Winkel 3 dagen in de week open.

Joan

Zo heerlijk om onze Belgische klanten weer te verwelkomen in de winkel. Het enthousiasme dat ze weer de grens over mogen en ons mogen bezoeken is zo leuk om te ervaren. Net of we met zijn allen op een superleuk feest zijn. We vonden onze vrijheid zo normaal dat we daardoor vaak niet beseften wat het is om dit niet meer te hebben. Door de strengere lockdown in België hebben zij dit nog meer ervaren dan wij in Nederland. Het is ieder weekeinde voor ons genieten in de winkel van de fijne energie die iedereen uitstraalt. We hebben besloten om nu ook iedere vrijdag open te gaan. We zijn dan iedere week op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Kijk alsjeblieft altijd even op de site, want als we weer op inkoopreis naar het buitenland gaan en na een hele grote inkoop de hele winkel weer gaan reorganiseren, schoonmaken en opnieuw inrichten, dan zullen we een weekeinde gesloten zijn.

In deze blog wil ik ook nog twee trommelstenen noemen die al wel een tijdje op de site staan, maar nog niet in een blog vermeld zijn geweest. Dit is de Fossiel Jaspis en de Grand Canyon Wonderstone. Het zijn trommelstenen die door onze vriend in Duitsland ruw gekocht zijn en die hij zelf getrommeld heeft. Als deze uitverkocht zijn, dan kunnen we helaas geen nieuwe ervan kopen. Maar heerlijk om ze in de winkel te hebben, omdat ze unieke eigenschappen bevatten die veel van ons kunnen gebruiken. Het mooie en toch altijd weer bijzondere is, dat deze stenen die nu op ons pad komen, voor velen, die nu door de ‘Corona’ energie door diepe transformatieprocessen gaan, een vriendje en hulpmiddel kunnen zijn. Stenen en kristallen helpen ons om nog meer onszelf te worden, om meer in balans te komen en los te laten wat ons hoogste goed niet meer dient, waardoor we gelukkiger in het leven kunnen staan. 

Fossiel Jaspis uit India

Deze bijzondere Jaspis communiceert met alle mineralen in je lichaam. Hij werkt als brandstof, zoekt je lichaam af naar je tekorten en vult deze dan energetisch aan. Heel veel mensen ervaren stress en zijn door zware processen heen gegaan of zitten daar nog in, waardoor het zenuwstelsel in veel gevallen overprikkeld is en niet meer helemaal goed functioneert en het lichaam lichamelijk of geestelijk uitgeput is. Deze Fossiel Jaspis helpt de balans weer te herstellen. Een ‘heel’ lichaam is mooi in balans en herstelt zichzelf, heeft een krachtig zelf-genezend vermogen. Fossiel Jaspis moedigt heling op cellulair niveau aan. Deze Jaspis ondersteunt je in zware tijden om weer in balans te komen. Fossiel Jaspis beschermt en helpt negatieve energie te verwijderen. Deze aardende steen helpt ook de chakra’s en aura te reinigen en in balans te brengen. Het is steen van vastberadenheid die je moed geeft om moeilijke problemen aan te pakken. Hij werkt krachtig op de onderste chakra’s en is ook een goede steen voor vrouwen die borstvoeding geven. Het is een liefdevolle steen die vreugde en een gevoel van vriendschap geeft in een eenzaam hart. Fossiel Jaspis helpt je ‘los te laten wat niet meer dient’ en ondersteunt je om jouw doel op aarde te bereiken. Hij helpt je om meer in je kracht te gaan staan en te leven wat jouw hoogste goed dient en wat je vreugde geeft.

