zich gaan melden. Eigenlijk is deze hele blog ontstaan vanuit de leegte. Dit is voor mij persoonlijk ook een thema waar ik me nu bevind. In mijn werk, in de winkel, ben ik altijd leeg en als een kind zie ik wat er gebeurt en wat er ontstaat, maar privé ben ik een regelaar, ben ik in controle, denk over alles na, beleef diepe innerlijke processen en analyseer alles wat er gebeurt. Nu ben ik op een punt aangeland om ook hierin leeg te worden. Gewoon te leven en te zien wat er op mijn pad komt, vooral te vertrouwen, want door de controle te houden en alles te analyseren, in hokjes te plaatsen, getuigd van niet te vertrouwen, al is het nog op zo’n subtiel niveau. Het leven dwingt mij om te gaan leven vanuit de leegte, vanuit mijn hart en vol vertrouwen mijn pad te lopen. Alleen dan kan er magie in je leven plaatsvinden. Ik weet het allemaal, maar wat heb ik lang geworsteld om zo te leven. Ik loop nu baby stapjes op dit nieuwe pad. Soms kan ik de vrijheid hiervan zo voelen, dat maakt dan zo intens gelukkig, soms word ik overmand door angst en twijfels en wil dan weer de controle overnemen, weer alles overdenken. Maar deze blog heeft me weer een stukje verder gebracht, heeft me geleerd dat er een mooi verhaal kan ontstaan vanuit totale leegte en dat is heel fijn.

De stenen die zich aandienen zijn vooral stenen van ‘licht’. Mooi, want Kerstmis is toch eigenlijk een feest van het Licht. Van de eerste hebben we twee soorten, de ene is gevonden in Mexico, de andere in Italië.

Elestiaal Lightkeeper (Vensterkwarts)

Deze bijzondere kristallen uit Mexico en uit Italië voelen als een kruising tussen Elestiaalkwarts en Herkimer Diamond. Ze stralen genezend licht uit en verbinden verschillende dimensies, tijden en niveaus van bewustzijn met elkaar. Deze kristallen zenden vibraties uit die ons doen herinneren en weer verbinden met de innerlijke wereld van de ziel. Dit is één van de krachtige kristallen om bewust naar de hogere Engelenwerelden te reizen. Door deze verbinding kun je via hen kosmische liefde ontvangen die iedere cel in je lichaam kan vullen met gezondheid en plezier. Het zijn interdimensionale kristallen die dromen stimuleren en de deuren naar de hogere werelden openen. Je kunt ze zien als gestold spiritueel licht. Tijdens meditatie met dit kristal helpt het je bewustzijn en je lichtlichaam te vergroten. Je kunt hierdoor makkelijker de aanwezigheid van Engelen voelen, beelden van hen krijgen of met hen communiceren. Je kunt ook beelden van overleden geliefden krijgen. Voor healers of spirituele zelf heling is dit kristal zeer geschikt, het brengt licht in het meridiaan systeem en als een cliënt tijdens een sessie twee kristallen in de handen houdt, zal het licht via de handen het hele lichaam vullen. De chakra’s worden gereinigd en geblokkeerde meridianen kunnen weer doorstromen. Je kunt ze ook direct op de plek van een blokkade leggen. Heerlijk om mee te slapen, je zult heldere dromen krijgen die je kunt veranderen op de manier die jij wilt. Ze helpen je ook om ‘s nachts uit je lichaam te treden. Als je een Elestiaal Lightkeeper naast ieder oog houdt, terwijl je naar een ander persoon kijkt, een soort staart, dan kun je als het ware het lichaam af-scannen en onbalans in het lichaam bespeuren. Dit kristal help ook verstoorde patronen en emoties te genezen. Het geeft inzicht in vorige levens en helpt bij verslavingen, obsessie en dwangimpulsen. De natuurlijk gevormde vensters binnen dit kristal symboliseren een reis door het innerlijk voor inzicht en meditatie.

Van de tweede steen die zich aandient hebben we niet veel exemplaren meer. We hopen dat we deze op onze volgende inkoopreis eind januari naar de beurs in Tucson weer zullen tegenkomen. We weten nu waar de handelaar uit Uruguay zich in Tucson bevindt, nu alleen maar hopen dat hij weer nieuwe exemplaren mee naar de beurs neemt. In Denver hadden we alle mooie exemplaren al meegenomen, maar die zijn nu bijna allemaal al verkocht.

