Winkel opnieuw inrichten deel 2

Joan

We hebben nu ruim 4 dagen achter de rug en gelukkig gaan we zien dat we het weer gaan redden, met alles prijzen en de winkel helemaal klaar maken voordat we volgende week weer open zijn. Buiten dat de winkel leeggehaald is en alles is schoongemaakt, zijn we ook aan het verbouwen. Sommige muren hebben net iets meer kleur gekregen omdat de stenen dan beter tot hun recht komen. Maar wat heel veel werk is, is het uit elkaar halen van de glazen kubussen en deze te vervangen door meer langwerpige glasplaten. Deze zijn wat steviger en breder, waardoor we meer speelruimte hebben met het inrichten. Ook zijn sommige tafels vervangen door de witte blokken. Maar het belangrijkste van de verbouwing is dat Wim de hoeken in onze zaak veranderd heeft. De glas elementen lopen nu vloeiend de bocht om en dat geeft zo’n andere energie. Alles stroomt nu heel mooi door. Je verwacht nooit dat dit zo’n enorm verschil maakt, maar dat doet het wel degelijk. De hele energiestroom is anders. Zo prachtig om te zien en te voelen. Het is enorm veel werk, maar we kunnen nu eenmaal niet anders. Als we ‘gezien’ hebben dat iets toch beter kan, dan kunnen we niet doen alsof we het niet gezien hebben, ook al geeft het nog zoveel werk. Zulke inzichten krijg je niet voor niets, vaak is het dan tijd om iets te veranderen, weer verder te groeien.

Zo gaat het eigenlijk ook met persoonlijke processen. Als je iets van jezelf ‘gezien’ hebt, dan ben je van iets ‘bewust’ geworden en dan is het heel moeilijk om het te negeren. In ons geval lukt dat niet meer. We gaan wat er dan bewust is geworden maar aan, zulke processen zijn net als een verbouwing vaak niet makkelijk, maar als het klaar is, dan ervaar je zoveel voldoening. Dan gaat alles in je leven beter stromen en zo is het ook met de energie in de winkel. Dus i.p.v. iedere keer een stukje uit elkaar te halen en te verbouwen zijn we er gelijk maar vol ingedoken.

We zullen ook in deze blog weer een opsomming van de nieuw ingekochte stenen geven, samen met een mooie foto van ze. Als eerste in deze blog toetert de Gouden Fantoom Seleniet heel hard. Zo grappig, ik was het lijstje aan het bekijken en aan het denken met welke te beginnen, nu deze ‘riep’ heel hard. Deze in juni 2018 in Utah ontdekte Seleniet is echt een zonnetje in huis. Nu van het zonnetje hebben we de laatste week heerlijk mogen genieten. Nu gaan we weer terug naar de winter. Voor wie behoefte heeft aan een zonnetje in huis, is deze Gouden Fantoom Seleniet een perfecte keus. Wat een prachtige steen en wat een mooie, lichte, hoge en liefdevolle vibratie. 