Grand Canyon Wonder Stone

Deze steen is gevonden in de Grand Canyon, Amerika wat in het Engels United States wordt genoemd. De steen zegt letterlijk: verenigde staten, ofwel staten van bewustzijn weer verenigen. Ook is de steen verbonden met de elementen water en vuur. De Grand Canyon is een krachtige plek, waar een rivier doorheen stroomt, dit is het krachtige water element in de steen, maar ook is daar een plek wat de Vallei van Vuur genoemd wordt. De Grand Canyon is een krachtplaats die uitlijnt uit zelfs door de kern van de aarde heen, verbindt uiterste polen. Water slijpt stenen, maar ook onze processen, het vuur verbrand alles wat oud en niet meer nodig is. De energie van de rivier is heel krachtig en helder, de kleur is soms turkoois blauw. Hij leert je mee te stromen in een natuurlijke flow, met heldere intentie. Grand Canyon Wonder Stone brengt kalmte na de storm, processen kunnen heel heftig zijn, net als oergeweld, natuurgeweld, maar daarna komt de stilte, je komt dan in een verenigde staat. De steen laat ook slavernij voelen, dit staat symbolisch voor alles waar wij ons als mens in hebben laten onderdrukken, laten gebruiken, slaaf waren van omstandigheden en waar we nu vrij van kunnen komen, omdat we veel inzichten in processen krijgen. In de Grand Canyon wordt goud gevonden en bevinden zicht grotten met gewijde kennis. De steen zegt: ga op zoek naar je eigen goud, jouw heelheid. De grotten staan ook symbool voor onze dieptes en innerlijke wijsheid. Dit ‘goud’ en deze kennis mag nu naar buiten komen als de tijd rijp is. Deze bijzondere stenen resoneren met dit veld, met dit bewustzijn. Als je heel wordt, kom je bij je eigen schat, begrijp je de Alchemie, het proces van het maken van goud, jouw goud, maar dan zonder slaaf te zijn van je ego, zonder je machteloos te voelen. Grand Canyon Wonder Stone is krachtig verbonden met de onderste chakra’s, maar werkt op verschillende lagen op een aardse manier. Geestelijk kunnen we veel transformeren, maar in de stof, in ons lichaam moeten we het leven. De steen werkt lichamelijk ondersteunend voor de blaas en de nieren en helpt alles in je lichaam beter te laten stromen. Maar ook werkt hij op de longen, het gevoel geen lucht te krijgen en het bevrijden van verdriet en oude overtuigingen en angsten.

Een jaar geleden hadden we kleine Geodes uit Mexico. Deze bleken veel klanten aan te spreken. Het zijn kleine bollen die zijn doorgezaagd en die een fascinerende binnenkant hebben. Ze zijn allemaal anders. Sommige bevatten Amethistskristalletjes, andere Bergkristal of Rookkwarts, met soms prachtig gevormde Calcietjes erin. Andere weer hebben een hele mooie Chalcedoon of Agaat rand. Het zijn prachtige, magische wereldjes op zich. We hebben er niet heel veel van, maar kunnen er toch weer een aantal mensen blij mee maken. Er staan er ook een paar op de ‘webshop Kristallen’.

Kwartsgeode Mexico

Dit zijn kleine bollen die doormidden gezaagd zijn waardoor je de prachtige binnenkant ziet. Je ziet drusy kwartskristallen in verschillende kleuren, variërend van helder kwarts naar Rookkwarts en Amethist. Sommigen hebben een prachtige rand van Agaat of blauw Chalcedoon. In deze mooie kleine wereld bevinden zich vaak Calcietjes, velen in de vorm van een Stellar Beam of Starburst Calciet. Soms bevinden zich binnenin Bariet kristallen of kleine zwarte naaldjes. Ieder kristal is totaal anders, kies het kristal dat met jou resoneert. De vorm van de geode is symbolisch, het is een baarmoeder waar de kristallen veilig in groeien. Maar ook voor ons mensen geven deze kristallen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De energie van de kristallen straalt naar buiten door de open kant, maar blijft toch ook in de beschermde holte. Kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Geodes helpen ook bij het communiceren met kosmische wezens, Engelen en Natuurwezens en assisteren bij astrale reizen. Ze zorgen voor evenwicht, betere gemoedstoestanden en zijn behulpzaam bij meditaties en groepswerk. Kwarts Geodes geven je verbeeldingskracht en creativiteit een boost. Ze helpen je leven in balans te brengen, verminderen stress, depressie, verdriet en angsten, helpen het hele plaatje in situaties te zien en een fijne toekomst te creëren. Kwarts Geodes helpen geblokkeerde energieën te openen en bij het vinden van je innerlijk licht. Deze liefdevolle krachtpatsertjes helpen zelfliefde ontwaken, zuiveren het lichaam en versterken je zelfgenezend vermogen. Het zijn krachtige universele genezers. 