Inner Light Crystal Sfere

Inner Light Crystal Sferes, zijn witte/heldere of Amethist-kwartsbollen soms met Chloriet en veelal met Agaat die een hoge vibratie hebben. Allen bevatten holtes met drusy kristalletjes erin. Ze worden Inner Light Crystal genoemd omdat ze een krachtig innerlijk licht bezitten en dit uitstralen in hun omgeving. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze hebben ook een hele hoge vibratie. Als je de bollen vasthoudt voel je hun energie als snelle pulsaties die toenemen en intenser worden naarmate je de bol langer vasthoudt. Ze activeren je kruin-, zielensterchakra en 3eoog en stimuleren visioenen en laten je achter de sluier zien. Ze verhogen je ontvankelijkheid voor de stralen van het Celestiale Vuur, het Hemelse Licht, dat op dit moment naar de aarde komt en ze helpen je om “Levend Licht” te worden. Iedere bol is een uniek wezen van eenzelfde familie van krachtig licht. Ze hebben heel veel kracht, maar werken alleen positief. Je kunt ze programmeren voor helingwerk. Ze wuiven beperkingen weg, openen je bewustzijn en maken interdimensionale reizen mogelijk. Ze bezitten een krachtig innerlijk licht die ze naar je spiegelen, waardoor ze je helpen je om je eigen prachtige licht te zien, het goddelijke wezen dat je bent weer te herkennen en je licht op aarde uit te stralen.

Lemurians zijn prachtige Bergkristalpunten verbonden met de energie van Lemurië. In de winkel hebben we heel veel verschillende Lemurians. In allerlei maten en kleuren en uit verschillende landen. Er is er altijd wel een die met jou resoneert.

Inner Source Lemurian

Inner Source Lemurian is een spirituele naam gegeven aan een nieuw gevonden prachtige Lemurian uit Goias Brazilië. Ze zijn zo helder, transparant, sommige met een gouden, anderen met een meer roze gloed. Hun trilling is heel erg hoog, maar doordat het kristal zoveel liefde bevat zal het de energie doseren voor wat jij of je cliënt aankan, tevens bevat dit unieke kristal hoge bio scalaire golven die heling op alle niveaus tegelijk teweegbrengen. Een bio scalaire golf is een statische energie die ontstaat als twee elektromagnetische velden vanuit verschillende hoeken op elkaar inwerken en elkaar neutraliseren, dit heeft direct effect op celweefsel op microscopisch niveau, waardoor een helende balans ontstaat. De Inner Source Lemurian is ook verbonden met de aarde, dus ideaal als verbindingsinstrument tussen jou en je oorspronkelijke wezen die zich in de kosmos bevindt, maar ook met alle wezens van Licht die zich daar bevinden. Hij verbindt je met je oorsprong, die zich in jou bevindt maar ook met de delen van jou die zich in andere werelden en andere stelsels bevinden. Deze Lemurische Laser vol met prachtige ribbels en coderingen is krachtig en zacht tegelijk. De energie komt direct en liefdevol, zonder ruis, zonder barrières bij jou of je cliënt binnen. De ribbels vol coderingen hebben zachte rondingen. Je voelt de energie van de Inner Source Lemurian door je heen golven, als een kundalini slang omhoog en omlaag. Dit Nieuwe Tijdskristal helpt je snel en met gemak bij je kern te komen. Het helpt je om in totale helderheid te komen, je te focussen op je doel hier op aarde. Hij lasert direct maar op een zachte, liefdevolle manier naar jouw kern of naar het deel in jou wat aandacht nodig heeft. Je golft met de energie van de steen mee, gaat mee op reis. Dit unieke kristal voelt heel vrouwelijk aan, maar heeft de daadkracht van het mannelijke, het is in totale balans, yin en yang zijn in volmaakte eenheid. Dit bijzondere kristal helpt je trilling te verhogen, blokkades te verwijderen, je energie te laten stromen zoals oorspronkelijk bedoeld is, zonder invloeden van buitenaf, zodat je liefdevol gecentreerd blijft in jouw hart. Dit is een prachtig Nieuwe Tijdskristal dat nu weer gevonden is om ons te helpen op ons pad naar verlichting.

Wat fijn dat zich in het rijtje kristallen ook een Seleniet zich meldt. Seleniet is wel een van de stenen die wij al vanaf het begin van onze carrière in de collectie hebben. Die voor ons een belangrijke rol heeft gespeeld in het in contact komen met kristallen met een hoge vibratie. Met als hoogtepunt de unieke Naica Seleniet waarvan wij zoveel exemplaren hebben mogen verspreiden, waardoor er een krachtig raster van licht is ontstaan. Dit ook omdat de stenen allemaal verbonden zijn met de moeder kristallen in de Cave of Giants. Toen de grotten waar de kleinere Naica’s gevonden werden weer onder water kwamen te staan kwam er maar 1 seizoen een andere Seleniet boven de aarde en dit was de heldere Seleniet uit Chihuahua, Mexico. Dit is een eenmalige vondst geweest.