Gouden Fantoom Seleniet

Gouden Fantoom Seleniet is ontdekt in juni 2018 in de Creamcicle Mine, in het oosten van Utah. De steen licht op met UV. Gouden Fantoom Selenieten hebben een Elestiaal groeivorm en er zitten gouden fantomen in de stenen. Er kunnen ook water inclusies in stukken voorkomen en er wordt gedacht dat er koolstof fossielen in zitten. Gouden fantoom Seleniet is een van de zeldzaamste en meest unieke vormen van Seleniet, ze bevatten de boodschap van eenheid en heelheid. Deze Selenieten helpen dat iedereen op deze aarde weer verbonden wordt met elkaar. Ze openen je 3eoog chakra, je kruinchakra, je zielensterchakra boven je hoofd en je zonnevlecht. Gouden Fantoom Seleniet brengt eenheid in je geest, je denken en je hart. Ze brengen wijsheid en vertrouwen en helpen je om in je kracht te staan. Deze steen geeft toegang tot Engelenbewustzijn en hogere leiding. Seleniet is de poort naar de etherische chakra’s, ga je hierdoor, dan krijg je de mogelijkheid om de volgende stap in je evolutie van mens naar lichtwezen te zetten. Als je je met de energie van deze Selenieten verbindt zal dit je helpen het hoogste doel van je ziel in dit leven manifesteren. Dit kristal is verbonden met de goudgeel-witte straal die staat voor ‘eeuwig lichtwezen’, deze is verbonden met de Orde van Masterplan en de Aartsengelenrijken en Mozes. Het brengt je functioneren onder de hogere goddelijke wetten. Niets is toeval, leven in eenheid, het paradijs op aarde helpen realiseren. Alle vormen van licht en geen scheiding tussen dimensies. Alles is één en dualiteit is overstegen in dit licht. Dit brengt hele zachte subtiele healing teweeg, waarbij alles wat zwaar in je systeem is, wordt schoongemaakt en in het licht gezet. Deze Gouden Fantoom Seleniet behoort tot een van de Selenieten met een zeer hoge vibratie. Hij lift je op naar andere dimensie waar je je leven en het pad van je ziel kunt overzien. Dit prachtige kristal verbind je met je hogere zelf, je ziel en het goddelijke plan. Een perfect kristal om mee te manifesteren, maar alleen wat je plezier geeft en je hoogste goed dient. Ook geeft dit gouden kristal je toegang tot de hoogste niveaus die je richting geven, zorgen dat je contact met je ziel maakt en helpen bij multi-dimensionale reizen en die door de stellaire ruimten. Seleniet zendt een hoge trilling en lichtkracht uit en blijft dat doen om alles in de omgeving op gelijke trilling te brengen. Hij geeft gedachten en gevoelens weer vleugels, brengt innerlijke vrede, tevredenheid en creativiteit. Hij opent ja aura om al het goddelijke om je heen in de schepping te voelen en je ermee verbonden te laten voelen. Hij helpt je, je Engelen-bewustzijn te herinneren. Heel goed om over verslavingen en obsessies34 te komen, hij harmoniseert je lichaam en geest. Deze Seleniet is gekristalliseerd licht die een hoge dosis spiritueel zonlicht uitstraalt en daarom goed is voor hen die last hebben van winterdepressie. 

Tijdens een vorige inkoopreis hadden we een speciale Lemurische laser uit Brazilië ingekocht. Deze hebben een unieke, krachtige laservorm met sterke hoeken. In het doosje dat we toen kochten zaten allemaal middelgrote, tot grote exemplaren. Bij dezelfde Braziliaan hebben we nu een doosje met meer kleinere exemplaren kunnen kopen. Fijn om deze prachtige stenen nu in alle maten te hebben.

Lemurische laser uit Brazilië

Deze bijzondere kristallen lopen taps toe en werden als instrumenten gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en Atlantis. Ze dragen niet alleen de kennis van deze beschavingen, maar ook van de stellaire ruimten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Door je te verbinden met hun kennis, word je onderwezen in de geavanceerde genezingskunst van de Lemurianen en Atlantiërs. Door hun vorm kan energie met grote snelheid door het lichaam van het kristal reizen en bij de punt wordt het geprojecteerd als een laser. Zeer goed te gebruiken voor etherische chirurgie en het verwijderen van entiteiten en implantaten. Deze kristallen zenden zeer hoge lichtfrequenties uit. In het oude Egypte werden ze gebruikt voor klank en kleur healing. Ze zijn verbonden met de Hators, die weer verbonden zijn met de zachte en liefdevolle energieën en krachten van Venus. Wanneer je tijdens het tonen werkt met deze kristallen, dan zullen je lijf en energie enorm in vibratie stijgen. Alle bergkristallen uit Minas Gerais hebben een zachte hartfrequentie en zijn verbonden met het grote Gouden Kristal van heling en regeneratie die in dit gebied ligt en die door de Atlantiers daar geplaatst is. Deze is inmiddels geactiveerd en biedt nu de gelegenheid tot zelfbekrachtiging dmv de kennis en potentie van de kristallijnen codes waardoor etherische heling van Atlantis plaats vindt en de verbinding met het nieuwe Gouden Tijdperk voor de mensheid. De overgang naar het kristallijne tijdperk vindt nu plaats, ons proces en dat van Moeder Aarde naar Ascensie gaat in een stroomversnelling. Het is belangrijk om je angst en je schuldgevoel los te laten, velen van ons zijn aanwezig geweest ten tijde van het misbruik van de kristalenergie op Atlantis. Vanuit een hoger perspectief heeft deze gebeurtenis moeten plaatsvinden, het is zo bedoelt, het was niet het hoogste goed, maar nu kunnen we vanuit het hoogste goed creëren. Het zijn zeer krachtige healers en energieversterkers.