Zoals vaste klanten weten hebben wij Agaat plakken in verschillende maten. Mooie kleine, dunne plakjes, grote dunne plakken op een standaard, maar ook bijzondere, grote, dikke plakken op standaard. Dit zijn echt blikvangers in een interieur. We hoorden van verschillende Brazilianen dat Agaatplakken kostbaarder aan het worden zijn. Nu vonden we ergens een aantal platte dozen met hele mooie kleine Agaat plakjes, deze zijn wel bijna een cm dik. Zulke hebben we nog nooit gehad. De prijs was ook super, omdat het een oude voorraad bleek te zijn. Deze hebben we dus gelijk gekocht. Ze liggen op dit moment in het Pakhuis, omdat we niet genoeg ruimte in de winkel voor ze hebben. Het is de moeite waard om even in het Pakhuis te neuzen wat daar allemaal uitgestald ligt. Alleen de deur even goed sluiten, zodat de poezen niet naar buiten ontsnappen. In het Pakhuis liggen ook de prachtige, grote clusters Tibetaanse, of Sichuan, kwarts en de laatste grotere Unity stone. Maar natuurlijk veel meer mooie, grote stukken die we in onze collectie hebben. Steeds meer mensen die niet op vakantie gaan willen graag een mooi kristal voor in huis of in de tuin, om de energie daar naar een hoger plan te transformeren. Steeds meer mensen voelen de energie van stenen en kristallen en worden daar blij van. Vinden dat hun huis daardoor fijner aanvoelt. En krijgen dan vaak ook bevestiging van vrienden of familie die op bezoek komen. 

Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Ze bevorderd innerlijke rust, zorgt voor een aardse, nuchtere houding en laat je objectief naar zaken kijken. Agaat geeft kracht, geeft psychisch een gevoel van bescherming, zekerheid en veiligheid en helpt innerlijke spanningen op te lossen. Tevens maakt het ons krachtiger tegen invloeden van buitenaf en helpt negatieve energieën te verwijderen en/of transformeren. De steen bevordert een rustige, bespiegelende kijk op het leven en helpt ons om onze zaken op een geconcentreerde en positieve manier af te handelen. Agaat stimuleert een bewuste ‘vertering’ van levenservaringen en leidt tot spirituele volwassenheid. Deze lieve steen bevordert groei, innerlijke stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef. Het is een steen van acceptatie en zelfvertrouwen die helpt om beter te concentreren en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Agaat verzacht innerlijke woede en geeft moed om opnieuw te beginnen. Spiritueel verhoogt Agaat het bewustzijn, verbindt je met de eenheid van het leven en helpt negatieve energieën transformeren. Het is een steen van alle chakra’s maar vooral die van de onderste. Agaat beschermd, reinigt en lijnt de chakra’s uit. Angsten en fobieën worden minder met het dragen van Agaat en vastgeroeste problemen helpt deze doorbreken. In India, Nepal en Tibet werd Agaat beschouwd als een steen die bescherming en fortuin bracht, er werden daar amuletten van de steen gemaakt. Het is een uitstekende steen voor zwangere vrouwen en het ongeboren kind, dit door haar beschermende werking en haar vermogen tot het stimuleren van groei, ook na de bevalling stimuleert Agaat de melkproductie. Agaat helpt bij vruchtbaarheidsproblemen en werkt helend op aandoeningen van de baarmoeder. Goed voor de spijsvertering, de maag, de blaas, de ogen en de baarmoeder. Reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier, verstevigt de bloedvaten en goed bij huidaandoeningen.    

We hebben ook wat getrommelde Vivianiet uit Australië kunnen kopen. Vivianiet komt helaas niet heel veel voor. Vorig jaar hebben we best veel ruwe exemplaren uit Roemenië kunnen inkopen wat ons heel gelukkig maakte. Dit is een krachtige steen met een hoge vibratie, die verbonden is met de energie van Atlantis, Lemurië, Walvissen en Dolfijnen. Het is een steen die diepe vrede en emotionele balans geeft. Jaren geleden hadden we er uit Australië, maar die waren al bijna twee jaar uitverkocht. Nu hebben we het geluk gehad dat we er weer wat van konden inkopen. Het fijne van deze getrommelde exemplaren is dat je ze bij je kunt dragen. We hebben ook nog ruwe exemplaren uit Roemenië. 