Glasheldere Seleniet uit Chihuahua, Mexico

Glasheldere Seleniet uit chihuahua, Mexico is een nieuw ontdekte steen uit hetzelfde gebied als waar de magische Naica Selenieten vandaan komen. Ze bestaan uit kleine clustertjes met glasheldere Selenietpuntjes/staafjes. Net zoals de Naica’s hebben deze Selenieten de hoogste frequentie van alle Selenietsoorten. De trilling die ze uitstralen is niet alleen zeer hoog, maar van deze nieuwe soort ook extreem helder. Ze bezitten een krachtige connectie met andere, hogere dimensies en sterrenstelsels en de bewoners daarvan. Ze openen en activeren je derde oog-, kruin-, zielenster- en kosmische-chakra’s en helpen ons om weer contact te maken met het oorspronkelijke Goddelijke wezen dat wij zijn. Dit gaat verder dan de Engel die wij zijn. In wezen zijn wij creators, zijn wij de wezens die wij eren, alleen beseffen we dat zelf vaak niet. Dus deze unieke bewustzijn verhogende kristallen helpen ons weer om dit te herinneren. Wij zijn hier geïncarneerd om nog een laatste transformatie te doorlopen en dan kunnen we weer totaal vrij zijn. Deze Selenieten helpen je bewustzijn te verhogen naar de hoogste bewustzijnsvorm. Omdat deze kristallen heel snel contact maken met het Zielensterchakra, die zich boven het kruinchakra bevindt, helpen ze je Hogere Zelf of Hoger Bewustzijn in je bewustzijn van alle dag te brengen. Dit kun je ervaren als een stroom van wit licht wat via je kruinchakra in je lichaam stroomt en wat een heel vredig gevoel geeft. Als je met deze Seleniet mediteert helpt hij bij het balanceren van je beide hersenhelften. Als deze weer in balans zijn en weer verbonden met het hart, waar deze Seleniet voor zorgt, dan zullen we nooit meer afgescheidenheid ervaren. Door alleen al naar deze Seleniet te kijken kun je spontaan heldere ingevingen doorkrijgen. Ze laten je weer ontwaken, je pure zelf worden. Ze resoneren met alle andere stenen en kristallen en werken met hen samen. Ook deze Selenieten uit Chihuahua zijn sterk verbonden met het element ‘water’ wat voor emoties staat. Door water zijn deze Selenieten ooit ontstaan. Van alle kristallen geven zij het lichaam het snelst energie en brengen je in je gevoel. De plasmawezens die met deze Selenieten verbonden zijn helpen ons op dit pad naar de Hemel, welke zich in ons hart bevindt. Deze kristallen reinigen je aura, je fysieke en etherische lichaam en verwijderen negativiteit. Dit zijn echte Ascensiekristallen die nu gevonden zijn om ons en Moeder Aarde te helpen om ons bewustzijn te verhogen en een Nieuwe Aarde te creëren. Je hoeft deze kristallen nooit te reinigen omdat ze alles wat ze voor je doen transformeren in Licht en Liefde.

Als laatste melden zich nog twee Azeztulieten. De ene helder en de ander zwart, wat een mooie afsluiting. Want het feest van licht vindt plaats in het seizoen van duisternis. Deze zeldzame steen die de energie van ‘het Licht in de Duisternis’ in zich draagt is een prachtige afsluiter van deze blog. Deze steen staat voor transformatie, voor spirituele alchemie.