We hebben ook weer veel trommelstenen ingekocht. Een zeer liefdevolle steen, waar eigenlijk onze winkel door ontstaan is, is de roze Beril die Morganiet heet. Iedereen kent wel de blauwe Beril, de Aquamarijn. Maar deze liefdevolle roze raakt echt je hart. Ik denk dat ergens in 2005 iemand mij heeft gevraagd om wat Morganiet bij een groothandel voor hem in te kopen, omdat hij daar geen tijd voor had. Wat werd ik toen geraakt door deze prachtige steen. Voor ons is zij het ontwaken van de liefde voor kristallen geweest, dus vandaar dat zij in ons hart een dierbare plek inneemt. We hebben van deze steen ruwe exemplaren en een grote variëteit in getrommelde stenen in verschillende kleurschakeringen en kwaliteiten. Ze liggen gewoon door elkaar heen, van licht roze tot meer donkerroze en sommige gaan zelfs een beetje naar oranje/roze. 

Morganiet

Dit is een roze variant van beril, de moeder der edelstenen, dit kristal is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en heeft een sterke verbinding met het hartchaktra, dat het reinigt en activeert. De bijzonder krachtige en liefdevolle energie van dit kristal is sterk verbonden met de Elohim engelen, maar ook met het regenbooglicht. Het brengt diepgaande healing en transformatie teweeg en werkt langzaam, zacht en liefdevol. Morganiet draagt een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is, waardoor dit kristal healing door je hele wezen brengt, tot in de aarde. Het helpt je om direct alles los te laten in vrede en acceptatie. Dit gebeurt onder leiding van het licht van de vele Engelen die met dit kristal verbonden zijn. Omdat de steen liefde aantrekt en liefde binnen een relatie handhaaft is het zeer geschikt voor hen die zich afgewezen en onbemind voelen. Als je Morganiet op het hartchakra legt, kan er een diepgaande genezing ontstaan waardoor je kwetsende ervaringen uit het verleden kunt loslaten. De steen is verbonden met de roze straal, de helende vrouwelijke energie die weer verbonden is met Quan Yin, Isis en Maria. De energie van Quan Yin vult ons met universele liefde, genezing en geduld en maakt ons bewust van de zinloosheid van materialisme en het belang van onze spiritualiteit. Morganiet stimuleert een eenvoudige, kinderlijke kijk op de wereld.

Al snel na Morganiet kwam de Danburiet op ons pad, in die tijd zag je in Nederland bijna geen mooie, betaalbare Danburiet puntjes. Deze kristallen hebben een unieke puntvorm, in de vorm van een V. We hebben op deze reis er weer een aantal van ingekocht en deze keer ook getrommelde exemplaren. In de winkel hebben we ook de zeldzame Gouden Danburiet. Hiervan hebben we ruwe en getrommelde exemplaren. 

Danburiet

Een lichtwerkerskristal bij uitstek met een zeer hoge trilling die je met de Engelen en het Christuslicht verbindt. Danburiet is verbonden met het pure witte licht, de goddelijke witte straal en met de energie van Aartsengel Michael. Het helpt je met wat je op aarde moet doen. Brengt genade, overgave en zet je in meesterschap. Werkt ego-oplossend. Ascensiekristal dat je helpt bij je hoogste kosmische doel. Bevat heel veel liefdesenergie en werkt sterk op het hart. Verbonden met de regenboogenergie en is voorbij de dualiteit. Helpt je op het pad naar verlichting heeft verbinding met sereniteit en eeuwige wijsheid. Goed bij ingrijpende veranderingen en helpt het verleden achter te laten. Zeer geneeskrachtig en verwijdert miasma’s. Helpt bij allergieën en chronische kwalen en is sterk ontgiftend. Goede stervensbegeleider. 

We hebben op deze inkoopreis ook weer hele mooie Thunder Eggs kunnen inkopen. Het zijn hele mooie exemplaren, halve geodes, waardoor je de unieke stervorm zo prachtig kunt zien. Deze ronde of eivormige mineralen werden gevormd toen gassen vol mineralen in vulkanische lava terechtkwamen en werden uitgestoten. Ze bestaan uit een korst van moedergesteente en een kern die uit verschillende mineralen kan bestaan, zoals b.v. Chalcedoon, Jaspis, Opaal of Agaat. Een Thunder Egg wordt ook wel Amuletsteen of Sterren Agaat genoemd. 