Vivianiet uit Victoria Australië

Deze zeldzame prachtige Vivianiet wordt op de oceaanbodem gevormd. Ze worden gevonden omdat er tijdens storm stukken losraken van hun ijzerstenen ankers en aanspoelen op het strand. Deze Vivianiet brengt een verbazingwekkende blauwgroene frequentie in de aura, die resoneert met zowel het aarde- als het waterelement. Ze heeft verbinding met Atlantis en Lemurië en daardoor verbinding met intuïtie, dromen, gevoelens en visionair bewustzijn. De steen verzacht en voedt het etherische lichaam en helpt bij de telepathische communicatie vanuit je hart met dolfijnen en walvissen waarvan gezegd wordt dat het geïncarneerde Lemurianen zijn. Dolfijnen zullen eerder naar je toe komen met hulp van deze steen als je in hun leefgebied bent. Deze kalmerende steen helpt je om in contact te komen met je Gidsen en Beschermengelen. Het is een krachtige helingssteen, ook voor heling op afstand, die met zijn voedende energie een weldaad is voor lichaam en emoties. Ze helpt je om negativiteit uit je gedachten te halen en reinigt je aura omdat ze negatieve energie opheft. Ze helpt realistische doelen te stellen en te bereiken en geeft de kracht om bij tegenslag door te gaan. Ook is de steen behulpzaam bij trauma’s en onbalans. Vivianiet maakt het leven stimulerend en uitdagend i.p.v. saai. Op het 3e oog verscherpt ze je intuïtie en helpt bij multidimensionale reizen. Ze heeft toegang tot het doel van je ziel en helpt je te zien wat voorheen duister was. Ze haalt de sluiers van je ogen weg en maakt echt zien mogelijk. Ook fysiek helpt ze bij allerlei problemen met de ogen. Tijdens meditatie met de steen helpt ze je om je hart te horen spreken en moedigt je aan om te uiten wat er in je speelt. Als je met deze steen resoneert ontstaat er een gevoel van diepe vrede en emotionele balans. Vivianiet helpt je om zorgen los te laten door je hart onder te dompelen in gelukzalig licht, tevens opent en reinigt ze je hartchakra, waardoor je ontvankelijker wordt voor de helende kracht van liefde van anderen en van de Goddelijke Bron. De steen geeft hulpverleners of verzorgers die uitgeput zijn nieuwe inspiratie, laat je hart ontbranden en herinnert je dat achter alles liefde schuilt. Op fysiek niveau stimuleert ze het immuunsysteem, verwijdert hij vrije radicalen en stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Ook kan het herstel na een ziekte versnellen vooral bij het helen van fysieke wonden. Dit is een prachtige steen voor hen die met de energie van de Godin Groene Tara werken. Tara betekent ‘ster’ in het Sanskriet, zij is de Godin van compassie die ons helpt om problemen en obstakels te overkomen. Leg deze steen op een donkere plaats, UV licht maakt de steen donker.

Niet al te lang geleden hebben we vermeld dat we een aantal zakjes met mini steentjes in de winkel hebben. We hadden toen Bergkristal, Amethist, Rozenkwarts, Carneool, Maansteen mix en een steentjes mix ingekocht. We hebben nu ook zakjes met mooie, helderblauwe Aquamarijn mini steentjes in de winkel. Deze mini steentjes zijn ideaal voor mensen die Orgonite voorwerpen, sieraden, of andere vormen van creatieve voorwerpen met kristallen maken. 

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variëteit van Beril. De naam is ontleend aan de Latijnse term voor ‘water van de zee’, volgens oude overleveringen was Aquamarijn de schat van zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten het als talisman om hen te beschermen. Het werd ook gewaardeerd als steen van eeuwige jeugd en geluk. Aquamarijn straalt een bijzonder zachte en liefdevolle en toch heldere energie uit, sterk verbonden met de blauwe galactische straal en verbonden met de dolfijn- en walvisenergieën. Het brengt beweging, speelsheid en wijsheid, maar ook kalmte en verkoeling in allerlei omstandigheden, van opvliegers tot woede. Als steen van het element water brengt het je in contact met je onderbewuste, de spirituele wereld en je diepste emoties. Aquamarijn geeft vrouwen de moed en de helderheid om hun innerlijk weten te uiten en verbetert hun intuïtieve vermogens. Deze fantastische steen is een pad naar communicatie met de Godin in jezelf. Bij mannen verdrijft het emotionele verdoofdheid waardoor ze gemakkelijker hun gevoelens uiten. Ook heel goed voor verlegen kinderen en kinderen die een traumatische situatie hebben meegemaakt. Blauwe Aquamarijn is een van de krachtigste stenen om je keelchakra schoon te maken en te activeren, hij zorgt ook voor verbinding met je oren en innerlijk horen en zorgt dat je gevoeliger wordt voor subtiele energieën. De steen kalmeert en vermindert stress en bestrijdt de neiging te oordelen, hij brengt je in een ontspannen, alerte staat van bewustzijn, waarbij je je volledig gewaar bent van je eigen weten, wijsheid en gevoelens en deze helder en met overtuiging kunt verwoorden. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie en je hoogste waarheid te communiceren en helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen, verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid. 