Satya Mani Azeztuliet (betekend Juweel van de Waarheid) Azeztuliet

Deze zeer zeldzame Azeztulietkwarts uit Zuid India heeft een zeer hoge trilling. Zoals de naam al zegt, dit is een initiatie kristal die voor zuivere spirituele waarheid gaat, dit kristal van verlichting brengt waarheid in ons hart. Hij helpt je te verbinden met het ultieme doel van je levenspad, je roeping. Hij helpt je herinneren dat je deel in de materie maar een klein onderdeel van je totale Goddelijke zelf is. Hij leert ons dus dat we verbonden zijn met alles en iedereen. Zo’n ontwaken kan inspireren om als mens te gaan leven als dit Goddelijke wezen dat we zijn. Als Lichtwerker vol liefde en overgave in al onze menselijke relaties en activiteiten uit te stralen. Het is een kristal van verlichting die sterk verbonden is met het hart, het centrum van waarheid, compassie en oordeelloosheid. De Satya Mani verbindt alle hogere chakra’s met die van het hart en is uitermate geschikt om mee te channelen omdat dit ermee heel zuiver gebeurt. Dit is een kristal van licht dat het pure witte licht via het hart het bewustzijn van het vloeibare kristallen lichaam vult en daarmee alle cellen, organen en chakra’s. De streek waar dit kristal gevonden wordt, het Satya Loka gebergte waar ook de heldere Azeztuliet vandaan komt is al duizenden jaren een heilige plek met een zeer hoog spiritueel bewustzijn waar veel verlicht Indiase Meesters vandaan komen. Deze kwarts draagt al deze kwaliteiten in zich en resoneert krachtig met de hogere spirituele werelden, zoals die van de Engelen en de opgestegen Meesters. Dit is een van de krachtigste kristallen om mee te manifesteren om in de stof al onze wensen te uit te laten komen. Zorg dat je intentie altijd zuiver en vol liefde is, dan kun je de hemel op aarde voor je zelf en ieder levend wezen scheppen.

Zwarte Azeztuliet

Zwarte Azeztuliet is een combinatie van Kwarts en Calsiet die gevonden is in Vermont, Amerika. Heel vaak wordt de steen samen gevonden met de witte Azeztuliet. De steen draagt de energie van “het Licht in de Duisternis” in zich. Het is een krachtige katalysator voor spirituele transformatie, hij helpt je om door belangrijke transformatieprocessen heen te gaan. Zwarte Azeztuliet geeft een spirituele bescherming tegen allerlei vormen van negativiteit of entiteiten. Ook helpt het beperkende, moeilijke karmische patronen op te lossen. Zwarte Azeztuliet vult je lichaam en energieveld met een enorm krachtig spiritueel licht, een licht dat te krachtig is om met je ogen te zien, maar die wel in je hart gevoeld kan worden. Het licht wat deze steen in zich draagt heeft de potentie van het licht van de ‘leegte’ the Void, die ontstond juist voordat het Universum gecreëerd werd. Het is een Steen van de Midnight Sun, de bron van hoop en licht in tijden van innerlijke duisternis. De steen is verbonden met het enorme zwarte gat in het centrum van ons melkwegstelsel en staat voor wat men het ‘zero point’ of nulpuntveld noemt, de plek waar de wetten van het Universum vloeibaar en veranderlijk zijn. Dit maakt de steen een zeer krachtige katalysator voor spirituele transformatie. Als je je afstemt op Zwarte Azeztuliet dan kan je letterlijk alles van jezelf en je omgeving veranderen. Het is een krachtige, magische steen die Licht en Kracht in je energiesysteem brengt en je toestaat om in te pluggen in het reservoir van oneindige spirituele kracht. Zwarte Azeztuliet zuivert je lichaam en energieveld van negativiteit, aanhechtingen, implantaten, psychische parasieten en karmische patronen die niet meer hoeven. Ook geeft de steen bescherming aan healers. Zwarte Azeztuliet helpt ook bij het helen van emotionele wonden, zelfs als die zijn ontstaan in vorige levens. Alchemisch is Zwarte Azeztuliet verbonden met het zwarte aspect van de Philosophers Stone, de bron van transformatie, heling en onsterfelijkheid. De kracht van Zwarte Azeztuliet neemt toe tijdens nieuwe maan of tijdens eclipsen. 

  

Wij willen iedereen die onze winkel de afgelopen jaren heeft bezocht vanuit heel ons hart bedanken, de ene van dichtbij komende, de ander van heinde en ver uit Nederland en België of zelfs vanuit andere landen. Ook willen we de mensen bedanken die ons het vertrouwen hebben gegeven en de stenen via de webshop hebben gekocht. We hopen nog vele jaren hiervan te mogen genieten en te mogen uitwisselen met iedereen die zich geroepen voelt naar deze heerlijke plek in Heerle te komen. Dat we nog heel veel vreugde van herkenning mogen ervaren, de liefde van de kristallen met elkaar mogen delen en in energie met zijn allen een paradijs op aarde mogen creëren.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een liefdevol en gezond 2019 toe. 

Wim, Cyrille, Nikki en Joan

 

Agenda (winkel van 10.00 tot 17.00 uur geopend)

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december

Zaterdag 5 en zondag 6 januari

Zaterdag 12 en zondag 13 januari

Zaterdag 19 en zondag 20 januari

Zaterdag 26 en zondag 27 januari (Nikki zal dan met haar tweelingzus Laura en andere hulp de winkel openen, wij zijn dan in Tucson)

Zaterdag 9 en zondag 10 februari

 

Menu