Thunder Egg 

Thunder Eggs zijn krachtige bolvormige stenen die zijn ontstaan toen gassen vol mineralen in vulkanische lava terechtkwamen en werden uitgestoten. Zoals met alle stenen die een plutonisch proces hebben doorgemaakt, helpen ze bij overlevingskwesties. Ze creëren een schild rondom je lichaam en aura, door hun sterke buitenrand beschermen ze je tegen energetische aanvallen. De steen weert negatieve energie af. Een Thunder Egg helpt je hoogste bewustzijn op te halen en koppelt dit aan al je chakra’s en je aarding. Hij zorgt ervoor dat meer strengen DNA actief gaan worden, waardoor we meer het goddelijke wezen in de stof worden die wat van oorsprong zijn. Hij beschermt je tegen energieën die niet voor jou bestemd zijn. Een Thunder Egg wordt door de Aboriginals gebruikt als amulet en helpt tegen angst en bezorgdheid, vooral op reis, tevens kan deze steen helpen bij een jetlag, die het gevolg is van conflicterende aardenenergiepatronen of tijdzones. Dit kristal opent de aardesterchakra, verbindt hem diep met de kern van de planeet en geeft je een krachtige band met Moeder Aarde. Je kunt hem ook gebruiken voor aarde healing en om het energetische raster van Moeder Aarde te stabiliseren en in lijn te brengen. Een Thunder Egg is een uitstekende ontvanger van helende kracht. Op je lichaam helpt hij het bloed te reinigen en reguleert de hormoonproductie. Hij vergroot je weerstand en je vitaliteit. Dit kristal is goed bij rimpels en allergische reacties, versterkt de huid, huidspieren, bindweefsel en huidoppervlak bij uitslag en eczeem. Hij kalmeert de zenuwen en is goed bij nerveuze aandoeningen van de maag, migraine en pijn door gevoeligheid voor weer. De steen harmoniseert de stofwisseling en bloedsomloop is goed bij depressies, boosheid en woede-uitbarstingen. Hij geeft innerlijke balans, vreugde en harmonie. Dit is een persoonlijke krachtsteen.

Een voor ons nieuwe trommelsteen is de zeldzame, zachtgroene Sausseriet uit Pakistan.

Sausseriet

Deze zeldzame zachtgroene steen uit Pakistan bevat Zoisiet en Scapoliet. Sausseriet heeft een krachtige verbinding met het hartchakra. Hij heelt en opent deze, tevens opent hij ook het derde oog. De steen verzacht trauma’s, heft zorgen en angsten op en transformeert negatieve energieën in positieve. Bij mensen die grote kritiek op zichzelf hebben of zichzelf saboteren, helpt deze steen je bewust te worden en te veranderen, waardoor je weer vol in het leven kan staan. Sausseriet omhult je met liefde en zonnewarmte, hij leert je vanuit je hart te leven en niet vanuit je hoofd. Sausseriet maakt onafhankelijk en helpt je om je doel te bereiken, ook om helemaal jezelf te zijn, in plaats van te voldoen aan de normen en waarden van anderen. Hij maakt doelbewust, geeft inzicht en daadkracht en brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht. Hij helpt je bij het verwezenlijken van je ideeën en zet destructieve neigingen om in constructieve. Deze steen verdrijft lethargie en brengt onderdrukte gevoelens en emoties aan de oppervlakte. Het is een creatieve steen die de geest na een onderbreking weer terugvoert naar zijn doelen. Hij herziet de emotionele blauwdruk en lost effecten van oude emotionele trauma’s op. Hij kalmeert de hersenen en het zenuwstelsel en harmoniseert het fysieke lichaam met het etherische, ondersteunt mensen met dyslexie en vergroot het analytisch vermogen. Hij ontgift, neutraliseert overmatige verzuring en vermindert ontstekingen. Hij versterkt het immuunsysteem, herstelt cellen en is goed voor hart, milt, alvleesklier en longen. Ook ondersteunend voor de ogen.

Uit Brazilië hebben we een dit jaar nieuwgevonden Amethist puntje ingekocht. Wat een mooi, klein krachtpatsertje. Zo lief en toch krachtig. Wat een mooi cadeautje van Moeder Aarde en zo’n fijn formaat om in je zak bij je te dragen. 