Groene Aquamarijn heeft alle eigenschappen van de blauwe, maar is wat meer verbonden met het hartchakra. Het stimuleert de energiestroom en communicatie van het hart naar de keel. Het is de steen van loslaten. Helpt je te bevrijden van gehechtheid aan oude patronen, relaties en manieren van leven. Aquamarijn helpt je te werken aan verdriet, want het helpt je gehechtheid aan het lichaam van iemand die je na staat los te laten, maar een positieve verbinding met het spirituele wezen van de ander te behouden. Aquamarijn beschermt de aura en brengt de chakra’s op één lijn. Dankzij de diepe reinigende energie kun je overgangen en veranderingen snel doorlopen, weerstand opzijzetten en je angst voor het onbekende overwinnen. Perfect voor wanneer alle bagage je te zwaar is geworden, hij helpt je bij het loslaten en opruimen. Werkt ondersteunend bij keelpijn, gezwollen klieren, schildklierproblemen en versterkt de reinigende organen. Ondersteunt de ogen, gebit en de maag en goed bij hooikoorts en allergie. 

Als laatste in deze blog willen we laten weten dat we onlangs nog een voor ons nieuwe Jaspis hebben ingekocht. Het steentje heet Regenboog Jaspis en deze bestaat uit allemaal verschillende steentjes met ieder een unieke samenstelling en kleurenpallet. Prachtig dat deze nu op ons pad is gekomen, vooral in deze tijd van een Regenboog maatschappij, waarin alles en iedereen zichzelf mag gaan zijn. Waarin verschillende kleuren niet meer tot afscheiding horen te leiden, maar waar eenheid en toch ook uniciteit het doel is.

Regenboog Jaspis

Regenboog Jaspis bestaat uit verschillende kleuren Jaspis met wat Hematiet. Ieder steentje is anders, heeft een andere samenstelling en bevat andere kleuren. Je kiest zelf het steentje wat het meest bij je past. Het is een heerlijk steentje voor kinderen, omdat deze ze goed met Moeder aarde verbindt. Deze steen geeft rust en een gevoel van veiligheid en bij kinderen met wisselende stemming kan de steen meer stabiliteit geven. De steen geeft kracht aan de onderste drie chakra’s, bevordert vitaliteit en creativiteit en versterkt de wil, maar resoneert ook op een liefdevolle manier met het hart, waar het een hele zachte liefdevolle energie naar stuurt. Regenboog Jaspis is een steen die vreugde en voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Hij biedt bescherming en helpt negatieve energie te verwijderen, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Regenboog Jaspis is een steen die je vastberaden en meer in balans helpt te komen. De steen geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken. Het Hematiet in de steen is aardend en beschermend en helpt je staande te houden in groeiprocessen, vooral als deze in een stroomversnelling gaan. Hij is dus heel nuttig in deze tijd van reiniging en transformatie. Door de schoonmaak wordt het steeds makkelijker om je eigen hoger licht en doelen werkelijk op aarde te realiseren. Regenboog Jaspis helpt het zelfrespect vergroten en versterkt de wilskracht. In geestelijk opzicht bevordert de steen concentratie en het geheugen. De steen helpt inzicht in problemen te krijgen voordat ze te groot worden en geeft rust bij heftige emoties. Hij reinigt en stabiliseert de aura en helpt je om grenzen te stellen. Regenboog Jaspis werkt beschermend bij elektrosmog en straling, ondersteunt bij langdurige ziekte, de spijsvertering en problemen met de geslachtsorganen. Ondersteund een betere doorstroming en goed voor de lever, de spieren en het bloed.

Agenda

Op onderstaande dagen is de winkel open van 10.00 uur tot 17.00 uur

19, 20 en 21 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

26, 27 en 28 juni (vrijdag, zaterdag en Zondag)

3, 4 en 5 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

10, 11 en 12 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

17, 18 en 19 juli (vrijdag, zaterdag en Zondag)

Menu