Tri-en bi-colour Amethist

Deze nieuwgevonden unieke Amethist puntjes hebben een perfecte scheidslijn tussen witte Bergkristal en Amethist. Sommigen hebben ook nog onderaan een rood Hematiet fantoompje. Fantastisch om beide kwartsen samen in perfecte harmonie in een kristalletje te ervaren. Deze combinatie maakt het kristal erg krachtig en het lijnt je chakra’s uit. Amethist is een krachtige zuiverende en beschermende spirituele steen met een hoge vibratie die verbonden is met het derde oog, de kruinchakra, de hogere etherische chakra’s en de violette straal van transformatie. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong, stimuleert het denken, de heldere vermogens en de intuïtie. Hij helpt je om diepere inzichten en de oorzaken van levenservaringen te krijgen. Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf, hierdoor ook heel geschikt voor meditatie. Hij kalmeert je gedachten geeft ook innerlijke en mentale rust. Hij werkt beschermend bij psychische aanvallen en zet deze om in liefde. Hij zuivert tevens de aura, werkt kalmerend en blokkeert negatieve energieën en geopatische belasting, doordat hij je helpt met het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rond het lichaam. Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Het is een steen die voor iedereen fijn is, ongeacht of je in spiritualiteit gelooft of niet. De steen bevordert hogere bewustzijnstoestanden, helpt bij slapeloosheid en is weldadig voor pijnen, hoofdpijn, nachtmerries, woede, angst, verdriet, longen en huidproblemen. Bergkristal of kwarts is een zeer krachtige healer en energieversterker. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Als je een kwarts kristal of bergkristal vasthoudt verdubbelt dat je biomagnetische veld, versterkt het de spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal is een geneeskrachtige steen, hij brengt je energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand van voor de ziekte. Tri- en bi-colour Amethist stimuleert je energiesysteem, reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en resoneert met alle chakra’s. Op het spirituele vlak verhoogt dit kristal je energie tot het hoogst mogelijke niveau. Het Hematiet onderin het kristalletje zorgt voor aarding en bescherming, laat het vuur van Goddelijke liefde in je hart branden, vergroot je intuïtie, heling en wilskracht en maakt je bewuster van je doel op aarde.

Als laatste in deze blog willen we de zeldzame Mangano Calciet uit Pakistan laten zien. Van deze hebben we in Tucson prachtige harten ingekocht. Van kleine hartjes die je bij je kunt dragen tot enorm grote exemplaren die een sieraad in je huis zijn. We hebben er ook op de webshop gezet. Wat een prachtige, liefdevolle energie hebben deze stenen. Ik kon niet laten om er eentje in mijn huis en slaapkamer te leggen. Dit is ook een steen waar kinderen heel erg van houden en ze zijn perfect om cadeau te geven aan een pasgeboren baby.

Mangano Calciet

Mangano Calciet is verbonden met de zachtroze galactische straal en brengt hiermee veel liefdevolle, vrouwelijke zachtheid naar je toe. De steen is verbonden met Engelen en lichtmeesters als Isis, Maria en Quan Yin. Ze verbind je met de Moederenergie en heelt hiermee ook oude karmische pijnstukken die hiermee verbonden zijn. Ze heelt ook oude wonden van het innerlijke kind en eenzaamheid tot heimwee naar thuis. Hele goede steen voor het hart, ze brengt je in een toestand van dankbaarheid en evenwicht, hierdoor kun je met je eigen hart je op vrijwel alles of iedereen afstemmen, dus ook heel goed voor het helen op afstand. De energie van de steen versterkt en stabiliseert het hartgebied en vergroot je empathisch vermogen. Mangano Calciet is uitstekend voor ruimtes waarin mensen sterke emotionele beroering of trauma’s kunnen ervaren, zoals praktijkruimtes, spreekkamers of ziekenhuizen. Ze helpt je om emoties te uiten, terwijl het hart daarbij steun en opbeuring ervaart, ook heel goed voor mensen die zich moeilijk met hun emoties kunnen verbinden of die geneigd zijn die te verstoppen achter een masker of cynisme. Goed bij nachtmerries en ADHD, ook weldadig voor maag en darmen. Ook helpt het bij het herstel van lichaamsweefsel na verwonding of operatie en bij het opnemen van mineralen, met name calcium. Steen van gezondheid en heelheid. Kinderen zijn dol op deze steen, in hun slaapkamer straalt hij kalmerende en liefdevolle energie uit.   

Dit weekeinde van zaterdag 2 en zondag 3 maart zijn we met de winkel GESLOTEN

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart zijn we weer geopend en liggen alle nieuwe kristallen in de winkel.

Menu